Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság, ha így...

Szerintetek bunkóság, ha így nem szeretném, hogy "anyósomék" eljöjjenek? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

El akarnak jönni a barátnőm szülei hozzánk, egyszer már jártak nálunk tavasszal, azóta nem, mert szerencsére megfelelően messze lakunk egymástól. Mi voltunk párszor náluk kocsival, nekik nincs autójuk.

Azon a napon, amikor el akarnak jönni, én dolgozok, csak a párom lenne otthon (a lakás az enyém) és nem szívesen engedném be őket úgy, hogy én nem vagyok otthon (ha otthon vagyok, még talán kibírom) mert mielőtt összeköltöztünk, elkéregettek egy elég nagy 6 számjegyű, bőven nem 1-essel kezdődő összeget, azóta sem láttam belőle semmit, még ha mondjuk havi 5-10000 ft-ot adnának belőle, nem gondolnám nagyobb parasztnak őket, mint amilyenek valójában. Másik ok, hogy amikor összeköltöztünk, párom diák volt, így járt neki a családi pótlék is, direkt mondták, hogy ne irassuk át, majd ők odaadják. Hát abból sem lett 1 forintunk sem, magyarul akkor is sikerült meglopniuk. (Végül átirattuk a nevére) Harmadik, hogy amikor lementünk hozzájuk, nem egy alkalommal semmi kajával nem vártak, és egész nap ott ültünk full éhesen. Negyedik, hogy most fog babánk születni decemberben, és semmivel sem támogatták, még azzal az összeggel sem, ami amúgyis tőlem volt, pedig sok fölösleges dologra költenek, és nem igazán spórolnak.

Nade az 1-2 ok miatt nem szeretném, ha nélkülem ott lébecolnának, még eltünedezne ez-az a lakásból...

És még egy bónusz: A bejelentett érkezési nap után 2 nappal kezdődik a szabim, ami az év hátralevő részét jelenti, ha kell a jövő év elejét is, de nekik csak az a nap jó, másik nem, meg lennék olyan rendes, és kimennék eléjük kocsival a vonathoz, mert 2 hónapos babával jönnek, és 1 órára lakom tömegközlekedéssel a vonattól, csak ha dolgozok ez a lehetőségük ugrik.

#anyóskérdés
2012. dec. 4. 09:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A párod azt akarja, h menjenek?! Így? Kisbabástul? Marha hosszú tömegküzlekedéssel? Amikor kényelmesebben is megoldható lenne?

Mit mondanak, miért nem jó nekil 2 nappal későbbi időben valamikor? (Sejtem miért, de ők mit mondanak?)

Asszonykát nem próbálltad meggyőzni, hogy jobb lenne inkább 2nap mulva? Vagy ő sem akarja hogy ott legyél?

2012. dec. 4. 10:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

6-ps és 11-es vagyok.

A párod 9 hónapos terhesen tudhatná mennyire veszélyes 2hónapos babával ilyen hosszú út. Annak a még ninvs is rendes immunrendszere. Szerintem erről az oldalról elkezdhetnéd győzködni, hogy okosabb ha megvárják amíg szabin leszel.

De ha minden kötél szakad, nem tudnád kivenni azt a napot.vaéahogy? Mondjuk elcseréli egy kollégával?

2012. dec. 4. 10:35
 13/16 anonim ***** válasza:
86%
Nem lehet, hogy a te kihagyásoddal akarnak valamiről beszélgetni, amit nem akarják, hogy hallj? Amúgy mennyire bízol a saját párodban? Ha bízol benne, és ő akarja, hogy jöjjenek, talán még jobb is, ha akkor jönnek, amikor nem vagy ott, legalább nem kell jópofizni és összeveszni se fogtok.
2012. dec. 4. 10:36
 14/16 anonim ***** válasza:
82%
Sorty. Már írni sem tudok. Remélem azért sikerült dekódolni. :-)
2012. dec. 4. 10:36
 15/16 A kérdező kommentje:
Beszélni tudnak, facebookon mindig szoktak, meg nem vagyok otthon egész nap, mert dolgozok, nyugodtan tudnának beszélni. Nem szívesen cserélem el azt a napot, mert túl sokat cserélgetjük a műszakokat, és elvileg nem szabadna...
2012. dec. 4. 11:31
 16/16 anonim ***** válasza:
84%

Én meg pont az ellenkezőjét csinálnám, mint a válaszadók. Te nem vagy jóban anyósodékkal, lehet, jobb is, ha nem találkoztok. De a párodnak akkor is joga van vendégül látni a szüleit, ha akarja. Más kérdés, hogy ha úgy gondolod, hogy megint le akarnak/akarják húzni, akkor érdemes lenne előtte elbeszélgetni a pároddal, hogy nem fogsz hozzá jó pofát vágni.

Azt meg, hogy neked kelljen furikázni őket, elintézheted azzal, hogy dolgoznod kell, nem lesz ilyenekre időd. Ha nem jó, jöjjenek máskor.

2012. dec. 4. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!