Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokaknak megromlik a kapcsolat...

Sokaknak megromlik a kapcsolata a párjával a válság miatt?

Figyelt kérdés
Ez, hogy nem tudjuk kifizetni a számlákat, minden hónapban van valami elmaradás, folyton csak vitát szül. Tudom, hogy nem így lenne a helyes, és egyikünk sem tehet róla, de valahogy ezt váltja ki belőlünk.
2009. aug. 23. 18:29
 1/8 anonim válasza:
Sajnos a válság spórolásra kényszerit, erről valóban nem ti tehettek, de próbáljatok meg türelemesebbnek lenni a másikkal szemben, elvégre a választ te magad is leirtad: egyikotok sem tehet rola. Akkor ne a masikon verjetek le. Ha a parod feszultebb, es esetleg rajtad vezetne le, te akkor is probalj higgadt maradni, es figyelmeztesd, errol nem ti tehettek, ne koztetek alakuljon ki feszultseg. Bocsi, nincs hosszu i-m, ezert inkabb ekezet nelkul irtam, remelem nem okoz problemat es tudtam segiteni!
2009. aug. 23. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Most mi is kevesebbet talizunk,mert sporolni kell a benzinnel.Pl ma is:( De ettol meg ugyanugy szeretem.Igaz neha hiszti,hogy mennyire unom a penztelenseget de az nem komoly.Sajnos mi meg osszekoltozni sem tudtunk de nemsoka az is meglesz.Szeretem nah:D
2009. aug. 23. 18:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, az én férjemet is kiborítja, ha valami nem úgy van, ahogy elképzelte... Ő például soha nem tudott olyat megérteni, hogy igenis valamelyik számlára nem telik befizetni, ha megfeszülök sem!... Engem hibáztatott, mintha én duhajkodtam volna el a pénzt és most emiatt vagyunk szarban...

Ez engem mindig felháborít, mert nagyon spórolós vagyok, abszolút igénytelen, a ruháimat sok-sok évig hordom, cipőt is csak akkor veszek magamnak, ha kezd leválni a jelenlegi (1 pár!) talpa...

Na, ilyenkor mindig mondom neki : "Igazad van! Szégyellem is a pofámat piszkosul, mert ebben a hónapban is 3 bundát vettem magamnak, ott lógnak a szekrényben!..."

Na, szóval, ha nyugalmat akarok, akkor azt csinálom, hogy nem avatom be a számlafizetés "rejtelmeibe", én intézem, elég ha én vagyok ideges a határidők miatt, nincs szükségem még itthon is egy "kibicre", aki engem kritizál...

Azt csinálom, hogy valamelyik számlát mindig később fizetem be : hol az egyikkel kések, hol a másikkal...

Mire küldik az 1. felszólítást, addig nyerek 2 hetet.

Aztán időnként bejönnek +pénzek, akkor gyorsan mindent befizetek.

Ha a férjem nem tud róla, akkor nem is érdekli az egész.

Szóval, nálunk emiatt nem romlott meg a kapcsolatunk, mert trükkösen kikerültem a problémát. :D

(Nem értem, én is lehetnék dühös, mi lenne, ha követelném, hogy hozzon haza több pénzt?... Nekem eszembe sem jut a férjemet hibáztatni, mert nehezen jövünk ki a pénzből!)

2009. aug. 23. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én sztorim hosszabb és bonyolultabb, a lényeg, hogy áprilisig nem kapott fizut a párom. Mivel az ő pénzére támaszkodtunk leginkább, főleg lakás és autóhitel miatt, hatalmas kiesés volt. Plusz hitelt kellett felvenni, kivenni a pénzt az életbiztosításainkból, hogy talpon tudjunk maradni. Szerencsére már van állása, és elég jól ügyeskedett az álláskereső hónapokban. Mindig a utolsó utáni pillanatban jött a pénz...

Most is trükközni, játszani kell a csekkekkel, húzni-vonni a határidőket, de mindig megoldjuk valahogy. Párszor vitatkoztunk, kiakadtunk, de soha nem rá voltam mérges, vagy dühös, inkább a helyzetünkre. No, meg persze a szemétláda előző főnökére, aki luxusautókkal szaladgál még most is, de az elmaradt pénzünket még most sem fizette ki.

2009. aug. 23. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Húú utolsó válaszoló,én ezt soha nem csinálnám.

Anyám így élt le 40 évet,hogy apám sosem tudta még azt sem,hogy mennyi a villanyszámla.Sokaz idegeskedett a pénz miatt,mert mivel fogalma nem volt mennyiből élünk,hallgathatta anyám,hogy szórja a pénzt.

Nálunk a férjem intéz minden befizetni valót,én a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat,a bevásárlás nagyjából fele-fele,mert van,hogy én megyek,van,hogy Ő vagy együtt minden.Mindketten tisztába vagyunk minden kiadásunkkal.Tél óta munkanélküli a férjem,tehát van min idegeskednünk.Már nagyon rosszul állunk,sok hitelünk van,munkát nem talál.Még nem vesztünk össze soha pénz miatt,pedig pár kg sót megettünk már együtt.Remélem nem is fajulnak addig a dolgok.Ki vagyunk idegileg emiatt a helyzet miatt mindketten,3 kisgyereket nevelünk nem egyszerű most.

2009. aug. 23. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:
bocs,nem utolsó,19,07-es válaszoló.
2009. aug. 23. 19:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát mi nem veszekszünk a válság miatt, pedig mi is nyakig ülünk a csekkekben. Mi inkább önmarcangoló típusok vagyunk a férjemmel. Én saját magamat hibáztatom, hogy túl kevés pénzt kapok, ő szintúgy magát hibáztatja, hogy keveset keres. Aztán mindig megvígasztaljuk egymást, hogy nem is olyan gáz a helyzet és hogy lesz majd jobb is. :-)
2009. aug. 23. 23:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Nálunk sajnos nem ilyen fényes a helyzet. :( Nekem mennem kell a két kisgyermekünkkel, mert nem akar tovább élni velem. Nem mondom, hogy csak a válság az oka, de egy 5 hónapos babát had ne adjak bölcsibe (a nagyobbik 2 éves lesz). Azt sem tudom hol találok munkát, két kicsivel. Majd megoldódik.

Köszönöm a válaszokat, csak azt hittem nem vagyok egyedül. :S

De azért örülök, hogy másoknál másképp van!!

2009. aug. 24. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!