Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mitől lehet az, ha valaki nem...

Mitől lehet az, ha valaki nem tud szoros kötődést kialakítani az emberekkel?

Figyelt kérdés
Nem tudtam, hogy hova írjam a kérdést, bocsi. Az a problémám, hogy 26 éves vagyok, és már nagyon rég feleséget és családot szeretnék, de egyszerűen valami miatt nem tudok kötődni annyira egyik lányhoz sem, hogy azt mondjam, hogy oké, érted érdemes élni, akármi lesz, kitartok melletted. Lehet, hogy amiatt van, hogy iszonyatos emberek a szüleim, soha nem foglalkoztak velem igazán, nem is alakult ki velük semmilyen kötődés, olyan, mintha idegenek lennének. Sejtem, hogy ez az egész emiatt van. Eddig úgy gondoltam, hogy még nem találtam meg az igazit. Volt egy 1,5, 2, és egy 1 éves kapcsolatom. Az egyik lány kivételével nagyon-nagyon-nagyon aranyosak voltak, és el is tudtam volna velük képzelni a jövőmet, de valami miatt egyszerűen nem ment az elköteleződés. Most kezdek rájönni, hogy nem a barátnőimmel volt a gond, hanem velem, és ez az "igazi keresés" csak ilyen duma volt részemről. Mert tudom, ha a saját anyámhoz nem tudok ragaszkodni, akkor hogyan ragaszkodjak egy lányhoz. Tudom, hogy nagyon hülye példa, de egy barátom hívta fel a figyelmem, hogy mikor elpusztult a kutyám, akkor sem éreztem, hogy kötődtem volna hozzá. Egyszerűen nem tudom, hogy ez mi, de elegem van belőle, hogy hiába próbálkozom, nem megy:( Persze mindegyik szakítás fájt, de nem úgy, hogy ne tudtam volna nélkülük élni, vagy továbblépni, pár hét után. Nagyon el vagyok keseredve. Pszichológus?:D
2012. nov. 25. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:
pszchológus
2012. nov. 25. 15:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen. Szakember. És nem a szüleid okolása és az otthon ücsörgés a megoldás, ebben is biztos lehetsz! Meg kell beszélned valaki olyannal ezt, aki irányítani tudja a lelki fejlődésed és segíteni tud az előrehaladásban. Ezt nem itt a gyakori fogod megtalálni. Keress egy fiatalos gondolkodású, szimpatikus pszichológust a közeledben! Hidd el, megéri!
2012. nov. 25. 15:21
 3/6 A kérdező kommentje:

Sejtettem, csak legbelül reméltem, hogy valaki azt mondja, hogy normális. :D

Nem haragszom a szüleimre, mert annyira nincs semmi köztünk, hogy haragudjak rájuk emiatt...

2012. nov. 25. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon jó, hogy teszel magad és a jövőd érdekében. Én a másik oldalról tapasztaltam meg fájdalmasan, milyen, ha valaki nem tud szeretni, és szenved tőle. Hát, én majd belepusztultam, de nem tudtam segíteni. Sajnos a volt párom még mindig inkább kivetíti a gondokat (bár tudja, hogy vele is bajok vannak), és valahogy nehezen akarja tudomásul venni, hogy sosem lesz boldog, mert belőle fakad az ok.

Ott is a szülőkkel (különösen anyjával) voltak/vannak gondok. Amit az ember a szüleitől nem kap meg, azt senki nem tudja pótolni. A pár sem arra való.

Szurkolok neked!

30/N

2012. nov. 25. 16:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja, és pszichológus vagy egyéb... Meg fogod találni a neked megfelelő segítséget, ha igazán akarod a megoldást. Én is többeknél jártam, és van olyan is, hogy valaki jó, de egy idő után más kell.

Azt azért tudd, hogy ez a folyamat nehéz és fájdalmas tud lenni (magunkkal szembesülni), de ez természetes, nem azt jelenti, hogy rossz úton járnál. Kitartás kell hozzá, bízom benne, hogy neked meglesz.

2012. nov. 25. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézz utána Bowlby kötődéselméletének meg a felnőttkori kötődési mintázatoknak, hátha magadra ismersz valamelyikben.

És igen, ha a saját anyádhoz nem tudsz kötődni, akkor jóhogy nem tudsz máshoz sem - de ez tanulható! Sok sikert hozzá!

2012. nov. 25. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!