Elviselhetetlen lett a mozgássérült testvérem! Mit tehetnék? Nagyon szeretem, bármit megtennék érte de ez egyszerűen már borzalmas. Mit tehetnék? Nem akarom hogy ilyen legyen
utolso
meg annyit, talan depresszios,de ezt maga sem veszi eszre.
Ha mindent megtehet szó nélkül, akkor mégjobban sajnálja majd magát. Bánjatok vele úgy, mint előtte.. Ha Rád szólnak, mert morzsálsz, rá is kell.
Mozgáskorlátozottak nem szeretik, ha sajnálják őket. Ettől ők is betegebbnek érzik magukat, nem is akarnak tenni semmit.Mert szerintük így jó...
Járok ilyen klubba, ismerem a korlátokat. Neki is jól jönne egy ilyen társaság. Ha nem akar elmenni,-úgy látom nem- "véletlenűl" tévedjen be hozzátok egy szintén mozgáskorlátozott. Ő elbeszélget vele, a saját betegsége szintjén..
az ilyen emberrel nem lehet normálisan beszélni, tapasztalat :( hiába mondja el az ember szépen hogy csináljon valamit, viselkedjen úgy érzi, ő a világ leg sajnálatraméltóbb embere és a bajai miatt mindent el kell neki nézni, gyűlölködik másokra mert ők egészségesen születtek.
meg kell egyszer neki keményen mondani: a családban rajta kívűl még vannak mások is akiknek az idegeire megy és nem fogják ezt a végtelenségig tűrni.
meg lehet neki mondani hogy ha azzal jön folyton hogy már 30 éves akkor itt az ideje hogy önállósodjon tessék, költözzön külön.
ja hogy ne mtesz semmit csak önsajnálkozik? az nem megoldás, nem a testi baja miatt nem megy semmire hanem az (agy)baja miatt.
mondjuk ha ezt tovább folytatja, esetleg felkapod és kizárod a lakásból egy este mikor alszik, hadd tanulja meg, hogyan kell az emberekkel Emberi módon beszélni és viszonyulni... mert egyetlen betegség vagy fogyatékosság sem jogosít fel senkit a bunkóságra.
én egyszer ezt megmondtam egy hasonló illetőnek... persze meg volt sértődve de elgondolkozott rajta... és észhez tért, normális élete van azóta.
Mozgás sérült,rendben,nem lehet jó neki....de nem ti tehettek róla,így igazságtalanság hogy rajtatok vezeti le
szépen el kéne beszélgetnetek vele,hogy sajnáljátok,de változtasson a viselkedésén,mert ezt nem teheti meg!
be kéne iratkoznia valami tanfolyamra, amivel utána otthon végezhető melót vállalhatna. pl. informatikai meló jó lenne neki, mert az kreatív, jó benne a lóvé, és sikeres, hasznos embernek érezhetné magát.
egyszer a szülők is meghalnak, és akkor bizony el kell magát tartania, egyedül is boldogulnia kell, nem számíthat örökké rád.
szóval találjatok neki valami elfoglaltságot, ami rendszert ad az életének, érezze, h ő is hasznos tagja a társadalomnak.
a legtöbb otthonülőnek ez a baja.
megértem, h haragszik az életre, a világra, és próbálja felhívni magára a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!