, , Semmi közöd hozzá" udvarias változata?
Utálom, amikor a család/ ismerődök olyan dolgokra kérdeznek rá, amihez semmi közük. Ha pl. apámat ismeri valaki 10 éve, engem meg 2 perce mutattak be neki, azt hiszi, bármire rákérdezhet, és elvárja a választ. Az ilyeneket hogyan lehet udvariasan elhessegetni úgy, hogy érezze, hogy nem az ő dolga, de ne sértődjön meg? Főleg párkapcsolatra szoktak rákérdezni. Minél több válaszlehetőséget szeretnék, ha lehet.
Köszönöm szépen a segítséget.
- minden kínos kérdésre válaszolhatod ezeket,
- A magánéletemet nem szeretném elmondani, ugye nem baj??
- ne haragudj, de nem szeretnék erről beszélni
- beszéljünk inkább másról.
- szép időnk van nem de bár?
- lapozzunk, más téma??
- hogy mit kérdeztél?? Mikor megyek férjhez,? Majd ha Brad Pitt megkéri a kezem..
stb
Ez magán ügy.
Nem szeretnék róla beszélni.
Ez csak az én dolgom.
Nem publikus.
-Van párod?
-Akad.
-Hogy vagytok, hogy álltok a pároddal.
-Leginkább kétlábon és cipőben.
-Hogy megy a munka?
-Keservesen. :-)
Vissza kell kérdezni, hogy ,,miért szeretnéd tudni?"
Erre általában nem tudnak válaszolni, és lehet témát váltani.
A legudvariasabb lehetőség:
"Jelen pillanatban nem áll módomban válaszolni erre a kérdésre" :)
De mivel valószínűleg csak hülyének néznének, elég lenne egy gyors és sunyi témaváltás is, illetve a többiek nagyon jókat írnak :)
Tényleg az a legjobb ha csak ennyit kérdezel vissza: "Miért?"
Nem tudnak rá sosem értelmes választ adni és inkább nem firtatják a dolgot.
Nálunk a " Mikor lesz már gyerek?" kérdés hasonló:S
"Úgy gondolom, hogy ez a kérdés nem a jelenlegi szituációba illő azért nem válaszolok."
De amúgy szerintem nem vagy udvariatlan, ha egy olyan embernek azt mondod, hogy "bocs, de úgy gondolom nem vagyunk abban a viszonyba, hogy megengedhesd magadnak ezt a kérdést" akinek egyébként tényleg semmi köze hozzá, de mégis hülyeségeket kérdez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!