Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem hamarosan bedilizem....

Úgy érzem hamarosan bedilizem. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, 2011-ben érettségiztem le.

Kb. egy éve teljes állásban dolgozom és elég jól keresek (160-180 ezer körül). DE a szüleimmel élek.

Egy merev, erélyes, tekintélyelvű családból származom. A szeretetüket a szüleim nehezen tudták/tudják kimutatni. A házasságuk nagyon rossz, a légkör nyomasztó és rendkívül pesszimista.. nagyon sok mindent tiltanak : este legkésőbb 10-re otthon kell lennem, nem lehet barátom (maximum titokban, mert szerintük azoknak a lányoknak, akiknek barátjuk van k*rvák), nem vehetek autót (egy alsó-középkategóriás használt autót a saját megkeresett pénzemből, de mégsem, mert "felelőtlen pénzkidobás"), meg úgy általában a véleményem nem mondhat ellent az övékével.

Tudom, hogy az életemben a megoldás a költözés lenne, DE! nem tehetem, mert akkor az azt jelentené a szemükben, hogy "nem szeretem őket, ellenük fordulok, hálátlanul szembeköpöm őket" stb. Én szeretem őket, de úgy érzem évek óta nincs életem. Ha bármi olyat teszek, ami a szemükben rossz pl. fogyókúra, akkor jön a lelkiismeret furdalás gerjesztése - pl. anyukám kórházba került, elkezdtek engem okolni, mert "diétázom, nem eszem ezért anyukám aggódott és begörcsöltek a belei" - valójában napi kb. 2 deci vizet ivott és ezért volt a baj.

2012. nov. 19. 20:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne ess abba a hibába, hogy azt hiszed, megváltoztathatod a szüleidet. Ők már ilyenek maradnak, legfeljebb finomíthatod a kapcsolatotokat.

Lépned kell, kockázatvállalás nélkül nincs siker sem!

2012. nov. 19. 21:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezen nincs mit agyalni! Ha engeded nekik, hogy elcsesszék az életed, ők elcseszik. Most kell élned, most kell megtalálnod a párod (nem baj ha nem sikerül egyből, de legalább keresd).

Ha 30 évesen kezded el, már nem az leszel aki most vagy, és nem fogsz tudni boldog párkapcsolatban élni.

Vegyél ki egy albérletet, aztán mondd el nekik, hogy akkor te most elköltözöl. Lesz nagy veszekedés, de ezt ki kell állnod. Elköltözöl, elviszed a cuccot, aztán majd keresnek, ha beszélgetni szeretnének (fognak). Ha lecsitultak a kedélyek, akkor pedig tartsd velük a kapcsolatot. Ha lesz megint barátod, ne számolj be nekik róla addig, amíg eléggé komolyra nem fordul. Ha erősködnek a szüleid, akkor már könnyen mondhatod nekik, hogy ez a te magánügyed, és majd megosztod, ha úgy akarod.

Ami pénzt keresel, az tökéletesen elég ahhoz, hogy ne függj senkitől. Megalapozod szépen az életed, és ha már komoly kapcsolatod van, bemutatod a pasid nekik. Ha balhét csinálnak, akkor legközelebb majd félév múlva mentek.

Ne hagyd magad zsarolni, állj a sarkadra. Ha hagyod magad, nagyon ráfaragsz majd.

2012. nov. 19. 21:31
 13/25 anonim ***** válasza:

Ez nagyon durva, gyűjtsd valahogy tovább a pénzed, költözz el egy aránylag olcsó albiba, és akkor majd feleszmélnek előbb vagy utóbb talán idővel! Nehéz lesz megtenned, de rajtad múlik csak! Beszélni ne is ülj le velük, ha így tart a dolog, annyit mondj,h sziasztok, elköltözök, vagy még említeni sem kéne,h elmész, csak egy levelet hagyni az előszobába!

Barátnőid mit mondanak? Gondolom ők is ezeket ajánlják, miket leírtak válaszképp!

2012. nov. 19. 21:32
 14/25 A kérdező kommentje:

3 barátnőm van. Az egyik (a legrégebbi) ismeri a szüleimet, ő csak annyit mond, hogy a helyemben már rég ki ugrott volna az ablakon..

A másik barátnőm családja gyökeresen más, ő el sem tudja képzelni a dolgokat. Ha mesélek a családomról, meghallgat, de nem tud hozzá fűzni semmit.

A harmadiknak pedig nem szoktam róluk mesélni. Előtte szégyenlem.

2012. nov. 19. 21:38
 15/25 anonim ***** válasza:

6-os vagyok,szeretnélek megnyugtatni és a kezdő löketet megadni,de válaszra sem méltatsz a munkádat illetően... Mert ez így számomra elég hihetetlen pályakezdőként.

A 2 millió félretett pénz meg bőven elég arra az eshetőségre,ha megszűnne az állásod.Ennyi munkaviszony után 3 hónapig munkanélkülit is kapnál,utána hozzányúlhatnál a pénzhez ha addig sem sikerül újra elhelyezkedned,de ezt kétlem. Egyáltalán nem kevés pénz,tehát ez nem lehet kifogás.

2012. nov. 19. 21:39
 16/25 A kérdező kommentje:

1 év munkaviszony után 3 hónapnyi teljes bért kapnék még??

Egy irodában dolgozom asszisztensi munkakörben.

2012. nov. 19. 21:42
 17/25 anonim ***** válasza:

Hát igen. A szüleid nem százasok és már nem is fognak változni. Leragadtak a múltban.

Mellesleg: két milka megtakarítás az már jelentős összeg és ha véletlen munka nélkül maradsz abból bizony sokáig ki lehet húzni. Ha annyira bizonytalan vagy esetleg az első hónapokra próbálj meg társbérletet keresni akkor kevesebb a rezsi és még tudsz gyűjtögetni. Na persze ennek is megvannak a hátrányai de még mindig jobban jársz, mintha otthon maradnál. Esetleg bevállalhatsz plusz alkalmi melókat, másodállást, hogy biztonságba érezd magad. De semmiképp ne maradj otthon.

Mellesleg ha ők nem vesznek semmibe és nem érdekli őket, hogyan tesznek a padlóra neked sem kéne azon agyalnod, hogy, mit, hogyan értelmeznének. Azt hiszem nem tudják helyesen értelmezni a dolgokat, a saját torzult világuk szerint értékelnek. Tényleg tönkre fognak tenni és fel sem fog nekik tűnni! Akármilyen nehéz a saját érdekedben lépni kell ne félj a jövőtől. Ha odébbállsz meglátod megnyugszol.

2012. nov. 19. 21:48
 18/25 anonim ***** válasza:
Az első barátnőd mondott jó választ, mi válaszadók azt írtuk,h költöznöd kéne, már csak rajtad múlik a dolog! Ha nem lenne ennyi pénzed havonta akkor, nem írtuk volna a költözést.... Össze kell szedned magad, és a talpadra állnod ,helyetted senki nem fog változtatni a dolgokon, és most jól jönne egy pasi neked, aki támogatna lelkileg, ha már a barátnőidre nem nagyon számíthatsz ez ügyben.
2012. nov. 19. 21:51
 19/25 A kérdező kommentje:

Nagyon örülnék, ha lenne valakim aki szeret és figyel rám, sőt még ne adj isten érdeklődik is irántam..

Viszont közben pedig kifejezetten rossznak, a szeretetre méltatlannak hiszem magamat. Tartok tőle, ha megismerkednék valakivel és kiderülnének a gondolataim meg gyengeségeim (nem vagyok tökéletes, egy csomó rossz tulajdonságom van, szerintem több mint bárkinek..), többet nem állna szóba velem. Pl. szexuálisan nem állok a dolgok magaslatán. Hajlamos vagyok arra, hogy elutasítsam magamtól a fizikai örömöket (pl. evés/szex)

2012. nov. 19. 22:00
 20/25 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy az életemben a megoldás a költözés lenne, DE! nem tehetem, mert akkor az azt jelentené a szemükben, hogy "nem szeretem őket, ellenük fordulok, hálátlanul szembeköpöm őket"

Amíg ezt hagyod,addig magadra vess.Így egy helyben toporogsz.Ha meg már tényleg bedilizel,még ennyi esélyed sem lesz.

Gondolkozz el végre komolyan az életcélodon, és mérlegelj.A szüleid,az otthonlakásod csak hátráltatnak a dolgaidban.

2012. nov. 19. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!