Miért csinálja ezt? Mi a véleményetek erről?
Nem tudhatom, hogy mi a konkrét oka, csak találgatni tudok, mivel nem ismerem a családod egyik tagját sem.
1. biztos nem segít, hogy 2-3 évente látogatod, elhiszem, hogy rosszul esik, de mégis csak a nagymamád.
2. a nagyszülők úgy nevelkedtek, hogy egészen fiatalon dolgozni kezdtek, akkor még a diploma nem jelentett semmit, csak az, hogy mihez ért az ember igazán.
3. feltételezem az sem segít, ahogy nyilatkozol arról, hogy a "többiek CSAK szakmunkás tanulók voltak", "én többre vittem, mint a többi unoka". Ilyen kijelentést majd csak akkor tegyél, ha már a diplomáddal (bármit is tanulsz) már van egy állásod. A diploma önmagában még nem jelenti azt, hogy többre vitted, mint a többi. Ugyanis ne feledd az egykori szakmunkás tanulók szolgálják fel neked a kávét, főzik meg a kaját az étteremben, a szakmunkások szerelik meg az autódat és az egykori szakmunkás tanulót hívod, mikor nem akar beindulni a mosógép és még sorolhatnám...
Szóval ahelyett, hogy siránkozol azon, hogy a nagymamád nem a diplomát tartja a jövő zálogának, inkább bizonyítanod kellene, hogy nem vagy "semmirekellő".
Én nem nézem le a szakmunkás tanulókat. De azért az ember nem ezt várná a rokonától, sőt a nagymamájától! Kijelentette már többször azt is hogy mi a francnak születtem én meg.
Ezek után nem értem hogy miért nekem kellene kedveskednem felé.
Nem tudsz vele mit csinálni, aki idáig eljut abban az emberben mindig is ott volt a rosszindulat és a bántás.
Ha ilyen ritkán látod, akkor nem kell foglalkozni vele, a többiek nyilván tudják, mit jelent a főiskola és, hogy nem vagy csavargó, az unoka tesóid biztos ismerik a mai világot és, hogy nem egyszerű boldogulni. Elmondhatod nekik, hogy ezek után miért is mennél ha ilyen rosszindulatú és csak mérgezi a körülötte lévők lelkét? És suli mellett utazni nem egyszerű!
Te még egész "tűrhető" helyzetben vagy például a barátnőmhöz képest.
Az ő nagyanyja dettó ugyanez. A barátnőm 12 órás beosztásban dolgozik. Össze-vissza van beosztva mert a diplomásokat nem teszik éjjeli műszakba mert többet kell nekik fizetni. Teljes a káosz a munkarendjében, egy hónapra előre megírják a beosztást, hogy tudjon valahogy tervezni. Nagymama kitalálta, hogy ilyen beosztás, ilyen szanaszét munkahely nincs, a barátnőm hazudik és valójában nem is dolgozik, hanem biztos prosti és k...álkodni jár és ezt a lázálmát szétszórta az egész családban!!!!!
És ez megy hosszú évek óta! Nagyit nem lehet meggyőzni de már nem is foglalkozik vele senki.
És ha jól megpiszkáljuk a dolgokat kiderül, hogy nagyival évek óta egyik testvére sem áll szóba a 12 közül mert mindig elviselhetetlen, rosszindulatú volt! Nem csoda, hogy senki sem akar vele lakni csak a hülye fia, aki veri és ordít vele, a halálát várja, munkája nincs, élősködik. És mégis ő a kis kedvenc ennek ellenére az összes normális gyereke közül!!! Magyarázd meg az ilyen emberi viselkedést.
Szóval ez nem az egyik napról a másikra alakul ki. Volt ott már a te nagyidnál is valami még előtte csak nem tűnt fel.
A szüleiddel milyen a kapcsolata a nagymamádnak?
Ugyanis egy nem kívánatos meny/vej elég rossz hatással tud lenni a nagyszülő-unoka kapcsolatra.
Pl. az én esetemben nem sokat kellett matekozni azon, hogy rájöjjek én hamarabb fogantam, mint ahogy a szüleim összeházasodtak, nagymamám pedig nem igazán kedvelte anyámat, ezért sokáig úgy éreztem, hogy engem okolnak minden rosszért, ami a szüleim házasságában apámmal történik és mivel a testvérem várt gyerek volt sokáig úgy éreztem ő a kedvenc én meg csak vagyok.
De lehet bőven elég lett volna az is, ha később foganok, mint ahogy összeházasodtak és inkább anyámra hasonlítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!