15éves vagyok. El költözhetek itthomról?
Figyelt kérdés
elakarok költözni a keresztanyámhoz, és ha anyám elengedne akkor elkérhetném a családi pótlékot amit miattan kap, meg a gyerektartás harmadát amit szintén miattam kap?(a viszonzásokat kérem mellőzétek)2012. nov. 4. 22:46
1/8 anonim válasza:
Persze, de csak abban az esetben, ha a keresztanyád lesz a hivatalos gyámot. És akkor sem te kapod a pénzt, hanem a keresztanyád.
3/8 anonim válasza:
Nem költözhetsz el, és sem a keresztanyád, sem az édesanyád nem menne bele valószínűleg.
4/8 anonim válasza:
HA anyukád elengedne, nyilván hozzájárulna a tartásodhoz is.
5/8 anonim válasza:
Ha jó a kapcsolatod az édesanyáddal, akkor megteheted, ha ő nem hajlik erre, akkor nem. Én 16 évesen költöztem keresztanyámhoz (egy másik városba) a tanulás miatt, anyuék nagy nehezen (nehéz volt az elszakadás) elengedtek, és pénzt is adtak hozzá anno. De ha nem engedtek volna el, akkor nyilván nem költözhettem volna el...
6/8 anonim válasza:
Hivatalosan nem, de ha olyan a helyzetetek hogy anyukáddal rosszba vagy akkor maximum azért fog elengedni mert nem tudna elviselni, de akkor kérvényeztetni kell hogy keresztanyád legyen a gyámod, ami nem kis idő. És a családit meg a többi pénzt amit miattad kap anyukád akkor ha te elköltözöl keresztanyádhoz és ő lesz a törvényes gyámod, akkor sem fogod azt a pénzt megkapni hanem automatikusan keresztanyádnak utalják.
7/8 anonim válasza:
18 éves korodig rendőrökkel is hazavitethet, nem vagy nagykorú.
8/8 anonim válasza:
Gyámügyhöz kell fordulni. De ott nagyon sok mindent fognak vizsgálni. Pl. alkalmas-e anyukád a nevelésre, anyagi helyzet, stb. Ha végül úgy döntenek, hogy elvesznek anyukádtól, akkor sem valószínű, hogy a keresztanyádnak adnak, ilyenkor általában intézetbe viszik a gyerekeket, csak később helyezik ki nevelőszülőkhöz. Nem tudom, mi okból szeretnél elköltözni, de ahogy olvasom, hárman vagytok testvérek, így anyukád egy csomó nagycsaládos kedvezménytől is el fog esni, a rád jutó rész is kevesebb lesz, mivel ez esetben már egykének fogsz számítani, kivéve ha a keresztmamának már van legalább két kiskorú gyermeke. A keresztmama akarja ezt? Miért akarsz költözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!