Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az exem kérheti a gyerektartás...

Az exem kérheti a gyerektartás csökkentését az általa felvett hitelekre és az új kapcsolatából született gyermekre hivatkozva?

Figyelt kérdés
Jelenleg 2*25000Ft gyerektartást fizet (közös megállapodás alapján), most ezt szeretné 2*10000 Ft-ra csökkenteni.
2012. dec. 12. 07:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy az lennék.

Amikor megismerkedtünk azt szerette bennem, hogy két lábbal állok a földön, a pénzt pontosan beosztottam, mindig mindenre jutott, hiába volt kevés (ő pincérkedett, én eladó voltam). Aztán ismerősök révén jó álláshoz jutott és egyre cikibbé váltam, mert már rég elmúltam 20, nem vagyok plázacica típus és nem a vásárolgatás volt a hobbim, így nem illettem be a munkatársak barátnői közé. Ezzel rontottam az ő beilleszkedési esélyeit is. Ez van. Ha neki nem kellettem már olyannak mint amilyennek megismert akkor ennyi volt. Mindketten lezártuk ezt a fejezetet.

Én is megtaláltam álmaim társát és ő is megtalálta magának az ideális barátnőt, aki nem nézi, hogy mi mennyibe kerül, nem nézi a számlákat és nem dolgozik. Ő szeretett volna ilyen asszonyt. Megkapta. A tények az ő elképzelését igazolják, mert mint írtam is már elő is léptették a cégnél.

2012. dec. 12. 10:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Ebben meg az a ciki, hogyha nincs semmiféle hivatalos okirat, és januártól fogja a kevesebben fizetni, nincs ütőkártyád, hogyha még ma postára adod a kérelmet a bíróságra, valószínűleg akkor is már csak januárban fogják kitűzni az időpontot, tavasszal talán majd lesz valami a dologból, addig meg ugye oldd meg az életedet 20 ezer forint gyerektartásból (én egyébként 1 gyerekre kapok ennyit, tehát irreális az összeg).
2012. dec. 12. 11:57
 13/19 anonim ***** válasza:
De a biróság 6 hónapra visszamenőleg is megítélni a tartasdijat. A különbözetet pedig egy összegben kell megfizetnie....
2012. dec. 12. 12:29
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
Kivéve ha eddig apuka bankszámlán, vagy postán utalt, és tudja bizonyítani, hogy eddig is fizetett
2012. dec. 12. 12:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el mégegyszer. A különbözetet is meg ítélik. Tehát ha apuka ugy dönt, hogy o januártól bizony 10 ezret fizet, hivatalosan meg kínozzák, hogy mondjuk 30 per gyerek, azt a havi 40 et bizony be hajtják 6 hónapra visszamenőleg.
2012. dec. 12. 12:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg csak fenyeget, mert az én párom is 20e Ft-ot fizet egy gyerek után, minimálbérből. Úh nem tartom valószínűnek, hogy két gyerek után csak ennyit ítélnének meg a Ti esetetekben, még ha neki született is egy 3. gyereke. Persze lehet, hogy az 50e-t már nem fogod kapni, de azért a 20e elég kevés. Szerintem add be Te a gyerektartás iránti kérelmet, ha ő ennél többet nem hajlandó fizetni, mert ki tudja, hogy ő egyáltalán beadja-e, addig meg csak ennyit fog adni.
2012. dec. 12. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:
46%
3 gyerek eseteben 16,6% a birosag altal elfogadott gyerek tartas. Vagyis ha csak a 280 000-et veszünk akkor neked gyerekenkent 46480 forint jar. Es igen fel evre visszamenöleg a különbözetet kifizettetik vele. Szoval irany az ügyved es sok sikert. Nehogy mar az uj anyuka bevasarlasi turai miatt a ti gyerekeiteknek kevesebb jusson. Sok sikert :)
2012. dec. 12. 14:55
 18/19 anonim ***** válasza:
23%
Ha azt vesszük, hogy egyenlő arányban kéne gondoskodnotok a gyerekekről, akkor milyen jogon küldene csak 10-et? Hiszen ha te is ennyit adnál bele, akkor 20-ból éljen meg egy gyerek egy hónapban? Vagy miért kéne neked többet költened a közös gyerekekre?
2012. dec. 12. 16:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi ujsag veletek kerdezo?
2015. ápr. 13. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!