Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehetne belole ha Januarban...

Mi lehetne belole ha Januarban elkoltoznek a szuleimtol?

Figyelt kérdés
Jan 8.an koltoznek.. De csak 28.an leszek 18 :( mi baj lehetme belole??

2012. dec. 20. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Hazahozathat a rendőrséggel.
2012. dec. 20. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Kb semmi.

Kérdés, hogy miből tudnád magad eltartani?

2012. dec. 20. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A világon semmi, első válaszoló válaszával szemben a rendőrség nem anyukád végrehajtó szerve, ilyen esetben a fiatalkorú visszaköltözését gyámhatóság vagy bíróság rendelheti el hivatalos eljárásban, és majd ha önként nem teljesíti, akkor válik végrehajthatóvá. Ebben a helyzetben nincs az a 2-nél nagyobb IQ-val bíró gyámhatósági alkalmazott, aki egyáltalán belekezd egy ilyen ügybe, amiből soha nem lesz végrehajtható határozat, nagy eséllyel még az első idézésig se jut el, mert mire eljutna az ügy odáig, a fiatalkorú rég nagykorúvá válik. Szóval semmi, nálunk bíróság még ideiglenes intézkedést sem szokott kiadni 3 hét alatt...
2012. dec. 20. 22:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia,

hát akárhogy is nézzük, kénytelen leszel önállósulni. Ezen kívül semmi. Mint írták, mire meglenne a határozat már rég 18 elmúltál.

2012. dec. 20. 22:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze, főleg tekintve azt is, hogy 16 éves kor felett már nem automatikus, hogy a gyereknek a szülővel, vagy az általa kijelölt helyen kell laknia, akkor ez már egy érdemben elbírálandó ügy, hogy mi áll a 16. életévét betöltött fiatalkorú érdekében. Tehát ebben az ügyben a gyámhatóság addig nem is döntHET, amíg nem hallgatja meg hivatalosan a szülőt, a fiatalkorút, nem készít környezettanulmányt a szülőnél, a a fiatalkorú jelen tartózkodási helyén... és peregnek a hetek...

Én se voltam még 18 amikor elköltöztem, nekem még 3 hónap híja volt... és azzal se foglalkozott senki. Pedig az 30 évvel ezelőtt volt...

2012. dec. 21. 00:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom a valaszokat!!!!!! :)))
2012. dec. 21. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!