A halott apánkról ilyet mondani hogy "Örülök hogy meghalt" ez normális dolog?
Hasonló sztori volt nálunk.
Nagypapám alkoholista volt, mindig verte anyukámat és anyukám hugát, volt hogy éjjel mezítláb rohantak előle, egy kispárnát szorongatva-ezt tudták hirtelen felkapni. Alig voltak 6-7 évesek. Ezeket természetesen anyukám mesélte.
Mikor kicsi voltam, nem szerettem hozzá menni, mert részeg volt, rendetlen, ráadásul mindig megcsikizett, de néha már sírtam, annyira fájdalmasan csinálta, nem volt benne semmi szeretet, nem is értem mire volt jó neki.
Mikor tini lettem, a házunkat életveszélyesnek nyilvánították, el kellett volna sürgősen költöznünk, de nem volt pénzünk. Papámnak akkor több milliója volt bankszámlán, de hiába kért anyukám, közölte, azt ő el akarja inni. Nem érdekelte, hogy a lányára, és 4 unokájára szakad a tető. Önző volt. Persze mikor mamám meghalt, folyton minket hívogatott, hogy mennyire magányos. Nem érdekelt, nem mentem hozzá.
Mikor meghalt, az első dolog, ami kicsúszott a számon: "ez volt a legjobb tette". Anyukám nem haragudott érte, megértette a fájdalmam, sőt, jogosnak tartotta. Én elnézést kértem tőle azóta, mégiscsak az apukája, nem volt szép tőle, azóta inkább nem mondom el a véleményem, hogy anyukám ne bántsam. De igen, szemét dolog, én sem tudtam szomorkodni.
Van, hogy az ember első dühében mond olyanokat, amiket megbán. Ő még itt van neked, béküljetek ki. Legalább ti tartsatok össze. 23/L
miert ne mondana meg? teszem fel azt a lehetoseget ha az apa sok fajdalmat okozott a gyerekenek es megkonnyebbules az hogy mar nincs, de fajdalom is egyben hiszen az apja volt. miert kellene a sajat testvere elott magaba fojtani ilyenkor az erzelmeit? a penz amit orokolt ezt nem oldja meg. inkabb azt sajnalom hogy a testverenek esett ez rosszul.
es szerintem az is alszentseg ha direkt elhallgatjuk egy szemely rossz tulajdonsagait hogy a jok keruljenek tulsulyba csak azert mert meghalt. emberhez melto tiszteletet mindenki megerdemel fuggetlenul attol hogy el vagy meghalt; a lany is meg az apja is. most azert kell a lanyt itt lehordani mert o meg el? o se tudja most itt megvedeni magat. az apjat meg csak azert vedeni mert meghalt? az normalis, hogy az elot bantjuk a halott javara?
Sok a tetű emberszerű lény.
(Itt a gyíkon is.)
Ha ekkora arca van az ilyen "csakazértismegmondom" embernek, akkor legyen annyira önérzetes, hogy ne remegjen az örökségért.
Mert az ugye kell neki!!
Testvéred 10 évvel idősebb, lehet, több tapasztalata volt apáddal kapcsolatban..Ezek szerint nagyon sok rossz.
Sok bűnt tud ám egy szülő is elkövetni. Ezekről Te lehet nem is tudsz.
Sokan a halottakból jó embert csinálnak..csak a szépre emlékeznek, mert arra akarnak.
Pedig van ám ott árnyék is!
Én anyukámról mondtam ugyanezt. 1 éve halt meg... én igazából azt mondtam "jobb neki, hogy meghalt" és a mai napig így gondolom. Apám alkoholista állat (anyu is sokat ivott), minden nap verekedések, veszekedések, erőszakoskodások áldozata volt anyu, pánik beteg lett, csak a pia tartotta életben, 38 kg-ra lefogyott, de apu még mindig verte, alázta ahol tudta... erre mondtam én, hogy jobb neki.
Mindig úgy gondoltam, hogy várni fogom apám halálát, mert a szememben ő már nem ember... most épp ott tartok, hogy nem érdekelne az sem, ha meghalna, de annak "örülök" hogy szenved most egy kicsit. Magányos lett, halálba kergette maga mellől anyut, és nem tud magával mit kezdeni, a munkáját is elveszítette... Egyszer eljutok oda, hogy azt mondjam... örülök, hogy meghalt..
válaszokról az jut eszembe,mikor a szomszéd néni már nagyon beteges volt,a gyerekei gondozták,folyton szidták,hogy sokáig fenn van,alig alszik el,csak a nyűg van vele,megkeseríti az életüket,altatót kevertek a teájába,hogy elaludjon,ne legyen vele sok gond,megörökölték a házat+plusz vagyont,az egyik gyerek,a temetésen,meg leborult,és elkezdett sírni,hogy "drága mamikám!",aztán rá két napra elment nyaralni a párjával Horvátországba....
Csak azért,mert valaki meghal,ne játsszuk már meg
magunkat,beszéljünk róla úgy,mielőtt meghalt,ha utáltuk,nem kedveltük előtte,akkor az a normális ha utána
is így teszünk,max alapvető tisztelet a halottnak,elmegyek a temetésére...
Olvasom a sírokon a feliratot: gyászolja hűséges férje..
Mindenki tudja, ő volt a falu bikája.
A legjobb gyermeknek: agyonverték a börtönben..
Szerető férj: alkoholista, és verte a családot.
Ne avasuk őket szentté haláluk után, ha életükben nem voltak azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!