Összeköltöznétek így a párotokkal?
28 éves nő vagyok, van egy 5 éves lányom. 3 éve váltunk el a férjemmel, azóta ismertem meg a mostani párommal akivel szóba került az összeköltözés.
Ő azt szeretné, hogy külön kassza legyen: rezsit és kaját felezzük, a maradék fizetését mindenki magára, illetve esetemben magamra és a lányomra költöm.
Úgy érzem, nem bízik bennem.
Ti mit gondoltok, mit tennétek?
A párom amikor összejött az ex feleségével, annak már volt két gyereke. Ők közös kasszán voltak.
Mikor összejöttem a párommal, mi is rögtön közösködtünk. Mai napig így van. Ő közben még gyerektartást is fizetett a volt feleségének, mert idő közben közös gyerekük is lett.
Volt hogy neki jött be kevesebb, volt h nekem. Sosem volt belőle vagdalkózás. Hogy ki mit fizetett. Sőt! Minden hónapban a kezembe adja a fizuját. Én osztom be még a gyerekre is.
Igaz, h jelenleg munkanélküli vagyok. De amikor volt munkám és jól kerestem. Akkor sem tudtam volna elképzelni ezt az enyém-tiéd garasoskodást.
Hosszú távon szerintem nem kivitelezhető.
Ha lesz közös gyereketek esetleg akkor mi lesz? Terhesség alatt miből fizeted mindennek a felét? Ad neked kölcsön? A közösnek ha vesz mondjuk egy cipőt, akkor elkéri tőled a fele pénzt, a tiédnek meg vedd meg te?
Ne haragudj, de gyerekes gondolkodása van a kedves párodnak. Egy 5 éves gyereket megkapni, nem olyan mint egy 18 évest. Hogy van apja, vegyen neki az.
Én nem költöznék össze vele.
Összeköltöznék. Ha nem lenne gyereked, senkiben fel se merülne, hogy ez olyan nagy gond, sokan élnek külön kasszán. És valahol azt is meg tudom érteni, ha ő nem akarja eltartani a te lányod.
Végül is nem veszítesz vele, aztán ha úgy alakul, idővel közössé válhat a külön kassza.
"Így biztosan nem.
Kaja-rezsi felesben.És akkor nézi hogy a gyerek csak a 150Ft-os pudingot eszi meg,pedig jó a 60-as is?"
Barátnőméknél halál komolyan ez van, a pasi múltkor a kassza előtt elkezdte kiszámolni, hogy a joghurtok mennyibe kerülnek és szóvá tette, hogy amit a csaj tett oda, az többe kerül és ő most ezért vissza megy és hoz magának még többet az olcsóbb fajtából, mert mi az, hogy a közösből a csajnak több megy joghurtra?
Amúgy én a külön kasszát baromságnak tartom, mert az a legmesszemenőbb kihasználása a másiknak, a mai eltérő fizetési viszonyok között.
Már említett barátnőméknél a pasas 200 körül keres, a csaj 90 körül, a számlákra és kajára szánt pénz felezik, DE a pasi sokkal többet eszik ugyebár, a munkahelyére is a csaj által főzött előző napi kaja maradékát viszi be ebédre, a csaj meg a saját külön kasszájából veheti magának a munkahelyen a kaját, és a csajnak marad 40-45 ezre havonta a telefonszámlájára, kocsira, benzinre, hétköznapi munkahelyi kajára egyéb személyi kiadásokra, a pasasnak ugyanerre 150-155 ezre és akkor a kasszánál 20-30 forintos joghurt különbségeken problémázik, meg véletlen ha vesz egy női tusfürdőt, akkor azt a 300 forintot is számon kéri a csajon, hogy fizesse ki.
És nem ő az egyetlen, én egyszerűen elszörnyedek, hogy emberek így képesek élni, egy elvileg párkapcsolatban. Hát én egy utálatos kényszer-lakótárssal lennék így kb.
És a lányodra jutó költségeket nem feleznétek? Rá nagy részben csak te költenél? o.O
Szerintem egy összeköltözésnél össze kellene tennetek amitek van, és abból gazdálkodni. Elbeszélgetnék vele a helyedben, hogy mért is akarja így, és hogy te hogy érzel ezzel a témával kapcsolatban, utána döntenék a válaszoktól függően.
Nem biztos, hogy ez a külön kassza téma ellened és a lányod ellen irányul, sok ember van, aki ezt így tartja jónak (nem foglaltam állást egyik mellett sem, szóval kérném a potenciális piroskézcsapkodókat, hogy tegyék magukat takarékra, mert rém unalmas már, hogy a véleményt sem lehet leírni "szankció" nélkül...)
Más kérdés továbbá a bizalom és az, hogy nem akarja a te gyerekedet ő nevelni. Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz, ez nem bizalmi kérdés, hanem arról van szó, hogy ő elsősorban veled akar párkapcsolatban lenni, csakhogy arról mindketten megfeledkeztek, hogy van egy lányod. Elsősorban neki kellene eldönteni, hogy teljes mértékben elfogad-e téged a lányoddal és a vele járó költségekkel együtt, vagy akkor sehogysem.
Kérd meg, hogy őszintén válaszolja meg a külön kassza miértjét, és ha valójában a lányoddal van problémája, akkor kalap-kabát. Nem szemét ő attól, hogy neki egy ilyenfajta kötelezettség nemgyerebe, csak akkor nem kellett volna kapcsolatba kezdenie veled.
Mellesleg én magam mondanám azt a páromnak, hogy a lányom ellátását ÉN biztosítom, azaz nem csinálok "apát" abból, aki nem az. Legalábbis nekem úgy etikus. Aztán, hogy a férfi mit lép erre, az az ő döntése.
Ha már elfogad engem a lányommal együtt, tűri a gyerekzsivalyt és kapott mellém egy "pótkereket", akkor nem tetézem azzal a kötelezettségeit, hogy igényt tartok a pénzére is - mármint arra a részére, ami a lányom nevelésével jár együtt.
Persze, feltételezhetjük, hogy nagyfiú már, azért van velem, mert elfogad gyerekkel is, de ezzel nem élnék vissza. Senkinek nem kötelessége más gyerekét anyagilag támogatni, de akkor a kapcsolat jövőjéről szót kell ejteni, mert az, hogy szeret téged, még önmagában nem elég, különösen, ha hárman vagytok egy kapcsolatban.
mióta vagytok együtt?
Akkor csak azért költöznétek össze, hogy spóroljatok a rezsin, albérleten?
ha erről van szó, akkor oké, neked is jó, ha spórolsz
de mi van,ha az ő igénye kajába nagyobb
vagy ő mindennap húst eszik, te meg nem
de ha szerelemből, akkor én elfelejteném
milyen család az ilyen ahol elszámolások vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!