A párom mellett üres az életem?
Már 10éve vagyok együtt a párommal.
A történet annyi,hogy ő az a típusú férfi,aki elvárja hogy minden a szájába legyen téve.
A szülei is ilyenek,az anyja mindent megcsinál az apjának,igazi szolgalélek.
Apósom inkább éhenhal,minthogy meg kelljen melegítenie a kaját...
Szóval a párom,ezt szépen eltanulta.
A párom csak ritkán megy el a boltba,a háztartásban nem segít,ha mégis,akkor azt napokon át tartó "könyörgés" előzi meg.
engem úgy neveltek,hogy mindent önállóan,magam csináljak meg.anyu nem ugrált állandóan apám után,max. kitakarít utána.Apu is főz magára,feladja a csekkeket stb...
Jelenleg anyósomékkal élünk.Ha a barátomnak kell valami,és én nem csinálom meg,szól anyósomnak,az meg egyszerre ugrik...
Mostanában kezdem azt érezni,hogy én is belustulok.A zoknit ledobom a földre és ott hagyon napokra,ritkán mosogatok,szalad az egész ház stb...
nincs kedvem már az egészhez,mert utálom hogy mindent nekem kell csinálni.már össze is vesztem vele,hogy nem vagyok én szolga,igenis vegye ki ő is a részét a munkából.
jövőre össze szeretnénk költözni.
nem tudom,számíthatok-e rá,hogy ott az új környezetben vajon megváltozna?
szeretem még mindig,de én nem tudok úgy élni,hogy azt érzem ,csak kihasználnak.
Nem akarok anyapótlék lenni :(
mondtam már neki ezt,de nem válaszolt.inkább csak valami sajnálatot olvastam le az arcáról...
Igazából nem 10éve lakunk együtt.kd 2éve költözhettem le hozzá.Addig otthon laktam,délutánonként találkozhattunk.
Én mindig is mondtam,hogy mik az elvárásaim,ebben a tekintetben.
addig segítgetett,míg anyósom nyugdíjba nem ment.azóta ilyen kényelmes.(kb 1éve)azt mondja,minek csinálja meg,mikor az anyja úgyis egész nap itthon van,van ideje mindenre.és most már annyira megszokta,hogy én hiába magyarázok,nem hallja meg.
ezért bízok benne,hogyha már csak 2en leszünk,akkor észbe kap.
Nálunk is így volt míg otthon laktunk, általában mire hazaértünk a munkából volt ennivaló mert megfőztek, ki volt mosva a ruhánk stb. de mikor külön költöztünk ez nem okozott problémát, mondjuk az én páromban a szülőkkel való együttélésénél is volt hajlandóság megcsinálni a dolgokat, nálatok viszont az sincs , mert így lett nevelve. Nehéz dolgod lesz, ha elköltöztök az első hónapokra tuti a veszekedés.
Ezt vagy vállalod vagy nem, de ha vállalod akkor nem háboroghatsz csak akkor ha előtte letisztáztátok a munkamegosztás pontjait.
2 ilyesmi történetet ismerek. az egyiknél jó irányba halad a dolog, a másik macerásabb.
a fiatalurak anyuci kedvencei, lánytesók is haptákban álltak, ha ki kellett szolgálni a férfiakat a háznál, szóval hasonló mint nálatok.
egyik sztori úgy néz ki, hogy a lány megtanította a fiút takarítani, főzni, bevásárolni, ablakot pucolni, szóval egy igazi együttműködő férfit "nevelt" belőle, és boldogok.
a másiknál döcögős a történet, mert a lány hiába kéri a fiút, ő csak ígérget, fáradtságra hivatkozik, és megvárja míg a kedves párja elunja, és megcsinálja helyette.
szóval ez alkati kérdés is. aki nem lusta és formálható, annál működnek a kérések, tanítások. aki viszi tovább az otthoni családmodellt, annál semmi nem segít.
mindkét pár 6 éve van együtt, és ami a vicc, h a lusta fiús párosék már házasok, és várják az első babát.
a szorgalmas fiúéknál a lány már majd' megőrül az esküvőért, mert tényleg ideje lenne, de sztem sokkal többet nyert mint az, aki immáron feleség.
BIZTOS, hogy az összeköltözéssel nem fog semmi változni. Pláne, hogy már most is kimutatja, hogy őt ez nem érdekli.
Sőt, rosszabbat mondok: ha besokallsz és otthagyod, néhány napon belül térdenállva jön vissza, hogy megváltozik, ne haragudj. Valóban meg fog, úgy két hétre. Aztán szép lassan ismét - amint nyeregben érzi magát - te csinálsz mindent.
Őt így nevelték, nála ez alakult ki, ő ilyen.
Nem éppen pozitív dolgok ezek, de ez van.
Ne várd hogy megváltozik, az csak egy mese hogy az emberek változnak ha az nem belső indíttatásból ered. Itt neked kell mérlegelned, hogy neked az úgy megfelel e egy életen át, hogy ki kell szolgálnod a párodat.
Vagy belenyugszol, és beletanulsz a feladatba, vagy pedig most lépsz, míg nincs annyi kötöttség (pl közös lakás, közös gyerek)
Magadnak tedd fel a kérdést, hogyan tovább?
1, Diótörő szerszámmal ellenőrzöd, kiosztod, megszervezed az ő adag munkáját s még jobban belefáradsz agyilag s testileg vagy
2, visszadobod az anyjához még 10 évnyi nevelésre.
utolsónak:
szerintem az anyja eddig is "jó munkát" végzett,nem kell annak még 10év,ez már így is tökéletes.
hááát ennek csak egyfajta vége lehet,mert ha rákényszerítem az akaratomat,akkor ő nem lesz boldog,ha mindent én csinálok,akkor viszont én ...
még beszélek vele a közös jövőnkről,hogy ő hogyan látja a dolgokat,és együtt kitaláljuk hogy mi legyen.
köszönöm Nektek a tanácsokat,sokat segítettetek a döntésemben,így már biztos vagyok benne hogy mit kell tennem(leírni könnyű)
már csak a bátorságot kell összeszednem,hogy meg is merjem lépni :(
Az egész kapcsolat dinamikája el van szúrva. 8 év járogatás? Ez már egy erőltetett menet. Olyat meg ne várj, hogy megváltozik!! Ez sok kapcsolat fő baja...nincsenek megelégedve a párok egymással és csak a változásra várnak. Tök jó lenne a kapcsolatunk ha...NINCS HA! Így ahogy van kell egy életre?? Mert megváltozni nem fog, erre várni igen nagy szamárság!
Szóval a kérdés: kell vagy nem?
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!