Milyen lehetőségeink vannak akár lakásvásárlás vagy önkörmányzati lakás szerzése esetén? Ill. milyen támogatásra számíthatunk az államtól? Én dolgozom, párom még sulizik, és nem egy háztartásban élünk!
Hasznos infok,és mégegyszer köszönöm!
Félre értések elkerűlése végett,Nem az állam és nem a szülők kasszájära vállalnák el a picit,hane saját zsebünkre! Engem csak a tények érdekelnek,ugyanis nincs rá látásom ezekre a dolgokra,mivel bhogy már említettem,első gyermek! Az,hogy fiatalok vagyunk e?! Hosszas és felesleges viták születnének! Nem is ebben kértem tanácsot,de persze vélemények tiszteletbe tartva!
több önkormányzatnál is vannak pályázatok
szociális és piaci alapú önkormányzati lakásra
meg kell felelni több kritériumnak is ha sikerül akkor még a piaci alapú is nagyon kedvező árú
és nem mindegyik van lelakva
pl mi is ebben élünk és szépen kifestették rendbe tették mielőtt beköltöztünk
bár tény h nem szántak rá sokat de azért nem egy putri
spec 72nm 2+1+hallos lakás
és nem utcsó sorban nem kell közös költséget fizetni sem :-)
jövőre szigetelik le a házat és cserélik a nyílászárókat is
egyedi fűtés van szal télen sem horribilis a fűtés számla
mindezért havi 25 000.- fizetünk havonta + rezsi ami kb 15-18000.-
több önkormányzat is ad pénz a gyermek születése után itt 15000.- lehet kapni
gyest, csp, egyszeri anyaságit, igényelnie kell majd -- MÁK-nál
te meg a gyerek után már a várandóság alatt is kérheted a családi adókedvezményt ami max nettó 10 000.- lesz (kérdés mennyi az adód)és le kell mondaia az anyának erről
megillet még a gyermek születése után 5 nap apaszabi
és évi +2v3 nap (bocsi ezt nem tudom pontosan)
ha a egy főre eső jövedelem alacsony akkor lehet igényelni rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt
ez évente 2x 5800.-/gyerek plusz ingyenes étkezés oviban suliban -- mondjuk ez még messze van
ugyan csak minden hónapban lehet kérni átmeneti segélyt de itt is számít h mennyi az egy főre eső jövedelem ennek összege nagyon váltózó 5000-25000.- lehet
hirtelen ennyi
ja még 2 dolog
babakötvény majd a szülés után lehet elintézni ha akarjátok az állam megnyitja nektek neked csak annyi a dolgod h esetleg átviszed egy bankhoz -- ha akarod
és a lakás előtakarékoskodás de ezt már írták
A meglepetés erejével fogant?
XD
Kérdező, azt írod, hogy "Nem az állam és nem a szülők kasszájära vállalnák el a picit,hane saját zsebünkre! "
Miközben pedig a kérdésben az államtól való támogatás (amibe az önkormányzati lakás is beletartozik, hiszen nagy kedvezménnyel lehet akkor bennük lakni) szerepel!
Ha tényleg saját zsebre vállaljátok, akkor ne itt kérdezgess erről, hanem vegyél ki albérletet és éldegéljetek, bár én inkább azt tanácsolnám hogy ne vállaljátok a babát ha csak 17 éves az anyja, mert egy érettségivel (vagy azzal se, nem tudom hanyadikos) nem sokra fogja vinni Magyarországon sajnos...
Már neis haragudj,de azt majd Én eldöntöm,hogy hol,és milyen formában teszek fel kérdérst! Legjobb tudomásom szerint ez az oldal pont ezért született meg! Szerintem az még ne fáj senkinek,ha tisztában szeretnék lenni a mai lehetőségeinkel! Vagy már ez is baj?!
Ja,és majd ha arra lesz szükségem,hogy bárki is kioktasson a gyermek vällalás terén,akkor azt majd jelzem a külön erre "szakosodott" emberkéknek!
A legújabb támogatási verzió:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!