Gondnokság alá helyezés-segítség?
Sziasztok!
Idős nagyapám sajnos,magát ellátni képtelen ezért gondokság alá helyezése folyamatban van.
Nagynéném(édesapám lánya) szeretne a gondnoka lennie,ez ellen azonban tiltakozunk.Sajnos mindig felzaklatja,nem egyszer megesett,hogy addig spanolta,amíg rosszul nem lett,mikor beteg lett az osztályvezető még a látogatást is megtiltotta a nagynénémnek,mert zavarta a gyógyulást....
Ezek után lehetséges,hogy pont ő lesz a gondnoka?Mit tudunk tenni?
Ezt tudom és értem.
De hogyan lehet egy olyan személy gondok(aki nem büntetett előéletű,vállalja a gondokságot stb),aki szabályosan akadályozta és jelenleg is akadályoztatja az idős bácsi(nagyapám) gyógyulását-kezelését?!Erről orvosi papírunk is van,mert két orvos is eltiltotta a kórházból..Évek óta nem látogatja,csak mióta kiderült,súlyos beteg és kórházba került.Leírom:magyarul a pénzért csinál mindent.
Nincsen nagy vagyona(egy kis ház+némi megtakarítás+nyugdíj),de nem szeretnék,hogy ezt is elherdálná.Azonban a fő ok mégcsak nem is ez,amiért nem szeretnék,hanem félünk,hogy ebben az esetben a gyógykezelése akadályoztatva lesz,és szépen,lassan kicsinálja..Ettől rettegünk,de nagyon.
nagyapám amúgy sokszor fel se ismeri az embereket,szóval valamikor látni se akarja nagynénémet,néha meg nagyon megörül neki..
igen,be is adtuk a kérelmet,de állítólag előnyt élvez a testvér,egy unokával szemben
én édesanyám szintén beteg,ő nem tudná vállalni
Persze,hogy benyújtjuk.
Esetleg volt valaki hasonló helyzetben?
Mennyi idő egy ilyen eljárás?
Sajnos,sehol nem tart az ügy..
72 órás határidőt ígértek 2 hete...
A gyámhivatalon heti egyszer van ügyfélfogadás,még maga az ügyintéző sincsen tisztában a dolgokkal,állítólag januártól újabb átszervezések,és nem is hozzájuk fog területileg tartozni stb..
Nem ecsetelem,de ismét meg van a véleményem a magyar bürökráciáról,aminek tényleg semmi nem drága..
Ha lesz konkrét fejlemény,megírom!
Köszönöm az érdeklődést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!