Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek: tanuljak még vagy...

Mit tegyek: tanuljak még vagy válasszam a felnőtt életet?

Figyelt kérdés

Lassan végzek a BSc képzéssel, de nem tudom, hogy érdemes lenne-e mennem mesterképzésre.

Ami mellette szól: Érdekel az, amit tanulok, bár sok felesleges tantárgy is lenne mesterképzésen. Több lenne a tudásom.

Ami ellene szól: A vőlegényemmel távkapcsolatba kerülnék, csúszna a családalapítás. Igazából nem szeretnék vele 2 évig távkapcsolatban lenni. Szeretnék hazaköltözni vele, összeházasodni, s lassan családot alapítani. Ha mesterképzésre megyek, akkor még 3-4 év mire végzek, s utána még munkakeresés, az anyagi biztonság megteremtése és akkor jöhet a baba, szóval minimum olyan 6-7 év múlva, ha minden jól megy. Féltem a kapcsolatomat, félek, hogy meghal ha nagy távolságra leszünk egymástól és keveset találkozunk.

Munkát valószínűleg nem kapnék jobbat akkor sem, ha magasabb végzettségem lenne, így sem lesz egyszerű elhelyezkedni.

Mit tegyek, mit válasszak?

2012. nov. 22. 10:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%

A tanárok sem érnek semmit a mesterükkel mivel a nagyrészük így is alapbért kap...

Infó könyvtárosként nem dolgozhat alapszakkal??? :DD Ez mind csal elmélet amivel riogatnak mindenkit...a mi könyvtárunkban ( ami nem kis falu könyvtár) egy érettségivel rendelkező személy látja el ezt a pozíciót!

Ezeknél a munkáknál amit bárki megtanulhat könnyen inkább vállalják a betanítást mintsem, hogy egy diplomásat felvegyenek....tudom, mert én is ezt csinálom, mint szinte minden munkadó...

2012. nov. 22. 11:10
 12/26 anonim ***** válasza:
84%
A mesterképzés tudtommal 2 év, nem 3-4....mi a probléma?
2012. nov. 22. 11:11
 13/26 anonim ***** válasza:
49%
de ha családot alapítasz, akkor gondold át, hogy lehet, hogy pár évig nem fogsz dolgozni. a leendő férjed addig el tud titeket tartani, a leendő lakásotokat, és ha nincs tartalék pénz, akkor nem fog bántani a dolog, hogy egyedül kell sok időt nélküle töltened, a babával, és a férjed csak délután, este látod, amikor ő már fáradt? pontosan mire vagy kiváncsi?
2012. nov. 22. 11:11
 14/26 A kérdező kommentje:
Azért annyi, mert még a BSc-t végzem, ahhoz is kell idő. Plusz nálunk gyakori a csúszás, volt olyan, hogy egy tárgyból az egész évfolyam bukott.
2012. nov. 22. 11:12
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de olyan nincs, hogy egy tárgyból egy egész évfolyam bukik.

Illetve van, de egyértelműen ellentmond a HKR-nek, magyarán a HÖK-höz vagy a tanszékvezetőhöz lehet vele fordulni (legrosszabb esetben a dékánhoz), és megoldódik a probléma. Ugyanis ilyen esetekben az a vélemény, hogy ha 60%-nál vagy 70%-nál (már nem emlékszem pontosan) több bukik, az a tanár hibája és nem a diáké. Szóval ha ezt nem jelentitek a megfelelő helyen az a ti bajotok.

egyébként ha ilyen sok időt venne igénybe a mester, akkor levelezőn végezd el munka mellett. Nem lesz könnyű, de jobb, mint a távkapcsolat és a pénznélkülség, és később jobb munkát is kaphatsz vele.

2012. nov. 22. 11:35
 16/26 A kérdező kommentje:
Erről a 60-70%-ról nem hallottam eddig, pedig nálunk nagyon ilyen az arány sok tárgynál. Például egy múltkori ZH eredmény: [link]
2012. nov. 22. 11:46
 17/26 anonim ***** válasza:
66%
Akkor a helyedben mindenképp átolvasnám a hallgatói követelményrendszert, mert benne van.
2012. nov. 22. 12:05
 18/26 anonim ***** válasza:
49%
kedves kérdező! felvázolnád, a családalapítást hogy képzeled, ha most abbahagyod az iskolát? részletesen leirnád, kiváncsi vagyok, és ugy könnyebben segithetünk. érdekelne hogy párod mivel foglalkozik, hol élnétek, ki mit csinálna, babavárást mikorra tervezitek, stb...?
2012. nov. 22. 12:05
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az is durva, hogy 142 ember még csak be sem ment vizsgázni, na az ilyen meg is érdemli hogy megbukjon.
2012. nov. 22. 12:07
 20/26 anonim ***** válasza:
83%

Hát de ne is haragudj, úgy, hogy a fele nem jelenik meg nem is érvényes a vizsga...(szintén benne van a HKR-ben)

Persze itt egy zh-ról van szó (ugye?), ami teljesen más elbírálás alá esik.

Ezeket nem köcsögségből írom, hanem azért, mert tisztában kellene lenni a jogaitokkal és a kötelességeitekkel, és akkor ilyenek nem fordulnának elő. Én tavaly végeztem, nálunk is voltak bőven k*csög tanárok, nemtörődöm HÖK-ösök, stb., de ha valamit el akartok érni, akkor amellett ki kell állni.

2012. nov. 22. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!