Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a családdal, ha az...

Mi lenne a családdal, ha az anya már nem tudna elvégezni alapvető házimunkákat?

Figyelt kérdés
Betegség miatt pl, nem tudna 2 kilónál nehezebb tárgyakat emelgetni, kádat súrolni, függönyt feltenni, megterhelőbb hajolgatós stb munkákat végezni. Mosogatás, portörlés, bevásárlás, vasalás, főzés az menne, de a fenti dolgok nem. Tegyük fel, hogy a gyerekek még kicsik, nem lehet befogni őket a házimunkára. Ki csinálná, a férj vagy ki? Bejárónőre nincs pénz.
2012. nov. 9. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, a férj dolga lenne, ami belefér az idejébe/kapacitásába. Ami nem, az a dolog várna, ez van. A legfontosabbakat kell előre venni.

Persze ha van segítőkész ráérős ember a közelben, akkor néha-néha szóba jöhetne.

A gyerekeket meg amint lehet, be kell fogni. És ez nem gyerekkínzás, sem gyerekmunka...

Ha már elkezdtek iskolába járni, akkor vannak akkorák, hogy néhány egyszerűbb, könnyebb munkát megcsináljanak!

Sőt, a legtöbb gyerek ő maga is szívesen segít, mert játéknak tartja eleinte. Utána meg azért csinálja, mert örül, ha megdícsérik!!!

Egész kicsi koromban már én porszívóztam és portöröltem, meg felmosni is szerettem a folyosón. Hasznosnak éreztem magam és örültem, ha megdícsérnek...

Persze egy idő után én is unalmasnak tartottam, de akkor már az én feladatom volt sok dolog. :-)

Később már főzni is én főztem, 10 éves koromban meghalt a nagyim, akkortól.

Ezek nem olyan nagy dolgok. Még a kád súrolás sem. Egy gyereknek testedzés... Függönyt meg fel/leveszi a férj, és bevásárol és vasal, mert a forró vasaló azért veszélyes gyerekeknek, bár ha ügyes/okos lány, akkor abba is belejön.

Bevásárlásba még a szomszéd is besegíthet. Azt én is szívesen megtenném ingyen egy közel élő ismerősnek...

2012. nov. 9. 15:29
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Ez az állapot hosszútávon elsősorban azt a feladatot rója az apára, hogy minél többet dolgozzon. Hiszen több pénzt kell keresnie, a kieső fizetés, és a betegellátás miatt.

Nyilván ezek után aligha elvárható, hogy éjjelente még ő mosson, vasaljon, főzzön, porszívózzon, bevásároljon.

Mindenképpen kell külső segítség, akár heti egyszer, mama, testvér, bárki.

De már kicsi gyermekeket is be lehet fogni, kiviheti a szemetet, segíthet a boltból hazahozni a kenyeret, tejet. Ha tudtátok gépesíteni a háztartást, hároméves gyerek is be tudja tenni a mosni, mosogatnivaló. Sőt, el is tudja tenni a szekrénybe.

2012. nov. 9. 15:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban a férj feladata,de persze testvérek,szülők is besegitenek.

Nálunk is volt már erre példa,műtét után sok hét fekvés,majd az emelgetés 1 pohár vizben merült ki,még fürdéshez is segitség kellett,rokonok az ország másik végén,4 éves volt a lányunk.Párom vitte oviba,hozta,bevásároltak,mindent megcsináltak, a lányunk segitett neki (tényleg tud egy 3 éves segiteni,kipakol,bepakol,amig párom ölben tartott addig ágyról leszedett mindent áthúzáshoz,stb)

Előtte és mióta felgyógyultam,azóta se rám hárul minden házimunka,érdekes is lenne,én is dolgozom,igy megosztva csináljuk.

2012. nov. 9. 15:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem gerincsérvem van, tehát nálunk is a férjre marad a munka neheze. Néha sajnos elfelejtkezem magamról és utána két hétig nagy fájdalmaim vannak. Egyébként nagyon ritka az olyan munka, amit nem tudnék egyedül megcsinálni, max a bevásárlásnál a becipekedés, de akkor kisebb adagokban csinálnám. Bútorokat nem szoktuk tologatni, kádat nem súrolok mert zuhanykabin van, ezt spricnivel tisztítom.
2012. nov. 9. 16:42
 15/17 anonim ***** válasza:
79%
Már nem azért, de a leírt feladatok kb. fele akkor is a férjé kellene, hogy legyen, ha nem beteg az anya. Kivéve ha háztartásbeli a feleség.
2012. nov. 9. 18:08
 16/17 A kérdező kommentje:
A nagybevásárlás az autóval működik. A kis mennyiség a bicikli kosarában szállítódik. Gyalog lenne nehéz.
2012. nov. 9. 19:37
 17/17 anonim ***** válasza:

anyum párjának 14 évvel ezelőtt meghalt a felesége. :( ott maradt a 10 éves kislányával meg a háztartással.

kényszerhelyzet volt, de fantasztikusan megtanult főzni, takarítani, mindent ellátni amit általában egy nő szokott.

bejárónőre is lett volna pénz, de ő úgy gondolta, hogy a lány is hamarabb megtanulja a házimunkát, ha együtt csinálják.

a férj teljes lelki nyugalommal megcsinálhat minden munkát, nem esik le a gyűrű az ujjáról. már én is elkezdtem tanítani a páromat, mert ha várandós leszek, akkor neki is be kell állnia az itthoni feladatokba. meg amúgysem árt, ha ehhez is van némi fogalma.

2012. nov. 10. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!