Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy anyagilag...

Normális, hogy anyagilag teljesen független az ember a szüleitől?

Figyelt kérdés
Van 2 testvérem, egy idősebb és egy fiatalabb. Emlékszem, hogy mikor én még középiskolába jártam, a nővérem akkor vált 'felnőtt korúvá', és bizony apám, aki amúgy egy igen gazdag ember, csak nagyon minimálisan támogatta, épp, hogy nem halt éhen, míg minket, a fiatalabb gyerekeit elhalmozta minden vacakkal. Akkor még azt hittem, arról van szó, hogy nővérem elég fekete bárány, ő rosszul tanult, fiúzott, ki is rúgták az iskolájából... Viszont ügyes lány, megcsinálta a saját karrierjét, és ő ma már jól él, önerőből. Én most vagyok 25, és feltűnt, hogy apám is ugyanezt csinálja velem. Amíg elvégeztem az egyetemet, fizette a kiadásaimat, kaptam költőpénzt, 1 milliós autót, de amióta vége az iskolának, egyszerűen semennyit. Nem könnyű azért pályakezdőként érvényesülni, igyekszem jól dolgozni, hátha előléptetnek, de most már 3 éve dolgozom, és abból a havi 120-ból élek, amit én magam megkeresek. Míg apámnak sok háza van, méregdrága autói, nem dolgozik már évek óta, csak nyaral a kitartott nőjével.. (édesanyám rég elhunyt) Normális ez? Jogos igényem lenne, hogy időnként támogasson valamennyivel, és esetleg a legjobb, fiatal éveimet a kőkemény munka mellett ne spórolással, hanem esetleg szórakozással töltsem? Vagy minden családban igy megy ez, az ember a saját sorsának kovácsa, függetlenül attól, hogy hogyan élnek a szülei?

2012. dec. 13. 17:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a tartalmas válaszokat.

Szépen rendberaktátok a dolgokat, eszembe se jutott, hogy apa így akarhat jót tenni, előrelátóan akkorra, amikor ő már nem lesz, hogy megmenthessen.

Majd ha néhány év múlva ugyanerre a sorsra kerül a kishúgom, aki jelenleg ipaddal, iphonnal és mindenféle vacakkal el van halmozva, elmagyarázom neki is, hogy értse miről van szó, és ne mérgelődjön évekig feleslegesen, mint én.

2012. dec. 13. 18:04
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek az előzőekkel, akik szerint csak jót akar, bár nem most kellett volna elkezdeni hanem kisebb korban mert úgy könnyebb. Örülök, hogy te is elgondolkodtál ezen, Kérdező, úgy látszik azért normális embert nevelt belőled apukád :)

Az már csak személyes véleményem, hogy ha nekem lenne ennyi sok pénzem (hogy több házam meg autóm lenne meg ilyenek) akkor azért a gyerekemnek vennék legalább egy lakást, hogy a lakhatása meg legyen oldva, az manapság nagyon nehéz tud lenni... aztán a többit valóban oldja meg maga, az igaz. De apuka biztos nálam keményebb szülő, ennyi :)

2012. dec. 13. 18:31
 13/18 anonim ***** válasza:
39%

te hugi asszem oltári tévedésben élsz, mások ezeket amiket itt összehordtál saját maguk nem képesek elérni évek alatt kemény munkából! Mégis mit kéne még tennie érted? Ha valakinek jótanács vagy élettapasztalati segítség kéne a szülőjétől semmiféle anyagi segítség nélkül már az is bőven nagy dolog lenne ha ezt megkapná, márpedig neked ezek szerint jómódú őseid vannak, tehát volna mit tanulni tőlük. Épp elég dolog lenne az ha ebben segítenének.

Csak a miheztartásvégett, én jóformán semmilyen anyagi támogatást nem kaptam otthonról, mert el se vártam, az egyetemet nem kellett fizetni, mert az állam fizette, nem volt kolesz se mert bejártam naponta a magam költségén, az utolsó valami amit fateromtól kaptam az a magammal egyidős motorom, amit 10 éve vett, és azóta is szívesen használom, ezenkívül ha valami kellett megvettem és véletlen se vártam el hogy a seggem alá tolják.

2012. dec. 13. 19:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja és egyet jegyezzél meg kérdező!Amí apád írányítása alatt vagy és tőle függsz anyagilag addig soha nem leshetsz önmagad és soha nem fogod azt becsülni amid van mitha te azért keményen megdolgoztál volna.Van egy mondás...ami könnyen jön,könnyen megy.Amit keményen megszerzel pl egy autót vagy annak az árát azt sokkal jobban fogod becsülni és sokkal nagyobb büszkeséggel fog eltőlteni mint amikor azt csak úgy kapod..
2012. dec. 13. 19:52
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy el vagyok keseredve.. csak nem tudom, hogy mi lenne a jó, a helyes. Apám mindössze 30 évvel idősebb, és makk egészséges (hála istennek), úgyhogy hiszem és remélem, hogy legalább 100 éves koráig fog élni. Tehát én 22 éves koromtól 70 éves koromig csak magamra vagyok utalva, nyomorgok, vagy megfeszülve elérek egy közép szintet.. aztán 70 éves koromban hirtelen egyik napról a másikra dúsgazdag leszek? Hurrá, vehetek egy arany járókeretet.. akkor már minek.. Viszont egy havi 30 ezer forint lényegesen megváltoztatná a jelenlegi életszínvonalamat. Ezért tettem fel a kérdést, nem pedig azért, mert el lennék keseredve. Van barátom, aki 22 évesen szalonból választhatott új BMW-t, és irreális összegeket kap havonta az apjától. Persze nem ez a célom. Azt gondoltam a mai napig, hogy az igazi megoldás a középút a semmi és a luxus adás között. De a pozitív válaszok alapján rájöttem, hogy valószínűleg mégsem az arany középút a nyerő. Hosszútávon a magamra utaltság többet tanít.
2012. dec. 13. 20:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Megtartani sem könnyű a vagyont, ha csak költekezni tanulsz meg.
2012. dec. 13. 20:31
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom, szerintem a szülő legnagyobb boldogsága, ha a gyerekeinek annyit ad, amennyi csak kitellik tőle. Fiatal kisgyermekes szülő vagyok nem túl jó anyagi helyzettel, de mindig fáj a szívem, hogy mennyivel okosabban kellett volna cselekedjek még fiatalabb koromban, hogy most, hogy Ő van nekem, még sokkal-sokkal többet tudjak Érte tenni. Mi az, hogy nekem van valamim, és csak azért nem adom a gyermekemnek, mert "csinálja csak meg a szerencséjét"?? Ha 10 millióm lenne rá, 10 milliót adnék neki, ilyen vagyok, kész. A nevelésen, a lelkének gazdagításán múlik, hogy mit hogyan becsül meg, nem a pénz elzárásán. (persze, az mennyivel egyszerűbb, mint egy egészséges értékrendet kialakítani a kicsiben...)
2012. dec. 17. 13:58
 18/18 anonim ***** válasza:
61%
Akkor vehetjük úgy végülis, hogy apád a "jobb" gazdagok közé tehető. Mert bizony az a gyerek aki 25 éves korában a 40 milliós merciket kapja fatertól, abból sosem lesz normális ember, míg belőled azért mégiscsak faragott az élet egyet. Értékeld és köszönd meg apádnak ezt!
2012. dec. 27. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!