Egy nő miért kéri az ellenkezőjét annak amit valójában akar?
Szerintem ez akkor van így, ha úgy érzi, hogy nem törődnek vele. Ha elmondja, hogy mit szeretne, akkor a férfi (nem a lealázós bunkó :)) megteszi, de nem ez kell neki, hogy megtegyék amit kér, hanem hogy maguktól jöjjenek rá, hogy mit akar. Mondjuk ebből elég nagy katyvasz szokott lenni, a végén meg sértődés és beigazolódik "amit amúgy is gondolt", hogy minden férfi érzéketlen bunkó és rá nem figyel senki, mert ha ismernék, tudnák, hogy....
Ennél egyel egyszerűbb lenne, ha szólna a nő, hogy mit szeretne és megjegyezné, hogy most szeretné ha kiemelt figyelmet tanúsítana iránta a férfi, mert olyanja van.
Másrészről viszont vicces, hogy helyenként mennyire az őrületbe lehet kergetni a nőket is azzal, ha a párjuk nem mondja el, hogy mit akar, csak látványosan szenved. Olyankor lép életbe a "mi a bajod, mondd már el" című szalag végtelenített lejátszása. Fordított esetben tök érthető, ha nem akarja elmondani, mert hát.... , de ha vele csinálják ugyan ezt, akkor nem úgy van.
Mielőtt megkapnám, hogy ilyen meg olyan boldogtalan lehetek, stb. elmondom, hogy én is nő vagyok és néha nekem is kiül az arcomra AZ ARCkifejezés (foglalkozz velem MOST) és genyózok. Ilyenkor a férjem rám szól, hogy megint AZT csinálom és a végén jót röhögünk rajtam. De az esetek nagy részében szólok, hogy azt szeretném, ha velem foglalkozna és megoldódik a probléma.
Szerintem kicsit több öniróniával kéne kezelnünk ezeket a helyzeteket. Alapvetően azt hiszem érzelmesebbek vagyunk és nagyon szeretnénk ha a gondolatainkban olvasnának, de rá kéne jönni, hogy ilyen csak a mesében van és sokkal többre megyünk vele, ha kimondjuk amit szeretnénk, vagyis egyenes kommunikációt folytatnánk. De akkor nem lehetne olyan jókat balhézni ugye. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!