Voltatok hasonlóan, mit tettetek? Mit tegyek én?
Néhány hónapja összeköltöztünk a párommal. Már több mint 5 éve vagyunk együtt, amiből 3 év távkapcsolat volt, egyetem miatt. Én végeztem idén ezért én költöztem a páromhoz (mármint abba a városba, ahol Ő egyetemista), hátrahagyva a "nagy lehetőségeimet" az egyetemen (állást kaptam volna)...Azt gondoltam mivel jó jegyekkel végeztem és több szakmám is van, hamar találok munkát itt is. De sajnos nem...már lassan ott tartok, hogy bármit elvállalnék, de még ilyesmi sem kerül...Lassan felélem a tartalékaimat, egy részidős munkát találtam csak, ami hol fizet, hol nem...
Egyedül vagyok egész nap a lakásban, eszem magam és azon gondolkodom, hogyan tovább. A szülővárosomban is lenne munkám, de akkor megint itt kéne hagyjam a páromat...Ha hazaköltöznék a párom lenne sz.rban mert akkor egyedül fizethetné a lakást, ha meg egyedül fizeti, mindegy, hogy egyedül van, vagy ketten vagyunk, a lényeg ugyanaz...
Ugyanakkor Ő nem érti miért stresszelek egész nap, miért nem örvendek egyes dolgoknak és miért nem tudok tervezgetni...
Ide jöttem az álmainkért...cserébe vitákat, állandó sporlást, számigálásokat, és részemről boldogtalanságot találtam...
Nem tudom, hogyan másszak ki ebből a gödörből...és hogy ne eméssze fel ez az egész a kapcsolatunkat...
Szerintem ezt ott baltáztad el, hogy amit állást kaptál volna nem fogadtad el, hanem elköltöztél a párodhoz. A mai világban egyáltalán nem egyszerű állást találni, és ha 3 évig kibírtátok távkapcsolatban, akkor a jövőtök érdekében még kellett volna bírni egy kicsit. Neked lett volna munkád és most nem fájna a fejed, mert ki tudja mikor adódik újra egy ilyen lehetőség...
Két szék közül a padlóra kerültél, nincs munka, ez kihat a párkapcsolatodra is (viták, spórolás, boldogtalanság stb.) és ha ez így folytatódik akkor rámehet a kapcsolatotok is.
Mivel írtad, hogy a szülővárosodban lenne munkád ezért én a helyedben elmennék oda dolgozni és folytatnám távkapcsolatban.
Előbb utóbb ezt az egészet a kettőtök kapcsolata úgyis megsínyli a leírásod alapján, így pedig van lehetőség arra, hogy legalább megmentsétek.
Persze ez se egy jó helyzet és az örökkévalóságig nem lehet ilyen kapcsolatban élni, viszont ezerszer jobb a szakításnál.
A 3 év távkapcsolatba úgy mentünk bele, hogy 3 év, ennyi s nem több. Néha iszonyú nehéz volt...néha hetekig nem találkoztunk, sokszor tudtam milyen az, ha van valakim és mégsincs senkim. Mert a telefon, a messenger stb. nem ölelnek át egy rossz nap után...
Nagyon vártuk már a 3. év végét, egész nyáron lakást kerestünk, és megtaláltuk az ideálisat, végre együtt lehetünk. Csak persze rájöttem, hogy ennyi csak a mesében elég a boldogsághoz...
Sajnos túl messze van az otthonom, 150 km azt azért minden nap nem lehet megtenni...távkapcsolatot meg megint nem akarunk, meg mint mondtam a lakást akkor egyedül kell fizetnie a páromnak és ha már ígyis úgyis fizeti teljesen mindegy, hogy itt vagyok-e vagy nem...
Ha a másik állást elfogadtam volna akkor az lett volna bennem, hogy itt meg sem próbáltam és fontosabb volt a kapcsolatunknál az...Nyílván ez ennél bonyolultabb...és tiszta, hogy csakis magamat hibáztathatom...
Sajnos valamit mindig előrébb kell helyezni. Gondolj bele abba, hogy akiknek a férje pl kamionozik, ők se jókedvükből teszik ezt, hanem azért mert muszáj.
Vagy keresgélsz tovább ott ahol éltek a pároddal és nem adod fel, vagy szétválnak újra az útjaitok, mert ezt sajnos nem lehet máshogy megoldani akkor. Az élet nem egy tündérmese ahol minden úgy alakul ahogy mi eltervezzük, az esetek nagy részében a saját akaratunktól független dolgok miatt nem tudunk lépni egyről a kettőre. Ezt én is megtapasztaltam egy párszor...
Biztos le leszek pontozva, de én a munkát választanám. Egyrészt azért tanultál, hogy juss valamire, másrészt meg - te magad is írod - ez a kapcsolatnak sem jó!
Jól hangzik, hogy szeretet elég, meg család így meg úgy... De látjuk, hogy az igazság más! Amíg te nem érzed jól magad, addig a kapcsolatod sem lesz jó.
Szerinte itt kellene maradnom és itt keresgélnem, mert ő (ha én elmegyek) úgyis ki kell fizesse az albérletet, ilyen szinten, szerinte már itt is lakhatnék, ha úgyis kifizeti...
Ő vigasztal, hogy találunk valamit, jó lesz, örvend, hogy végre együtt vagyunk, néha meg ő is elvan, mert látja nem jó ez így...
Látom, hogy örvend, hogy itt vagyok, hogy együtt vagyunk, hogy este nem egyedül kell vacsorázzon, lefekvéskor van akit megöleljen... Boldog, hogy itt vagyok, csak sajnos én így nem.
(Az nem kérdés, szeretem a páromat és nem szeretném elveszíteni, de szerencsére erről nincs is szó...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!