Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítsek a bátyámnak ebben a...

Segítsek a bátyámnak ebben a helyzetben? Főleg a gyerek miatt.

Figyelt kérdés

A bátyám sajnos elég "maradi": úgy gondolja, hogy minden házimunka és gyerekneveléssel kapcsolatos feladat a nőé. Korábban nem igazán volt ilyen, de amióta gyerekük van egy kanalat nem mosogatott el. Kérte már a felesége (aki az én legjobb barátnőm, én is mutattam be őket egymásnak), én is, anyu is hogy ez így nem lesz jó, foglalkozzon a gyerekkel, játszon vele, pelenkázza, fürdesse stb. De nem, a nő van otthon, mindent neki kell csinálnia, ez amúgy sem munka.

Ezt megelégelte a felesége és megmondta neki hogy elmegy pár napra pihenni. Ezt a bátyám nem vette komolyan, egész ma reggelig amikor a felesége beült az autóba a bőrönddel, az asztalon hagyott egy listát az elvégzendő feladatokról és egy üzenetet, hogy pénteken megy haza.

Most felhívott hogy holnap menjek át segíteni munka után, mert ő ezt nem bírja, ki kell mosni, vasalni kell, főzni és a gyerek sem azt csinálja amit mond.

Legszívesebben hagynám, had főjön a saját levében, de a gyerek miatt mennék segíteni.

Ti mit javasoltok?

2012. dec. 10. 16:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy elvileg felnőtt férfi, ideje úgy is viselkedni. Ne segíts neki, hadd tanulja meg.
2012. dec. 10. 17:54
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Ha átmész akkor csak a gyerekkel foglalkozz. Vidd el egy kicsit, adj neki enni, de a csávónak semmiképp.

Esetleg tolhatnád ponyvaregény stílusban :D Van az a jelenet, amikor lelövik a kocsiban véletlen a csávót, tiszta redva lesz az egész és felhívnak valakit, aki azt ígéri, hogy meg fogja nekik oldani. Megérkezik az ember, ad nekik néhány cuccot, kényelmesen elhelyezkedik és dirigálja, hogy hogyan takarítsanak.

2012. dec. 10. 18:17
 13/16 anonim ***** válasza:
Hány éves a gyerek? Ha még nagyon picike akkor menj át, figyelj mit csinál a bátyád, de a kisujjad se mozdítsd, ha nincs veszélyben a gyerek. :) Egyébként ha már elég nagy, akkor én át se mennék, oldja meg.
2012. dec. 11. 10:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Édesanyád mit gondol egyébként? Beszélj vele is, nehogy megsajnálja a fiát és átmenjen megcsinálni mindent.
2012. dec. 11. 10:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha bátyád nem veszélyezteti a gyereket és max. csak annyi baja lesz,h 2 napig ugyanabban a ruhában van és szendvicset eszik főtt étel helyett ebédre, akkor ne menj, a gyereknek akár még élmény is, hogy valami máshogy van, mint a megszokott. Bátyádat kérdezd meg,hha egy nő simán meg tudja csinálni, akkor neki mint nagyratartott férfinek hogyhogy nem megy? Direkt csipkelődnék, hogy pedig azt hittem,h most végre minden tökéletes lesz nálatok, hogy te veszed kezedbe az irányítást, hisz mindig lenézted az asszonyt. Azt hittem, hogy a kisujjadból kirázod a dolgot, hisz könnyűnek ítélted a munkát. Nehogy átmenj mert azzal nem lesz elég tanulságos a lecke.
2012. dec. 11. 10:18
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha átmész, rádsóz mindent. A neje is egyedül oldja meg, meg ugyebár a férj szerint ez nem is munka.
2012. dec. 11. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!