Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek rosszul esne, ha az...

Nektek rosszul esne, ha az exetek barátnője mindennel meglepné a fiatokat és így szeretné elnyerni a bizalmát?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, hogy már 16 éve szétmentünk és azóta mindketten tovább léptünk. Ami rosszul esik, hogy a barátnője egyre drágább dolgokat vesz a 17 éves gyereknek, és emiatt a fiam már istenként kezeli. Kedveltem a barátnőt, el is jártunk ide-oda együtt, de ez a hozzáállás nem tetszik. Legutóbb megvette neki a legújabb iphone-t. Azt hittem, az apjától kapta, de kiderült, hogy a lány vette neki. Az előtt pedig egy bécsi koncertre kapott jegyet. A fiam pedig gyakran mondja, hogy a Lillánál jobb pótanyut nem is kaphatna, szuper jófej, mert mindig meglepi valamivel. Ez valóban jó hozzáállás és nekem nem kéne túlreagálnom vagy azért valami tényleg nem stimmel? Őszintén írjatok, nem sértődöm meg, csak szeretném, ha kívülálló is elmondaná a véleményét, hogy tisztábban lássak.
2012. okt. 22. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Ha megteheti ,miért ne vegyen neki. Ha pénzzel akarja megvenni a szeretetét,azzal nem értek egyet,de ha egyébként is bírják egymást ,és jóban vannak ,ráadásul anyagilag megengedheti magának hogy koncertjegyet vegyen neki,akkor hajrá. Szerintem sokkal jobb,mintha rosszban lennének és emiatt nem járna szívesen hozzájuk,vagy mintha ellened uszítaná a csaj a fiadat. Lehet,hogy szerinted nem a legjobb ,de mivel már nem kisgyerek a fiad sem,szerintem ne foglalkozz ezzel . Ha az apjától kapta volna az iphone t nem akadtál volna ki ,gondolom. Ez csak annyit jelent,hogy a barátnő is családtagként kezeli.
2012. okt. 22. 13:29
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
igen jól látod. Ezzel akarja elnyerni a bizalmát. Lehet hogy az exed megmondta a Lillának, hogy már nem akar gyereket többé, és így most rajta éli ki az anyai érzéseit. nyugi, majd elmúlik. A fiad meg már eléggé felnőtt ahhoz, hogy tudja kezelni ezt a helyzetet és hogy tudja, hogy te vagy az anyja és te nevelted fel.
2012. okt. 22. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Azért finoman megkérném az ex páromat, hogy az ilyen nagyobb ajándékokat beszéljük meg előre. Pl. szeretnénk e, hogy a 17 éves tinédzser fiunk 200 ezres telefonokkal a zsebében mászkáljon, avagy elengedjük-e egyedül Bécsbe egy koncertre.

Nekem alapjáraton nem az ajándékokkal lenne bajom, mert ha megteheti és szívesen teszi, akkor még örülnék is, hogy így elhalmozza a fiamat, ugyanakkor annak nem örülnék, hogy mindezt a hátam mögött, megbeszélés nélkül tenné. Ő igazából ne legyen a fiamnak olyan fontos személy az életében, hogy helyettem engedi el külföldre koncertezni.

2012. okt. 22. 13:44
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Nagyjából egyet értek az előttem szólókkal, de azért belegondolva nem eshet neked jól, hogy miközben te vagy a vér szerinti anyja, őt isteníti (pót)anyjaként. (Persze ha esetleg okot adtál rá, az más, nem tudom a story ezen részét.)

Téged tekint inkább anyjának, vagy őt? És kivel él? Exed párjával, vagy veled? Ettől is függ a helyzet megítélése.

2012. okt. 22. 13:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Engem tekint természetesen, együtt élünk és nagyon jó a kapcsolatunk. Csak én annyival vagyok rosszabb, hogy nem kap meg tőlem luxus dolgokat és nem engedek meg mindent. Igazából nem az bánt, hogy ilyen nagylelkű a barátnő, mert én őt egy kedves, szép lánynak tartom és nem is volt vele semmi problémám, olyan ember, akivel én is szívesen barátkoznék. Csak ahogy az egyik válaszoló is írta, nem beszélte meg velem, hogy neki vannak ilyen szándékai, a koncertet is már akkor tudtam meg, mikor a fiam közölte, hogy na, akkor a hétvégére elmennek Bécsbe az egyik barátjával és annak testvérével. Én pedig féltettem, meg jó lett volna, ha együtt beszéljük meg, de akkor már késő volt. És az a helyzet, hogy én ilyen nagyobb dolgokra hónapokig gyűjtöm a pénzt, hogy örömet szerezzek vele mondjuk egy szülinapra, vagy karácsonyra, de akkor már nem lesz olyan jelentősége, hiszen a barátnőtől megkapja könnyedén.
2012. okt. 22. 14:06
 6/10 anonim ***** válasza:
18%
Nekem az a véleményem, hogy az is egy opció, hogy a Lillácskát nem pusztán a tiszta "jófejség" vezérli. Eleve senkinek sem hagynám, hogy ilyen drága ajándékokat vegyen a gyerekemnek, mert ellenkezik az elveimmel. Amíg nem érzi, hogy egy 200 ezres telefonnak MI az értéke, addig kizárt, hogy ilyen kapjon. Ez az egyik. A másik, ami alatt azt értem, hogy a csajt nem a színtiszta nagylelkűség vezérli, az pedig önös érdek. Az exférjednek próbál így a kedvében járni. Valószínűleg van elég sütnivalója a csajnak, mert tudja, hogy a legjobban úgy lehet valakinél 100%-ig bevágódni, ha annak a szemefényével jófej. És ez nyilván kiválóan működik az exférjednél is. Így mindenki elégedett, mert a csemete megkapja az istendrága mobilt, apuka is boldog, mert az új asszonyka a tenyerén hordozza a fiát, az új asszony meg boldog, mert jól az orránál fogva vezet mindenkit.
2012. okt. 22. 14:09
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
A nagyobb értékű vagy jelentőságű dolgokat minden esetben meg kellene beszélniük a szülőknek, még mielőtt a gyerek megkapja. Ez viszont az exed dolga lenne, nem is értem, hogy hogy kerül a képbe az exed barátnője. Mármint értem én, csak nekem soha életemben nem jutna eszembe egy gyereknek úgy adni valamit, hogy deklaráltan tőlem van. Függetlenül attól, hogy vér szerinti gyerekem vagy sem. Nálunk is elég kuszák a családi szálak, de ilyesmit én is szóvá tennék. És itt nem azon van a hangsúly, hogy vér szerinti, nem vér szerinti a gyerek, hanem arról, hogy ha már "szerencsétlen" gyereknek 3 vagy 4 szülője van, akkor azoknak illene összedolgozni. Intelligencia kérdése...
2012. okt. 22. 14:09
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

Nyilván rosszul esne, főleg ha én nem tehetném meg (bár mellékesen jegyzem meg, hogy nem is vennék a gyerekemnek "csak úgy" iphone-t). De mivel többször is írtad, hogy kedvesnek ismered/ismerted a lányt, szerintem egyszerűen "hiba" van nála. Lehet, hogy őt is így neveleték, vagy úgy gondolja, hogy egy mai fiatalnak könnyebb a szeretetét elnyerni iphone-nal, mint mondjuk egy közös túrával a hegyekbe (ami mondjuk az esetek többségben igaz is.) DE! akármiért is vesz neki ilyen ajándékokat, mindenféleképpen meg kellene beszélnetek, hiszen egy iphone nem is összeg, nem is feltétlenül szükséges, egy külföldi köncetre meg azért meggondolnám, hogy elengedjem-e gyerekemet, mégha csak Bécs is, és nem a világvége.

Szerintem mindenféleképpen beszéld meg vele (legjobb ha a volt férjed is ott van), hogy jó, ha ilyen rohadt sok pénza van, hát vegyen Tomikának ajándékot, de azért szóljon előtte.

2012. okt. 22. 14:18
 9/10 anonim ***** válasza:
81%

rossz értékrendet nevel a fiadba. és ez a hatalmas baj. első szóra ájfónt kap meg koncertjegyet. jobb családokban ezt ki szokás érdemelni. tini koromban én is kaptam olyan dolgokat amiről szerényebb sorsú barátaim álmodoztak, de bizonyítanom is kellett, hogy megérdemlem.

beszélj Lillával hogy kicsit vegyen vissza a jófejségből, mert ezzel a fiadnak árt. ha majd a leendő barátnőinek is ajándékokkal akarja kimutatni az érzéseit, akkor jórészt a pénzéhes kis ribik fognak lógni körülötte, nem az értelmes normális erkölcsű lányok.

2012. okt. 22. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem is beszélj vele kettesben. Magyarázd el neki, hogy nem sajnálod a fiadtól ezeket a dolgokat, és örülsz neki, hogy gondol rá, de szeretnéd ha a fiad megtanulná a pénz értékét. Még kamaszkorban van, nem látja át pontosan a dolgokat. Nyugodtan kaphat ajándékot, de akkor azt érdemelje is ki, pl. segítsen otthon, vagy jó lett az érettségije (pl. Iphonet kaphatott volna arra júniusban)stb... Amikor magára lesz utalva, nem vezet majd jóra, hogy nem tanulta meg, hogy a pénz az automatában terem. Viszont szerintem abba ne szólj bele, hogy milyen programokra viszik (pl. a bécsi koncert), mert ha ők is mennek, miért vonnák meg a fiútól az élményt, furán jönne ki ha otthonhagynák.
2012. okt. 22. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!