Mitől lehet az, ha valaki nem tud szoros kötődést kialakítani az emberekkel?
Sejtettem, csak legbelül reméltem, hogy valaki azt mondja, hogy normális. :D
Nem haragszom a szüleimre, mert annyira nincs semmi köztünk, hogy haragudjak rájuk emiatt...
Nagyon jó, hogy teszel magad és a jövőd érdekében. Én a másik oldalról tapasztaltam meg fájdalmasan, milyen, ha valaki nem tud szeretni, és szenved tőle. Hát, én majd belepusztultam, de nem tudtam segíteni. Sajnos a volt párom még mindig inkább kivetíti a gondokat (bár tudja, hogy vele is bajok vannak), és valahogy nehezen akarja tudomásul venni, hogy sosem lesz boldog, mert belőle fakad az ok.
Ott is a szülőkkel (különösen anyjával) voltak/vannak gondok. Amit az ember a szüleitől nem kap meg, azt senki nem tudja pótolni. A pár sem arra való.
Szurkolok neked!
30/N
Ja, és pszichológus vagy egyéb... Meg fogod találni a neked megfelelő segítséget, ha igazán akarod a megoldást. Én is többeknél jártam, és van olyan is, hogy valaki jó, de egy idő után más kell.
Azt azért tudd, hogy ez a folyamat nehéz és fájdalmas tud lenni (magunkkal szembesülni), de ez természetes, nem azt jelenti, hogy rossz úton járnál. Kitartás kell hozzá, bízom benne, hogy neked meglesz.
Nézz utána Bowlby kötődéselméletének meg a felnőttkori kötődési mintázatoknak, hátha magadra ismersz valamelyikben.
És igen, ha a saját anyádhoz nem tudsz kötődni, akkor jóhogy nem tudsz máshoz sem - de ez tanulható! Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!