Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 1 karácsony,2 helyen,3 felé...

1 karácsony,2 helyen,3 felé szakítva. Ezt hogy?

Figyelt kérdés

Most külföldön vagyunk a párommal. Dec. 22-ére akarunk "haza" menni.

Jelen pillanatban nincs otthonunk. Úgy akarjuk, hogy az én szüleimnél leszünk vidéken, amíg találunk pesten rendes albérletet. Páromnak van egy fia, akit most a volt felesége nevel. Őt fogjuk magunkhoz venni.

A probléma az lenne, hogy hol töltsük a karácsonyt? Mert az albérletet csak januárban tudjuk elintézni. Vagy ha nagyon nagy szerencsénk van, akkor a két ünnep között.

Barátom nem szeretne a fia nélkül karácsonyozni a szülemnél. Én viszont nem vagyok kíváncsi a volt feleségére. (Nem normális ha iszik. Meg egyébként sem az.) Mindig kreáll valami balhét a nemtörődömségével, mikor már kifogytak az egyéb témákból. Tavaly is patáliába fulladt az ünneplés. Pedig mi mindent megpróbálltunk. Elég furcsa egy világnézete van.

Viszont a gyereket sem akarom elrángatni hozzánk. Szerintem nem érezné jól magát, hogy az apján kívül senki sem rokona ott. Az meg hogy a páromat egyedül oda engedjem, én meg anyáméknál legyek az eléggé....háát nem is tudom hogy nézne ki. Már így 5 év után. De így is úgy is veszekedés lenne. Van min sajnos.

Eddig a saját albérletünkben karácsonyoztunk. De most nincs lakásunk.

Na most mit csináljunk?

Van valakinek ötlete/tippe? Próbállok nyitott lenni sokmindenre, de valamiért semmi nem akar össze jönni.

Már rendesen beteg vagyok, elkap a gyomor ideg, ha a karácsonyra gondolok. Nem akarok veszekedést. De sajnos ez a "rá hagyjuk" módszer sem segít amíg ott vagyunk.

Csak nyugodtan szeretnék lenni az ünnepek alatt a párommal és a fiával. De ezt hogy?

A páromat hiába kérdezem, hogy mik az elképzelései e téren. Ő "ahogy esik, úgy puffan" fajta. Ő sem szeretne veszekedni, de ezt nagyon nehéz megoldani. Főleg így.?

2012. nov. 29. 15:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Hát az lehet. Szereti az anyját meg a tesóit. A tavalyit kivéve eddig majdnem mindig nálunk volt. De akkor csak hárman voltunk. Nyáron nem is nagyon akart haza menni, pedig büntetésben is volt. Nem kényeztetjük.

Őszintén szólva, én inkább a szüleimtől tartok. Sokszor páromat is nekem kell nyugtatgatni/vigsztalni, hogy:"Ne sértődj meg, ez nem rád irányul. Ők ennyire bunkók." Ezért nem akar jönni a fiával.

Megfogom kérdezni ezt is. Amint össze szedtem magam. Köszi.

2012. nov. 29. 16:38
 12/16 A kérdező kommentje:

#10-es.

Későn érő tipus. :D

2012. nov. 29. 16:41
 13/16 anonim ***** válasza:
és a párod szülei?
2012. dec. 3. 14:27
 14/16 A kérdező kommentje:
Ők már nem élnek.
2012. dec. 4. 07:33
 15/16 anonim ***** válasza:

"De végül is ha nem lesz, az miattam lesz, mert én nem akarok ott közösködni. "

Ebben az egy mondatodban benne van minden. Mostoha vagy a javából.

Nos, egy egészséges jóérzésű valamit magára adó felnőtt ebben a jelenlegi helyzetedben alkalmazkodna a gyerekhez-abszolút, hogy neki mi a jobb. Nem neked, nem az édesapjának, hanem neki.Mert ő a gyerek.A karácsony meg általában, jobb otthonokban a gyerekeknek szól-elsősorban, és csak másodsorban a rokonságnak.

2012. dec. 17. 16:21
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös:

"De végül is ha nem lesz, az miattam lesz, mert én nem akarok ott közösködni. "

Bocs h nincs kedvem elcseszni az ünnepet egy alkoholistával.

Egyébként, szenteste a gyerek az anyjánál volt, mi meg az én szüleimnél. Délután kimentünk hozzájuk látogatóba. Az anyja már aludt. Odaadtuk az ajándékokat, beszélgettünk, aztán mentünk.

26-án kihoztuk a gyereket és a szüleimnél voltunk, egészen szilveszterig. Jól érezte magát.

Azóta megvan az albérlet is és jól elvagyunk.

2013. febr. 17. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!