Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha apuka külföldre ment,...

Ha apuka külföldre ment, behajtható e valahogy a gyerektartás?

Figyelt kérdés

Szülők szétmentek, házasok sosem voltak. Apuka eleinte még fizette a gyerektartást,de aztán egyre ritkábban,és kb fél éve egyáltalán nem. Be lett ez jelentve a rendőrségre és a bíróságra. Állítólag nem találják apukát, az idézésen sem jelent meg.Most tudtuk meg egy ismerőstől, hogy állítólag külföldön dolgozik.

Anyuka tényleg tisztességesen neveli a kislányt egyedül, csomó különórára jár a gyerek, ezért tényleg jó lenne az a pénz, mert egyre nehezebben tudja kifizetni ezeket, ugyanakkor persze a gyerektől nem akar megvonni semmit.

Lehet tenni valamit?

2012. okt. 27. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Anyuka csökkentse a különórák számát.
2012. okt. 27. 12:08
 2/9 A kérdező kommentje:

1!

Igen, ez nem rossz ötlet persze,(és valószínűleg ez lesz a vége), de most ezt is a gyerek szívja meg?

2012. okt. 27. 12:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ez van igy jartal ha egyedul maradsz.Viccen kivul egyezz megv vele kuldjon a gyereknek penzt.birosagra is mehetsz de az pezbe kerulhet
2012. okt. 27. 12:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Apuka szüleivel milyen a kapcsolatod? Ok sem tudnak szólni a fiúknak,hogy fizessen.
2012. okt. 27. 12:21
 5/9 A kérdező kommentje:

A megegyezés is mehetne, de nem veszi fel a telefont,sms-re, emailra nem reagál, a címére küldött levelet nem vette át.

Beszéltem az anyukájával is,mert mint nagymama jár a gyerekhez,de állítólag ők sem tudnak róla semmit.

2012. okt. 27. 12:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy Ausztráliában nem hajtják be (nekünk oda költözött apánk), az ottani hatóságok semmit nem tettek éveken keresztül. Máshol talán jobban számítanak a gyerek érdekei.
2012. okt. 27. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Anyuka túl lóg a takaróján. Nem kell annyi különóra. Ha meg fogyatékos a gyereke, kap rá több pénzt.

Ez a mindent megadok a gyerekemnek és beirítom 5-6 különfoglalkozásra meg a gyereknek veszi el a gyerekkorát. A szülő azt hiszi mindent megad, holott egy fontos dolgot vesz el, a gyerek gyerekkorát.

2012. okt. 27. 13:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem fogyatékos a gyerek,de nem gondolom, hogy azzal baj lenne, hogy jár a kislány gyerektáncra, úszásra, és angolra,meg a suliba vettek gyerekszínházbérletet. Ettől még nem vesszük el a gyerekkorát.
2012. okt. 27. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen mindegy, hogy mire költi a pénzt, az apának kötelessége fizetni a meghatározott összegű gyerektartást.

Mellesleg megjegyzem, egy gyerek pont attól lesz gyerek, hogy élményekkel gazdagodik, szakkörök, vagy speciális foglalkozások révén megismeri önmagát és hogy mihez van affinitása, barátokat szerez, megnyílik. És nem az a megoldás, ha egész nap a gép előtt ül és számítógépes játékokat játszik, meg a hülye tévét bámulja napestig.

Ha lesz gyerekem, én is igyekszem eljáratni sportra, táncra, színjátszókörbe, vagy amihez kedve van, hogy élményekkel gazdagodjon és ne otthon punnyadjon. Ugyanígy éltem a gyerekkoromat és ezerszer jobb volt, mint mondjuk a kamaszkorom, amikor már szinte minden szabadidőt a gép előtt töltöttem.

2012. okt. 27. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!