Mi lehet a legrosszabb? Albérlet?
Segítsetek!
Anyámat beperelte a nagyanyám aki egyben a keresztanyám. 13 milliót követel+ 1 hónapban 40 000-t. Nem tudjuk kfizetni, ezért lehet hogy el kell adnunk nekünk nagy eszmei értékű házunkat és albéretre vagy utcára kerülni! Hogy megyek majd iskolába, mert a családból senki sem szeretné, mert a kerület legjobb sulija. Egyébként azért perelte be, mert nem lakhat nálunk.
1 Nem is mondtunk egy szóval se ilyet, ott van neki szobája, úgy, mint nekünk
1,5 ő ment el saját magától
2 karácsonyra anya meg akarta őket hívni, bezzeg beperelte
3 a szeretet ünnepén
10/L
Hogyan vészeljük át a világot?
Most sincs pénzünk, honnan kerítsünk 13 milliót plusz havi 40 000, ha több mint 1 000 000 minuszban vagyunk?
Hogy tehet ilyet?
Eddig szeretTEM őt.
Megtartom magamnak a karácsonyi ajándékát!!!
Bíróság lesz de igyekszem hogy megkapja méltó büntijét és maradjon pénzünk továbbtanulásra, ételre és még a mostani házunk is megmaradjon. A mamám halálakor 50-50 ./' lett.
félek!
Tudni kell, kié a ház. Ha van benne tulajdonrésze, és nincs haszonélvező, akkor joga van ott lakni.
A per nem tiszta nekem. Esetleg az lehet, hogy van tulajdona és a saját részét akarja kifizettetni.
Nem értem teljesen a kérdést, de ha jól gondolom, van egy olyan ingatlan, aminek fele-fele részben tulajdonosa édesanyád és a nagymamád, aki azért akar perelni, mert állítása szerint miattatok nem tudja használni a tulajdonát.
Azért az nem olyan egyszerű ám, hogy ő elmegy a bíróságra, beperel Titeket egy összegre, és azt meg is ítélik neki. Egyrészt évekbe is telhet, míg valami döntés születik, másrészt koránt sem biztos, hogy ez számára kedvező lesz. Azért elég alapos okot kell felhoznia, miért nem tudott ott lakni, például kizártátok, bántalmaztátok, veszélyben volt ott valamilyen okból stb. Ezeket ráadásul bizonyítania is kell, az nem elég, hogy ő kitalálja, nincs kedve ott lakni és inkább pénzt kér... Olyasmikre gondolok, mint pl. látlelet, hogy bántotta ott valaki, rendőrségi jegyzőkönyv arról, hogy bejelentést tett arról, hogy őt onnan kizárták vagy megakadályozták a bejutását, vagy legalább tanúk vallomása.
Mindenesetre ne aggódj, nem olyan vészes ez, mint amilyennek tűnik, legrosszabb esetben is közös lakáshasználatot ítélnek meg, azaz köteleznek Titeket arra, hogy együtt éljetek vele, valamint kifizettetik annak a lakáshasználatnak az ellenértékét, amitől ő meg lett fosztva. De ismétlem, ez nem hasraütésre megy, nagyon alapos okot kell arra találnia, hogy a bíróságon ezzel foglalkozzanak érdemben.
Kösz, egy picit megnyugtattál 2.!
Bíróságra mennek a szüleim, majd már sejtem mi lesz a vége.
Bármikor itt lehet, mindig bejöhetett, felujítottuk a házat, 200000 és csak 100000 vagy annyit se fizetett, bezzeg az ablakját nem cserélteti ki, és megvesz mindenféle marhaságot ami nem is kell neki. Itt se lakik már nalunk.
Nem értem ezt az egész helyzetet, de próbálok okosat mondani:
Itt nálunk egyenesági öröklés van, tehát mindig a gyerek örököl (ha van). Nem írtad, hol az apukád, de gondolom neki is köze volt a lakáshoz, és most 50-50%-ban tiéd és anyukádé, a nagymama meg fortyog, hogy neki nem jutott semmi. Ezesetben esélye sincs, sőt, még a perköltséget is vele fizettetik majd meg, ne aggódj!
Ne haragudj! De 10 éves lány létedre, te hogy látsz bele ezekbe az anyagi helyzetekbe, pereskedésekbe és, hogy hány %-ban kié a ház?
Eléggé sarkít nekem így ez a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!