Igaz lehet amit mondott?
Sajnos vannak még olyan eladók, akik odaadják a dohányárut a 12-13 éves gyerekeknek is, ha senki más nem tartózkodik rajtuk kívül a boltban, vagy csak olyanok akik napi szinten oda járnak vásárolni és biztosan tudja róluk, hogy nem ellenőrök, rendőrök. Nem egy ilyen fiatalt látok én is cigizni az utcán, illetve az is megesett, hogy előttem vásárolta meg a boltban.
Ha pedig nem boltban vásárolja, az is lehet, hogy szülőtől, testvértől cseni el.
22/N
Nálam is volt hasonló eset... Velem.
Én nem büszkélkedtem vele de 13 évesen már cigarettáztam (eleinte jó volt, de a végére már nagy volt a lebukás rizikója és azóta abbahagytam). Én úgy jutottam hozzá hogy itt a városban van egy park, és abban van egy büfé, és ez attól függött hogy ki volt a pincér mert volt 3 és abból az egyik nem adta oda csak ha személyit mutatsz, a másik kettő simán oda adta pedig látta rajtad hogy még nem múltál el 18
simán odaadják a kisboltokban akkor is ha más is ott van .alkoholt is oda adják
van olyan bolt ahol annak adják ki akit ismernek hogy a szüleinek viszik stb...
Ugyan ez nem mostanában volt, hanem jó 8-10 éve, de már akkor is volt korhatár, de akkor is simán adtak cigit kisboltban az egyik barátnőmnek, 12-14 éves lehetett akkor. Vannak boltosok, akik inkább nem tartják be az előírást, mert így jobb a bevétel. Aztán egyébként is, ilyen esetben elég necces próbavásárlást alkalmazni, mivel 16 év alatt nem dolgozhat az ember... esetleg ha az ellenőr ismerőse, akkor mehet be trükkből.
Vagy van vmi olyan társasága, ahol van nagykorú ismerős, aki megveszi neki, vagy ad neki belőle. Vagy lophatja is. De nem lennék meglepődve, ha igaz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!