Hogy vegyem rá anyát, hogy fogadjon örökbe egy gyereket?
Ha ő nem akarja, akkor sehogy. Gondolj bele, egy életen át szeretni valakit és gondoskodni valakiről! Nem egy hetes vagy egy éves "projekt".
Olyan, mintha Neked azt mondanák, hogy most pedig egy életen keresztül (de minimum 20 évig) gondoskodnod kell egy "idegenről" úgymond.
Egy gyermeket örökbe fogadni nagyon nagy felelősség! Vannak minimális elvárások, ilyen a rendezett élet, biztos anyagi háttér. Persze nem kell gazdagnak lenni, de egy minimálbéres keresetre nem hiszem, hogy adnának. Emellett el kell végezni egy tanfolyamot, többször kell beszélni a gyámüggyel stb., rengeteg papír, utánajárás...
Persze minden tiszteletem azoké, akik így vesznek magukhoz egy gyermeket, legyen az kicsi vagy nagyobb.
Nevelni, taníttatni, ruházni, etetni egyáltalán nem könnyű, mint ahogy írták is előttem, "nem egy éves projekt". Egy gyerek nem kiskutya, hogy jaj, de szeretnék, és ha már nem kell, vagy sok a gond vele, visszaadod, vagy továbbajándékozod.
Szerintem gondold át ezt te is, mit szeretnél? Segíteni egy árván, vagy "csak" egy kistesót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!