Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyum kicsit sokat ivott,...

Anyum kicsit sokat ivott, kezelhetetlen, eléggé megijeszt. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

20 vagyok.anyum 60,valójában józan életű,kemény fizikai munkát végez,szorgalmas,jólelkű.(néha-néha sörözik,attól is megszédül, de tűrhető)

most egy családtagnál voltunk vendégségben,és házi bort ittak.nem nagyon volt hozzászokva...sajnos teljesen lerészegedett...az autót ott is hagytuk a rokon háza előtt,nem engedtük kocsiba szállni,pedig nagyon ellenkezett...

én a magam 60 kilójával nagy nehezen félútig haza tudtam hozni(kb.10 percre lakunk a rokontól,de így azért sok,ha valakit cipelni kell)közben összevissza beszélt,ellenkezett h.neki nem kell segíteni stb..ezen a kis távon is 3x elestünk.harmadszorra nem tudtam felsegíteni,felhívtam egy rokont aki hazahozta...ez már kb 300 m-re volt a házunktól..

betettem az ágyba,aludt 1 órát,majd felébredt,WC-re kivittem,(nagyon nehezen..)nagyon ellenkezett,nem értette mit akarok tőle,érzelgős lett,a rokonnál egy haláleset miatt voltunk,megbeszélni a temetés részleteit+nosztalgia stb..erről próbált beszélni,de csak összeviszzsa dumált...alig tudtam rávenni,h.aludjon...

végül most megint alszik..

de vannak gyógyszerei is, azt mikor adjam be neki?(vérnyomáscsökkentő,szívritmus-szabályozó)

ha egy kicsit ébredezik?hány óra felé?(fél 7 körül értünk haza).

nagyon ijesztő,világáról is alig tud,menni.egyrészt a pia,másrészt az esések miatt..van horzsolás is a térdén,meg ugye már 60 éves,nem olyan erős a csontozata..

amikor ébren volt vizet nem fogadott el,zuhany alá esélytelen berakni...

egyfolytában ellenőrizgetem,addig jó még alszik...hátha 2-3 óra múlva használható lesz...

mit javasoltok?mit csináljak?

2009. aug. 8. 20:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
helyes én sem iszok mert semmi értelme
2009. aug. 8. 20:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
én azért hivnék egy orvost mert a bortól fel mehet a vérnyomása és ha tablettákat be adod akor abból ki tudja hogy mi lessz?
2009. aug. 8. 20:38
 13/22 A kérdező kommentje:
még mindig alszik....lehet inkább hagyni kéne...vagy nem is tudom..2 percenként nézegetem...
2009. aug. 8. 20:53
 14/22 anonim ***** válasza:
Reggelre kialussza magát, holnap majd szembenéz egy kis macskajajjal, és holnap utánra már semmi baja nem lesz.
2009. aug. 8. 21:50
 15/22 A kérdező kommentje:
remélem.:)csakhát ez a gyógyszer-ügy aggaszt..az orvos se nagyon mondana szerintem mást,minthogy ne adjam oda neki.de közben meg ugye csak be kéne vennie..
2009. aug. 8. 21:52
 16/22 A kérdező kommentje:

nah egy kis utó-helyzetjelentés:)

hál' Istennek mninden OK.Anyu jól van.a macskajajjon kívül semmi baja,kicsit letargikus,mivel szégyelli magát,nem emlékszik semmire...nem győz bocsánatot kérni,én próbálom enyíteni a lelkiismeret-furdalását.

amúgy mindenkinek kösönöm a válaszát,enyhítettetek a tegnapi pánikomon.)))

puszi mindenkinek:)

2009. aug. 9. 08:16
 17/22 anonim ***** válasza:

Nagyszerű :) Mondtam h minden rendben lesz :)

Ügyes voltál :)

2009. aug. 9. 09:23
 18/22 A kérdező kommentje:
köszönöm,)
2009. aug. 9. 09:57
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

nagyon ügyes voltál.

Ne engedd, hogy mardossa a lelkiismeret furdalás.

Pont azért csípett be annyira, mert nem szokott az italhoz. És szomorú s volt a haláleset miatt.

Egy jó húsleves segít a másnaposságon, vagy kovászos - esetleg csemege uborka.

A térdét meg mosd ki alaposan, krémezd be, tapaszd le. És próbáld elviccelni az egész jelentőségét. :)

2009. aug. 9. 16:35
 20/22 anonim ***** válasza:
A gyógyszereket most ne add be neki. Az én öregapám alkoholista és sosincs semmi baja. Szóval nyugi reggelre kialussza.
2009. aug. 9. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!