Segítsek a bátyámnak ebben a helyzetben? Főleg a gyerek miatt.
A bátyám sajnos elég "maradi": úgy gondolja, hogy minden házimunka és gyerekneveléssel kapcsolatos feladat a nőé. Korábban nem igazán volt ilyen, de amióta gyerekük van egy kanalat nem mosogatott el. Kérte már a felesége (aki az én legjobb barátnőm, én is mutattam be őket egymásnak), én is, anyu is hogy ez így nem lesz jó, foglalkozzon a gyerekkel, játszon vele, pelenkázza, fürdesse stb. De nem, a nő van otthon, mindent neki kell csinálnia, ez amúgy sem munka.
Ezt megelégelte a felesége és megmondta neki hogy elmegy pár napra pihenni. Ezt a bátyám nem vette komolyan, egész ma reggelig amikor a felesége beült az autóba a bőrönddel, az asztalon hagyott egy listát az elvégzendő feladatokról és egy üzenetet, hogy pénteken megy haza.
Most felhívott hogy holnap menjek át segíteni munka után, mert ő ezt nem bírja, ki kell mosni, vasalni kell, főzni és a gyerek sem azt csinálja amit mond.
Legszívesebben hagynám, had főjön a saját levében, de a gyerek miatt mennék segíteni.
Ti mit javasoltok?
Ha átmész akkor csak a gyerekkel foglalkozz. Vidd el egy kicsit, adj neki enni, de a csávónak semmiképp.
Esetleg tolhatnád ponyvaregény stílusban :D Van az a jelenet, amikor lelövik a kocsiban véletlen a csávót, tiszta redva lesz az egész és felhívnak valakit, aki azt ígéri, hogy meg fogja nekik oldani. Megérkezik az ember, ad nekik néhány cuccot, kényelmesen elhelyezkedik és dirigálja, hogy hogyan takarítsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!