Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondanátok párotok szülein...

Mit mondanátok párotok szüleinek ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Férjemmel közölték a szülei,a velük lakó agglegény fiukkal örökösödési szerződést kötnek.

Felajánlottak neki egy bizonyos összeget köteles rész címén, ha akarja elfogadja, ha nem akarja akkor nem kap semmit címszóval.

Ez annyira engem nem is érdekel, mert gyakorlatilag nincs hozzá közöm.

A bánatom csak az, hogy a párom fejét telebeszélték, hogy azért tettek így mert nekem nem igazánjó velük a viszonyom, és én biztosan nem gondoznám őket, ha arra kerül a sor.

Teljesen felvagyok háborodva, hogy ezzel akarják kimenteni magukat, az alól, hogy kitagadják gyakorlatilag a fiukat az örökségből.

A viszonyunk 2 éve tényleg megromlott amikor terhes lettem a 2. kisfiammal, és ők hadakoztak ellene. A férjemet akkor annyira tele dumálták, hogy 7 hónapos terhes voltam, de még akkor is azt hajtotta, hogy neki nem kell ez a gyerek. Amikor megszültem a nagyot(13 éves) mindennel elhalmozták, de a kicsit(15 hónapos) számba sem vették.

Hát ehhez nem tudtam jópofát vágni.

Mostmár napi renden összeveszünk a férjemmel, mert azzal támad, hogy miattam tették ezt az anyjáék.

Már teljesen kivagyok idegileg.

Hogyan tegyem ezen túl magam?

2009. aug. 9. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

De mi volt az oka, hogy a szülők ellenezték a második gyereket? Esetleg azt gondolták, nem a férjedtől van?

Nehéz helyzet, elég tehetetlen vagy szerintem, a férjednek nem szabadna ennyire befolyásolhatónak lennie. Ki kellene állnia melletted. Gondolom már sokszor próbáltatok erről beszélni, de azt javaslom, a kezdetektől kezdve beszéljétek át a problémát, hallgassátok végig egymást, hogy ki hogyan látja. Ha pedig semmi nem változik még ott van egy párkapcsolati terápia, bár én ebben nem igazán hiszek... Ha a párodnak fontosabbak a szülei, mint a családja, akkor nem hiszem, hogy neked kellene bármit tenned...

2009. aug. 9. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Először is,hogyan lehet egy értelmes felnőtt ember fejét tele dumálni?Főleg a családja a felesége a gyerekei ellen ha azok fontosak neki?

Ültesd le a férjedet és beszélgess el vele a kapcsolatotokról,a családotokról,mennyire vagytok fontosak a számára.

Anyósékkal meg szakíts meg minden kapcsolatot,tegyenek amit akarnak,forduljanak fel!

2009. aug. 9. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem gondoskodni akarnak a velük lakó gyerekről. Egyébként kézenfekvő, hogy az gondoskodik majd róluk, aki velük lakik. Most ezzel belegázolhattak a lelkedbe is. Legalább úgyérzik, elfogadható magyarázatot adtak arra, hogy miért hagynak a párodra kevesebbet. A férjed pedig ha ezekután még rád haragszik, háááát mit is mondjak? Az én párom szóba sem állna a szüleivel, hasonló esetben. Gyanítom, hogy anyósod a mai napog nem fogadta el, hogy kicsi fiai felnőttek. Én nem nyelném ezt le a páromnak. Ha az anyja még a mai napig ennyire hatással van rá, akkor ő még mindig elsősorban az anyja fia és nem a te férjed. Nem tudom, hogy van e jövője melletted, vagy bárki mellett az anyján kívül.
2009. aug. 9. 19:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Tegyenek, amit akarnak, ne írjon alá a párod semmit és ha gondolja, megtámadja majd a végrendeletet. Köteles részből csaknem lehetetlen kitagadni valakit. Nagyon nyomós indok kell rá (érdemtelen, pl. ölt, satöbbi).

Ha valóban a másik fiú fogja gondozni, ápolni őket, akkor jogos, hogy övé legyen többminden. Ha nem szorulnak majd ellátásra és úgy halnak meg, akkor lehet kérni minimum a köteles részt.

Párodat én nem értem, neked kell elbeszélgetned vele, hogy "NOOORMÁÁÁLIS vagy????"

Ha ő tényleg el tudja rólad képzelni, hogy enm gondoskodnál szükség esetén a szüleiről, akkor nem normális. Ha nem tudja rólad elképzelni, akkor meg igenis háborodjon fel a szüleinél a feltételezésükért! Ez a kötelessége!

2009. aug. 10. 09:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Először is ha együtt akarsz maradni a pároddal, hagyjátok abba a veszekedést!

A másik minősítése, számonkérése, nem vezet el ehhez a célhoz.

Az egy másik kérdés, hogy a férjed tényleg akarta-e vajon ezt a második gyereket? Mert ha tényleg akarta volna, nehezen lehetett volna "telebeszélni" a fejét. Ilyen nincs. Vagyis van, de nem ennyire, ekkora szinten.

Hogyan tedd túl magad ezen? Sehogy. Túltenni magad olyanon kell, amin nem tudsz változtatni. Ezt a helyzetet MEGOLDANI kell. Miért Neked? Mert a kérdésedből úgy látom, Téged foglalkoztat leginkább.

2009. aug. 10. 11:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek.

Hát már aláírta!

De nem is ez a baj, hanem ,hogy a drága papa és mama kimenti magát, hogy engem okol.

Az érdekes, hogy amikor a nagy megszületett rögtön akarta a másodikat, de 11 év alatt mindig elvetéltem. Hát mindig azt fújták, hogy ott a jó ahol csak egy gyerekvan, mert ott nincs vita örökléskor(jó felfogás nem?). A nagyobb fiam is azzal etették tele, hogy így majd ő rosszul jár mert megkell osztani a kicsivel.

A férjemmel most nem lehet beszélni! Beül hozzájuk és 2 feles mellett eldöntik, hogy milyen jól járt. Nem tudom ráeszmél-e valaha is, hogy átverték a saját szülei.

2009. aug. 10. 18:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát azt mondtam azért a férjemnek, hogy mi 3-an vagyunk testvérek, de nem hiszem, hogy rányitnám anyukámra az ajtót, ha ezt tenné bármelyikünkel.

Szerintem az ílyen nem anya.

2009. aug. 10. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nyíltan ilyen véleményük van rólam, akkor utánam nem kellene többé becsukniuk az ajtót, mert én ugyan nemmennék többet hozzájuk. Enniy. A párod menjen, ha akar, ne is piszkáld érte.
2009. aug. 11. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!