Milyen lehetőségek vannak gondviselésnél?
Megpróbálok segíteni, de elég nehéz: az öcséd hány éves, 18-at már betöltötte? Abban az esetben anyukádék semmit sem akadályozhatnak meg.
Nem tudom elnézést, ha rosszul értelmezem, de azt írod, hogy "felébreszteni", tehát kómában van? Itt talán annyit tudnék mondani, hogy egy gondnokság alá helyezési eljárást kellene megindítani, adott esetben neked (testvér is megindíthatja) ott a helyileg illetékes bíróságnál.
Ügyvédet kérdezzetek meg mindenképp, mert ez itt elég bonyolultnak tűnik!!!
Igen, a tesóm most volt 19, a baleset előtt egy héttel még ünnepeltünk, aztán megtörtént a baj. Most igen, kómában van, de itt azt mondják, h nem tudnak rajta segíteni, nem fog felébredni, mert ha fel is ébred, akkor sem tudna mozogni, beszélni, és a többi... De az angliai intézetben ilyen embereket állítanak talpra, és amennyire a barátnője küzd érte lehetetlen, hogy ne sikerüljön, értük vállalok minden huzavonát, az öcsém ígyis mindig kiközösítették anyámék, most is ezt akarják, de legalább most foglalkoznának vele igazán...
Köszi a segítséget, és ha tudsz még ezzel kapcsolatban, akkor várom a választ.
Szia,
tehát akkor én mindenképp a gondnokság alá helyezést javasolnám, de sajna még nem vagyok jogvégzett, úgyhogy akinek ez a szakterülete ügyvédnek mást is mondhat. A gondnokság alá helyezésről a bíróság dönt, a kirendelés a gyámhatóság hatásköre. Szóval fel lehet keresni akár előzetesen is a gyámhatóságot, velük kell megbeszélni, hogy a leányzót kellene, de sajna nem tudom, a szülőket is biztos meghallgatják, mert elég szokatlan lenne ha barátnőt rendelnének ki.
És akkor a gondnok látja el a gondnokolt törvényes képviseletét is, így dönthet a gondnokolt helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!