Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyunak nem mondtam meg két...

Anyunak nem mondtam meg két jegyet ami hát úgymond nem lett jó. Az osztálytársamtól tudta meg, és enyhén szólva kiborult. Elmondta mit kaptam volna karácsonyra, és nagyon jó lett volna. Mit kell tennem, hogy jóvá tehessem?

Figyelt kérdés
Rosszul csináltam, hogyan tudom jóvá tenni?

2012. dec. 6. 11:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy vagytok vele, de én a büdös életben nem láttam olyan gyereket, aki azért tanult, mert tanulni jó. :D
2012. dec. 6. 13:06
 12/14 anonim ***** válasza:

``Mit kell tennem, hogy jova tehessem?`` - itt arra gondolsz konkretan, hogy mit tehetnel annak erdekeben, hogy anyukad kiengesztelödjön, es az ajandekot megis(csak) megkapjad?

Meg tehetsz erre egy kiserletet: elmondod öszinten az anyukadnak, hogy mi volt az oka, hogy nem szamoltal be a ket rossz (nem jo) jegyröl, es elmondod, hogy megbantad, amit tettel, es megigered neki, hogy ilyesmi nem fog többet elöfordulni. DE: NEM ER A BOCSANATKERES SEMMIT, HA NEM KOMOLYAN GONDOLOD. ES FONTOS: ne igerj semmit, amit nem tudsz teljesiteni. Amiert a jegyeket eltitkoltad, annak az oka különbözö lehet: szegyenkeztel miatta, vagy tartottal/feltel a büntetestöl, vagy egyszerüen csak nem akartal fajdalmat okozni az anyukadnak. Nem volt helyes a reszedröl a titkolodzas, viszont az anyukad reszeröl nem helyes, hogy ``visszatartja`` a karacsonyi ajandekot. Az anyukad celja egyertelmü: el akarja/szeretne erni, hogy legközelebb öszinte legyel hozza. Vagy meg tovabb megyek: jo jegyeket szeretne latni. Egy bökkenöje van csak a dolognak: az öszinteseget nem lehet kikenyszeriteni, vagy ``megvasarolni``, annak tetöled es belülröl (szivböl) kell jönnie. Ha mar kiengesztelödött az anyukad, akkor elö lehetne venni az ö korabeli bizonyitvanyait... Talan nem volt ö sem kitünö tanulo, es talan egy matek 3-sert meg kellett küzdenie, es ha az ejszakat vegigtanulta, akkor sem lett jobb... Mert utalta a matekot. Vagy a matek tanart. Na szoval, önala is becsusztak rossz jegyek. Kerdezd meg öt, hogy ö mindig elmondta a szüleinek, ha rossz jegyet kapott???

2012. dec. 6. 13:35
 13/14 anonim ***** válasza:
69%

Lehet lepontozni, de szerintem az nem a helyes nevelési módszer, hogy pont a karácsonyi ajándékát nem kapja meg a gyerek, ami a szeretet ünnepe, meg ezzel húzni, a karácsonyát elrontani.

De légy szíves, ne ez járjon már a fejedben! Nem azért kell kijavítani, hogy azt a tetves ajándékot megkapd! Hanem azért, mert anyukádnak fontos, a továbbmeneteled szempontjából fontos... meg mert ilyeneket el kell mondani a szülőnek. akkor is, ha jogtalan patália lesz belőle. Tapasztalatból beszélek, egyszer két hét késéssel mertem bevallani egy kémia 3ast, pedig éltanuló voltam meg minden, anyukám meg a lehető legteljesítménykényszeresebb légkörben nevelt, és baromira féltem... és akkor keveredtem olyan hazugsághálóba (később adták ki a dogát stb.), hogy alig tudtam belőle magam kibogozni... mondjuk szerencsém volt, mert végül is se a tanár, se anya nem tudta meg, hogy kinek milyen késéssel mondtam meg mit meg hogy mit füllentettem, de annál szarabb érzés nincs. És igen, patália volt belőle, meg jaj, az XY miért tudta jobbra megírni, meg tök szar érzés volt, de legalább nem égetett a tudat, hogy vmit titkolok. Magad miatt tanulj jól, és magad miatt mondd el, akármilyen rossz jegyet is szerzel be!

Lehet, hogy ez az ajándék elúszott, ha anyukád olyan. De akkor se makacsold meg makad, akkor is próbáld meg kijavítani. Anyukádnak látnia kell, hogy nem az ajándék miatt teszed, mert ha kiderül ilyesmi, még inkább csalódni fog benned... még akkor is, ha e helyett sokkal jobb nevelési megoldás az, ha mondjuk nem mehetsz fel egy hónapig az Internetre vagy elveszik az mp3-adat...

2012. dec. 6. 14:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy csak azért nem mondtad el, mert nem akartál dicsekedni vele, mert érezted, hogy rossz jegyet kapni mennyire gáz.
2012. dec. 7. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!