Családi jogállás rendezése ügyben valaki tud valami infót adni?
Volt férjemmel igazolhatóan több mint 3 éve külön éltünk, mikor találkoztam a mostani párommal, született egy kisfiunk, aki a volt férjem nevét kapta. Namármost tavaly beadtuk a családi jogállás rendezésére a papirokat, februárban lett volna a tárgyalás, igenám, de a volt férjem jannuárban meghalt, igy el lett halasztva a tárgyalás. Tegnap kaptunk idézést, hogy nov. végén lesz tárgyalás. Olyan kérdésem lenne, hogy csak ez az egy tárgyalás lesz, vagy ez is évekig húzódik? Ismeretlen helyen tartózkodott az alperes, akkor is amikor még élt, igy ügygondnok lett kirendelve. Ismerős valaki ilyen témában?
Mint látható a válaszadók számából is ilyen témában nem igazán ismerős senki. Én sem.
De józan paraszti ésszel gondolkova nem hinném, hogy évekig húzódnának a tárgyalások, ha az alperes elhunyt.
2012. nov. 14. 23:22
2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom,, azért is tettem fel a kérdést. A válóper is sokáig elhúzódott. 2008-ban adtam be, 2012 januárban hunyt el a volt férjem, s mindig dobálták össze-vissza a papirokat, hiába volt tárgyalás 4-5 semmi haszna nem volt. Pedig hivatalosan igazolták hogy 3 éve különéltünk már akkor. Persze az alperes nem jött el, mivel ismeretlen helyen tartózkodott. Most egyébként is ügygondnok lett kirendelve, mert nem volt lakcime. A picink is már másfél éves, jó lenne már ha a rendes családi nevét viselhetné, pláne hogy mi 2 hét múlva össze is házasodunk. Nem tudom ilyenkor a tárgyalás hogy működik, mi lesz a menete
2012. nov. 15. 07:15
3/8 A kérdező kommentje:
S az számit, hogy december 3.-án a jelenlegi párommal, aki a gyermek vér szerinti apja, összeházasodunk?
2012. nov. 15. 13:39
4/8 anonim válasza:
Csak az utolsó kérdésedhez: semmit nem változtat a házasságkötés a családi jogállás rendezésében. Én csak olyat tudok, ahol a férj soha nem jelent meg a tárgyalásokon, nem vett át idézéseket. Ott elég sokáig húzódott ezek miatt. Ügygondnokot minden esetben rendelnek ki kiskorú mellé, aki "helyette" jár el.
2012. nov. 15. 17:29
5/8 anonim válasza:
Ha a volt férjed meghalt, akkor a gyereked félárva, aki minden további nélkül örökbe fogadható.
2012. nov. 16. 19:56
6/8 A kérdező kommentje:
Már elnézést, de nem örökbe akarja fogadni a párom a saját gyerekét, hanem hogy végre tisztázva legyen a családi neve. S a párom nevét viselje végre.
2012. nov. 16. 23:04
7/8 anonim válasza:
Ha örökbe fogadja, akkor is viselheti az ő nevét, és ez sokkal egyszerűbb procedúra, mint egy halottól "elperelni" a gyerekét. Tudom, hogy kicsit megalázó, hogy a saját gyerekét örökbe kell fogadnia, de a gyerek érdekét kell nézni, és neki az a legfontosabb, hogy legyen apja.
2012. nov. 17. 13:08
8/8 anonim válasza:
Sajnos, mindenképpen végig kell járni a jogi utat. Nálatok egyszerűbb, mivel a férjed elhunyt, nem kell a sok hivatalos irat kézbesítési szabályait vágigjátszani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!