Ha apuka külföldre ment, behajtható e valahogy a gyerektartás?
Szülők szétmentek, házasok sosem voltak. Apuka eleinte még fizette a gyerektartást,de aztán egyre ritkábban,és kb fél éve egyáltalán nem. Be lett ez jelentve a rendőrségre és a bíróságra. Állítólag nem találják apukát, az idézésen sem jelent meg.Most tudtuk meg egy ismerőstől, hogy állítólag külföldön dolgozik.
Anyuka tényleg tisztességesen neveli a kislányt egyedül, csomó különórára jár a gyerek, ezért tényleg jó lenne az a pénz, mert egyre nehezebben tudja kifizetni ezeket, ugyanakkor persze a gyerektől nem akar megvonni semmit.
Lehet tenni valamit?
1!
Igen, ez nem rossz ötlet persze,(és valószínűleg ez lesz a vége), de most ezt is a gyerek szívja meg?
A megegyezés is mehetne, de nem veszi fel a telefont,sms-re, emailra nem reagál, a címére küldött levelet nem vette át.
Beszéltem az anyukájával is,mert mint nagymama jár a gyerekhez,de állítólag ők sem tudnak róla semmit.
Anyuka túl lóg a takaróján. Nem kell annyi különóra. Ha meg fogyatékos a gyereke, kap rá több pénzt.
Ez a mindent megadok a gyerekemnek és beirítom 5-6 különfoglalkozásra meg a gyereknek veszi el a gyerekkorát. A szülő azt hiszi mindent megad, holott egy fontos dolgot vesz el, a gyerek gyerekkorát.
Az teljesen mindegy, hogy mire költi a pénzt, az apának kötelessége fizetni a meghatározott összegű gyerektartást.
Mellesleg megjegyzem, egy gyerek pont attól lesz gyerek, hogy élményekkel gazdagodik, szakkörök, vagy speciális foglalkozások révén megismeri önmagát és hogy mihez van affinitása, barátokat szerez, megnyílik. És nem az a megoldás, ha egész nap a gép előtt ül és számítógépes játékokat játszik, meg a hülye tévét bámulja napestig.
Ha lesz gyerekem, én is igyekszem eljáratni sportra, táncra, színjátszókörbe, vagy amihez kedve van, hogy élményekkel gazdagodjon és ne otthon punnyadjon. Ugyanígy éltem a gyerekkoromat és ezerszer jobb volt, mint mondjuk a kamaszkorom, amikor már szinte minden szabadidőt a gép előtt töltöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!