Nektek rosszul esne, ha az exetek barátnője mindennel meglepné a fiatokat és így szeretné elnyerni a bizalmát?
Azért finoman megkérném az ex páromat, hogy az ilyen nagyobb ajándékokat beszéljük meg előre. Pl. szeretnénk e, hogy a 17 éves tinédzser fiunk 200 ezres telefonokkal a zsebében mászkáljon, avagy elengedjük-e egyedül Bécsbe egy koncertre.
Nekem alapjáraton nem az ajándékokkal lenne bajom, mert ha megteheti és szívesen teszi, akkor még örülnék is, hogy így elhalmozza a fiamat, ugyanakkor annak nem örülnék, hogy mindezt a hátam mögött, megbeszélés nélkül tenné. Ő igazából ne legyen a fiamnak olyan fontos személy az életében, hogy helyettem engedi el külföldre koncertezni.
Nagyjából egyet értek az előttem szólókkal, de azért belegondolva nem eshet neked jól, hogy miközben te vagy a vér szerinti anyja, őt isteníti (pót)anyjaként. (Persze ha esetleg okot adtál rá, az más, nem tudom a story ezen részét.)
Téged tekint inkább anyjának, vagy őt? És kivel él? Exed párjával, vagy veled? Ettől is függ a helyzet megítélése.
Nyilván rosszul esne, főleg ha én nem tehetném meg (bár mellékesen jegyzem meg, hogy nem is vennék a gyerekemnek "csak úgy" iphone-t). De mivel többször is írtad, hogy kedvesnek ismered/ismerted a lányt, szerintem egyszerűen "hiba" van nála. Lehet, hogy őt is így neveleték, vagy úgy gondolja, hogy egy mai fiatalnak könnyebb a szeretetét elnyerni iphone-nal, mint mondjuk egy közös túrával a hegyekbe (ami mondjuk az esetek többségben igaz is.) DE! akármiért is vesz neki ilyen ajándékokat, mindenféleképpen meg kellene beszélnetek, hiszen egy iphone nem is összeg, nem is feltétlenül szükséges, egy külföldi köncetre meg azért meggondolnám, hogy elengedjem-e gyerekemet, mégha csak Bécs is, és nem a világvége.
Szerintem mindenféleképpen beszéld meg vele (legjobb ha a volt férjed is ott van), hogy jó, ha ilyen rohadt sok pénza van, hát vegyen Tomikának ajándékot, de azért szóljon előtte.
rossz értékrendet nevel a fiadba. és ez a hatalmas baj. első szóra ájfónt kap meg koncertjegyet. jobb családokban ezt ki szokás érdemelni. tini koromban én is kaptam olyan dolgokat amiről szerényebb sorsú barátaim álmodoztak, de bizonyítanom is kellett, hogy megérdemlem.
beszélj Lillával hogy kicsit vegyen vissza a jófejségből, mert ezzel a fiadnak árt. ha majd a leendő barátnőinek is ajándékokkal akarja kimutatni az érzéseit, akkor jórészt a pénzéhes kis ribik fognak lógni körülötte, nem az értelmes normális erkölcsű lányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!