Családos férfiak, bevállalnátok így a külföldi munkát?
A két lehetőség közül melyiket választanátok:
1) Magyarországon, vidékről fővárosba ingázva napi kétszer másfél óra autóvezetés 9 óra irodában csücsülés, de a családod minden este (8 körül) láthatod. Fizetés: nettó 350-ért, amiből az autóhasználat miatt marad nettó kb. 220 ezer.
VAGY:
2) Németországban dolgozni, egy kis lakást ott is fenntartva, napi 10 óra munka és 2 óra ingázás tömegközlekedésen (ami pihentetőbb,mint a vezetés), de a családod csak két-három hetente 4-5 napra látni. Fizetés (ami minden költség után megmarad) kb. nettó 700 ezer, ami több mint háromszorosa az előzőnek.
Én a másodikra hajlanék, de nem tudom, mennyire egészséges hosszútávon. Mennyi ideig érdemes ezt így csinálni?
(Ha a családom is utánam költözne, akkor anyagilag annyi sem marad, mint 1)-es esetben, és ráadásul itt vagyunk idegenben, ennek nem sok értelmét látom)
Mondjuk iskolaszünetekben tudnának ők is engem látogatni.
Mit gondoltok?
Pont fordított a helyzetünk: most Németországban élünk, és azon gondolkodunk, hogy az iskolát már Magyarországon járják a gyerekek. Eddig csak gyűjtöttünk itt, otthon viszont tudnánk venni egy szép házat, és az egyik nagyszülő is legalább helyben lenne.. Itt senki rokonunk sincs.
Viszont nekem munkám csak a Pesten lenne és nem is csak a harmad annyi fizetés miatt nem tetszik a gondolat, hanem a három órás autózás miatt (az irodai 9 óra üléssel az már nagyon sok), vagy pedig Németországban bérelnék egy kis lakást, és ingáznék Magyarországra.. de meddig?! És mi lesz aztán? Szóval kihasználnám az itteni jó fizetést, csak nem tudom meddig bírnám, bírnánk. Annyira 1:1 az előny és hátrány a mérleg mindkét oldalán... a hűtlenségtől egyébként nem tartok.
Mért nem vesztek egy Pest melletti faluban egy kis házat?! Ott lényegesen olcsóbb pl., és bejárni korántsem másfél óra, hanem fél (se...).
Ráadásul az új törvények szerint x kilométerig fedeznie kell majd a cégeknek a bejárást, tehát ha a közelben van a lakóhelyetek, valószínűleg bele is férne a keretbe.
A másik kérdés: miért nem maradtok NÉmetországban, ha már ott vagytok? Én is ott élek, és hát hogy is mondjam. 100x jobb jövőt biztosíthat ez a hely a gyermekeiteknek is...
Mi kijottunk 2.5 eve Ausztriaba. En beszelek nemetul a felesegem nem. En dolgozom a felesegem otthon van. 2 gyerek iskolaba/ovodaba. Ingerszegeny kornyezet. Nekem is, de a paromnak meginkabb.
Penz jon, problema megy. Minel tobb penz van, annal szarabb a kapcsolat.
A 15 eves kapcsolatunkat meg most probaljuk megmenteni parterapeutaval.
Most tudtam meg, hogy a kulfoldre utazo kapcsolatok 80-90% szetmegy. Bar korabban tudtam volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!