Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most komoly, hogy ezért hagy el?

Most komoly, hogy ezért hagy el?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt a párommal, nem régen eljegyeztük egymást. Régebben is szóba jött már, hogy ha összeházasodunk, akkor nem veszem fel a nevét. Nem nagyon izgatta, vagyis nem reagált különösebben semmit. Most, hogy élesbe fordultak a dolgok, nyilván megint szóba jött és mondtam, hogy nem változott a véleményem, nem akarom felvenni a nevét, szeretném a sajátomat megtartani és ebben a formában ahogy van. Tehát sem kettőzni nem akarom a vezetéknevet, sem azt nem akarom, hogy né formában elékerüljön az én nevemnek. Erre nagyon mérges lett, ezzel sikerült engem is kihoznia a sodromból és mondtam, hogy ha szerinte ez az összetartozás jele, akkor vegye fel ő az enyémet. Erre elhagyott. Én arra gondolok, hogy ez csak ürügy volt részéről. Szerintetek is van más a háttérben?

Ne gondoljátok amúgy, hogy különleges nevem van, vagy bármi ilyesmi, de szeretem a nevem és így vagyok én magam.

Ez olyan érthetetlen, hogy ezért szakítunk?

2012. nov. 26. 00:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy nagy hülyeség,ami miatt szakított.Úgyhogy csak ismételgetni tudom a többieket:vagy nagyon buta,vagy valami más áll a háttérben és ez csak egy jó kifogás volt.Meg ha ilyen semmiség miatt képes magától eldobni a menyasszonyát,akkor érdekes figura lehet.
2012. nov. 26. 11:38
 12/14 anonim ***** válasza:
33%

Látom megy megint az ész nélküli lepontozás.

Érdekes hogy már az első válaszom is totál le lett pontozva, pedig ugyanazt írtam mint mindenki, csak hozzátettem hogy furcsának tartom a kérdező hozzáállását, és érdekes módon a kérdező párja is ugyanezeket mondta.

Lehet agyba-főbe lepontozgatni a válaszomért, de én csak mint férfi, kifejtettem a véleményemet a kérdésre...érdekes hogy akik az én válaszomba belekötöttek azok az égvilágon semmit nem segítettek a válaszolónak...de mindegy.

Ettől függetlenül felőlem mehet a lepontozás mert "jajj én vagyok az egyenrangú nő, nem tetszik amit ír"...de én csak mint férfi próbáltam kifejteni hogy SZÁMOMRA miért lenne rossz érzés amit a kérdező ír, plusz utánam több hölgy is leírta hogy az ő párjuk is fontosnak tartotta ezt. De ha valaki ennyire okos akkor nyugodtan fejtse ki a saját álláspontját, de ne a másikéba kössön bele totál feleslegesen.

2012. nov. 26. 14:53
 13/14 A kérdező kommentje:

Én is azt kérem, ne vitatkozzatok, számomra mindenki véleménye, aki volt olyan kedves, hogy válaszolt,jelent valamit.

Tény, hogy erről még nem ártana beszélgetnünk az ex-xel, csak hogy megértsem, mert nekem semmi bizalmam nem maradt a szakítás miatt.

Csak fura, mert eddig tényleg nem tűnt régimódinak (bocs a szóért Mukedli89, jobb nem jut eszembe rá), bár ha jobban meggondolom lehet hogy mégis csak benne van a hajlam, mert a házimunkát is szívesen rám hagyná, mondván, hogy az női munka.

Egy ideje együtt is laktunk, én 8 órában dolgozok, ő 6-ban, így azt gondolom, hogy a házimunka nem női, vagy férfi, hanem végezze el az akinek éppen jobban van ideje.

Nekem tök természetes, hogy ha én lennék többet otthon, akkor én csinálnám, de így azt hiszem számíthatok rá, hogy nem nekem kell megcsinálni, mikor sokkal később érek haza.

A név felvétel nekem kimondottan régiesnek tűnik, és valóban olyan érzetem lenne, hogy ő az "uram". Már pedig nekem ő nem uram és parancsolóm lett volna, hanem az egyenrangú társam.

Viselem a gyűrűjét, ő is az enyémet, ez kifejezi szerintem az összetartozást.

Egyszer mondott olyat ő is, hogy azért mert ez a társadalmi szokás, és a nőről tudni kell, hogy férjes asszony vagy sem. Elmondtam neki, hogy ezt nem érzem túl igazságosnak, hogy ehhez köti, mert egyrészt nem ezen múlik a hűség, másrészt ha ez így van, akkor róla miért nem kell tudni, hogy nős ember?

Minél többet gondolok rá, lehet nem is akkora baj, hogy szétmentünk, ha ilyen mély ellentétek vannak. Csak jó lenne tudni a biztosat, hogy tényleg ez az oka, vagy más is volt benne. Drukkoljatok azért, hogy megtudjam :)

És nagyon köszönöm mindenki válaszát!

2012. nov. 26. 16:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Azóta is külön vagytok? Derült ki valami új infó?
2013. jan. 29. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!