Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek az anyukámmal?

Mit tegyek az anyukámmal?

Figyelt kérdés
mindennapos a veszekedésünk ami soha nem ér véget. a napokban jól kijövünk de sokszor "kibeszél" olyanokat mond rólam hogy én vagyok a világ leglustább kölyke és ha nem lesz rend a lakásba agyonüt.amikor ilyenekt hallok teljesen kikészülök és elkezdek sirni.nem rég korházba voltam pszihologust hoztak hozzám és kiderült h lelki beteg vagyok és és járnom kéne rendeszeresen ilyenre.ezekell szüleim nem is nagyon törődnek.sokszor szoktam segiteni felmosni,ruhát hajtogatni és ha hazajön a munkábol mindig rend van a konyhába is mert elmosogatok elpakolok.és ezért nem értem őt. megbeszélni nem merem vele mert olyan rossz a kapcsoltunk hogy nem szoktam neki elmondani semmit. mit tegyek??
2009. aug. 14. 08:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy?
2009. aug. 14. 09:01
 2/11 A kérdező kommentje:
szeptemberben 14 leszek
2009. aug. 14. 09:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A jelek szerint nem Te szorulsz pszichológusra, hanem az anyukád. Te csak kivetíted a világ felé az ő problémáit.

Ha 14 évesen rendet raksz és segítesz a konyhában, akkor igencsak talpraesett gyerek vagy. Sajnos ennyire fiatalon még nem fogsz tudni önállósodni, meg kell próbálnod enyhíteni a feszültséget.

Anyósom folyamatosan pocskondiázza a fiait mások előtt. (Két remek ember.) Ez a beszédtémája, ettől érzi magát érdekesebbnek, és okosabbnak, hogy a saját családját leszólja. Egyszer a férjemnek elege lett, és komolyan leült vele beszélgetni. Nyugodtan és határozottan elmondta, hogy amennyiben problémája vagy kifogása van, azt ne másokkal közölje, hanem vele. Javaslom Neked is.

Édesapád hogyan viszonyul a témához?

2009. aug. 14. 09:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem hogy kikészít ez az egész.Ha segítesz otthon,és nem csavarogsz akkor miért ilyen?Mi történt hogy így viselkedik?Bár én nem értem minek az ilyen embereknek gyerek?Az én gyerekeim,(16 ill.14)évesek.Nem segítenek,csak ha mondom,vagy kérem.Magultól soha.De tisztába vagyok vele,hogy én rontottam,el,mert nem szoktattam őket rá.Ezért csak magamat okolhatom....és okolom is,ha tehetném,mamár máshogy csinálnám de soha ilyeneket nem mondanék nekik!Esetleg mégiscsak próbáld vele megbeszélni a dolgaidat,lehet ha beavatod,akkor másmilyen lesz.Van testvéred?
2009. aug. 14. 09:46
 5/11 A kérdező kommentje:

anyukám apukámnak mondja ezeket a dolgokat hogy én milyen vagyok de ő semmit nem mond rá mert mindig ő látja h pakolok általában ő az engedékenyebb is velem.

igen van egy öcsém 10 éves vele is rengeteget veszekszek verekedni is szoktunk ebben viszont én is ugyanúgy hibás vagyok s főleg ezen kezdünk el anyukámmal kiabálni amikor meg tesóm nincs itthon akkor mondjuk hogy jól kijövünk egymással de akkor meg a hátam mögött beszél ki apukámnak

2009. aug. 14. 09:58
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos anyukád így dolgozza fel csalódottságát, hogy felnöttél. Tehettetlennek érzi magát azt hiszem. A másik mozgatórugója a dolgoknak a féltékenység. (Nő-nő) Persze mindez nem tudatos, hanem tudatalatti szinten működik.
2009. aug. 14. 10:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2009. aug. 14. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:
92%
Ismerős helyzet,én már jócskán felnőtt vagyok de mai napig bennem van amit anyám csinált velem. Annyi idős koromba mint most te,a pokolba kívántam az anyám. Folyton terrorizált hétvégente reggel 7-8 körül erőszakkal rángatott ki az ágyból és ott kellett lennem vele főzni,vagy takarítottam vagy éppen mennem kellett kapálni. Ha magamtól nem keltem fel milyen lusta dög vagyok,vagy ha tovább aludtam egész nap ezt hallgattam. Ja és nem egyszer eljárt a keze is. Most már nem haragszom rá,de az ember soha az életbe nem felejti el ami gyerekkorban történt vele.
2009. aug. 14. 13:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád nem azért piszkál, mert rosszban vagy öcséddel? Régebben anyának öcsém volt a kedvence, én viszont nem voltam jóban öcsémmel. Gyakran megvertem, veszekedtem vele, aztán mindig csak én kaptam anyától, pedig nemcsak én voltam a hibás. Amúgy nálunk is hasonló a korkülönbség, 3 év.
2009. aug. 31. 16:23
 10/11 anonim válasza:

hát... lehet hogy most a legtöbben azt fogják irni, hogy bunkó vagyok, de nekem ugyanez volt anyámmal, és egyre csak rosszabb lett, az én szüleim el is váltak, és anyám a problémái miatt stresszes volt, sokat dolgozott stb, és ezeket mind rajtam vezette le. majd azt választottam, hogyha ő ilyen velem, akkor én is le fogom szarni, hogy ő szomoru miattam... mert én minden éjjel sirtam, mert ugy éreztem h csak púp vagyok a hátán... és elkezdtem kimaradozni, eljárkálni, nem fogadtam neki szót, szöktem, cigiztem, berugtam, meg elköltöztem apámhoz.. és anyu nem tudta hol rontotta el a dolgot... és egyszercsak kedves lett velem... visszaköltöztem hozzá.. és megint kezdődött előröl az egész.... most megint ilyen.. mindenért velem kiabál... azért is hogy feljön a kutya a teraszra... meg minden hülyeségért velem ordibál.. szóval én egyszerűen csak elfogadom, hogy vannak ilyen emberek, akik egyszerüen elviselhetetlenek és sajnos az én anyám is közéjük tartozik...

ha megbüntet, szökj el... ugysem fog agyonverni.

remélem tudtam segiteni,

pusz

2009. aug. 31. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!