Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Voltatok hasonlóan, mit...

Voltatok hasonlóan, mit tettetek? Mit tegyek én?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja összeköltöztünk a párommal. Már több mint 5 éve vagyunk együtt, amiből 3 év távkapcsolat volt, egyetem miatt. Én végeztem idén ezért én költöztem a páromhoz (mármint abba a városba, ahol Ő egyetemista), hátrahagyva a "nagy lehetőségeimet" az egyetemen (állást kaptam volna)...Azt gondoltam mivel jó jegyekkel végeztem és több szakmám is van, hamar találok munkát itt is. De sajnos nem...már lassan ott tartok, hogy bármit elvállalnék, de még ilyesmi sem kerül...Lassan felélem a tartalékaimat, egy részidős munkát találtam csak, ami hol fizet, hol nem...

Egyedül vagyok egész nap a lakásban, eszem magam és azon gondolkodom, hogyan tovább. A szülővárosomban is lenne munkám, de akkor megint itt kéne hagyjam a páromat...Ha hazaköltöznék a párom lenne sz.rban mert akkor egyedül fizethetné a lakást, ha meg egyedül fizeti, mindegy, hogy egyedül van, vagy ketten vagyunk, a lényeg ugyanaz...

Ugyanakkor Ő nem érti miért stresszelek egész nap, miért nem örvendek egyes dolgoknak és miért nem tudok tervezgetni...

Ide jöttem az álmainkért...cserébe vitákat, állandó sporlást, számigálásokat, és részemről boldogtalanságot találtam...

Nem tudom, hogyan másszak ki ebből a gödörből...és hogy ne eméssze fel ez az egész a kapcsolatunkat...

2012. nov. 5. 08:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Néhány hónap álláskeresés még nem a világ vége. Én is most végeztem nyáron és most alakulgat az állásom. Jó, persze volt kudarc is. Elég sok helyen voltam interjún, és nyilván a nagy részére mást választottak, de lett, ahova engem.

Hány interjún voltál kb eddig?

Esetleg priviben adhatok álláskeresési tippeket, mert lehet valamit rosszul csinálsz.

2012. nov. 5. 10:12
 12/20 A kérdező kommentje:

Én álltam eddig a saját költségeimet (beleértve albérleti díj, resi, kaja stb), és ha a párom fizetné az albérletet a többit fedezné az a munka amit találtam (és a süleim is időnként segítenek, ha tudnak).

Egyébként közös kasszán vagyunk, nem csak most, régebben sem volt "enyém" "tiéd". Kb. mindketten ugyanannyit adtunk be a közösbe. Néha egyikünknek, néha másikunknak volt több...

Kedves Utolsó válaszadó, adhatsz tippeket, ha gondolod, de olyan szakmám van, hogy válogatni nem tudok az azon belüli állásokon belül. Vagy kapok szakmába, vagy olyant kell keressek amit lehet csinálni érettségivel...

2012. nov. 5. 10:21
 13/20 anonim ***** válasza:
Én is 100km-re lakok a páromtól, hétfőtől-péntekig dolgozok, így csak hétvégéken tudunk találkozni. Egyelőre jó ez így, nincs semmi gond köztünk, már lassan négy éve együtt vagyunk. Persze, jó lenne már együtt élni, de ő még tanul, nekem meg már munkahelyem van, és azt ő is megérti, hogy valahogy haladni kell előre az életben. Beszéljétek meg a dolgokat, meg kell értenie a te párodnak is, hogy nem minden alakulhat kedvünk és vágyaink szerint az életben. Ahhoz hogy a jövőben boldogok lehessetek, és elérjétek a céljaitokat, sajnos megeshet, hogy áldozatokat kell hoznotok. Remélem jól alakulnak majd a dolgok a jövőben, sok szerencsét kívánok nektek :)
2012. nov. 5. 10:22
 14/20 anonim válasza:
Ne azért maradj ott, hogy ő könnyebben tudja fizetni az albérletet! Menj oda ahol boldog vagy!!
2012. nov. 5. 10:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben visszamennék a a régi helyre, és elvállalnám azt a munkát, amit ott kapnék. Ugyanis ott BIZTOS jövöd van.

Közben esetleg keresgetnék ott is, ahol a barátod lakik, és CSAK akkor mennék oda, ha ott van biztos és megfelelö munka, a bizonytalanba nem.

Adott esetben utána lehetne gondolni, hogy mindketten költöztök egy olyan helyre, ami a két város közt félúton van, és mindketten bejártok - 60-70 km-t még meg lehet oldani aránylag könnyen.

Abba semmiképpen sem mennék bele, hogy munka és munkalehetöség nélkül éljek ott, arra ugyanis nem gondol a barátod, hogy ha továbbra sem találsz állást, akkor megintcsak neki kell egyedül fizetnie a lakást, plussz az eltartásodat is.

"Ide jöttem az álmainkért...cserébe vitákat, állandó sporlást, számigálásokat, és részemről boldogtalanságot találtam... "

Ez a mondatod meg nagyon mutatja, hogy eddig csak "ünnepnapjaitok" voltak a kapcsolat során (mert amikor sikerült találkozni, akkor csak úsztatok a boldogságban), most meg utolértek benneteket a "hétköznapok" és az együttélés nagyrészt hétköznapok sorozatából áll, nagy ritkán egy-egy ünnepnappal.

Le kellene ülnötök és megbeszélni, hogy ÍGY nem megy, neked feltétlen kell valami anyagi alap, és EZT csak a régi helyen tudod biztositani. Ha ezt nem érti meg, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy igy van-e értelme együttélni, mert igy nem lehet a párodra alapozni.

2012. nov. 5. 10:35
 16/20 anonim ***** válasza:
És az nem lehetőség, hogy te visszamész a szülővárosodba, elfogadod a munkát, kiveszel egy albérletet, a párod meg koleszos lesz és hétvégén megy hozzád?
2012. nov. 5. 10:53
 17/20 A kérdező kommentje:

"Ez a mondatod meg nagyon mutatja, hogy eddig csak "ünnepnapjaitok" voltak a kapcsolat során ".

Hidd el, 5 és fél év alatt nem csak "ünnepnapjaink" voltak...a kapcsolatunk viszont stabil (volt) és mindig mindent megtudtunk beszélni. Nem igaz az sem, hogy nem számíthatok a páromra, mindig számíthattam rá ha kellett és sokmindent oldottunk már meg.

Írta egyikőtök, hogy oda menjek, ahol boldog vagyok. Azért jöttem IDE! Semmit nem vártunk jobban, mint a közös életet...és őszintén szólva ha magamba nézek boldoggá tesz az, hogy együtt vagyunk, csak elhatalmasodik rajtam ez az egész munkanélküliség dolog és ez nagyon kihat mindenre.

Otthon sem volt állásom, csak lett volna, ha ősztől haza megyek (most végeztem)...

Sajnos két pad közül a földre ültem és tetszik nem tetszik, csak egy állással tudnék kimászni...

Ha haza mennék, iszonyúan hiányozna megint minden közösen töltött idő, megszoktam, hogy haza jön...

Ugyanakkor csalódtam magamban, azt hittem sikerülni fog, és ez most nagy kudarc számomra és nehéz belátnom...

2012. nov. 5. 10:54
 18/20 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hétvégente nem tudnánk találkozni péntek reggeltől vasárnap estig egyetemen vagyok...
2012. nov. 5. 10:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Menjél el oda, ahol jelenleg lenne munkád, és amíg ott dolgozol, addig folyamatosan nézegess és keress munkát ott, ahol a párod van, vagy ahhoz közel, ahova a párod városából még normálisan be tudnál járni.

Mindenképpen a párod városában keresel állást, de legalább amíg találsz így tudnál dolgozni, pénzt gyűjteni. Így meg csak ülsz és fogy a pénzed, és ott vagy munka nélkül, tapasztalat nélkül, pénz nélkül, amivel a jövődet is tönkre vághatod. A kapcsolatotoknak is bármikor vége lehet (nem a te hibádból). Bármi előfordulhat.

Vagy szenvedsz most egy kicsit, de legalább lesz pénzed, munkád, tapasztalatod, és lehetőséged, hogy fenntartsd magad önállóan - vagy egy életre elvágod magad csak azért, hogy a pasidnak legyen kit megölelnie meg ne kelljen egyedül ennie. Szerintem kicsit fajsúlyosabb az, hogy tudd magad anyagilag támogatni még 40 évig.

2012. nov. 5. 11:43
 20/20 anonim válasza:
Na, együtt vagytok még a pároddal?
2018. ápr. 4. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!