Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még rajtam kívül, aki a...

Van még rajtam kívül, aki a szüleivel él 33évesen?

Figyelt kérdés
Sajnos anyagi okok miatt lakok még otthon. Ki hogy tudja ezt kezelni, illetve a szülei,hogy viszonyulnak a dologhoz?
2009. aug. 8. 15:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%
Én 29 vagyok és anyukámmal lakom, szintén anyagi okok miatt. Jól kezeljük, besegít a háztartásban, jobb, mintha albérletben élnék.
2009. aug. 8. 15:51
 2/18 anonim ***** válasza:
68%
Sokan vannak így, mert nem mindenki tud lakást venni a gyerekének, a fiatalok pedig alacsony jövedelemmel nem tudnak hitelt felvenni, vagy albérletet fizetni. Az a lényeg, hogy a lehetőségekhez képest mindenki tudja élni a saját életét egy fedél alatt is. Kölcsönös tolerancia és sok sok szeretet szükséges hozzá:)
2009. aug. 8. 15:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

hát nekem a 29éves bátyám él velünk. de anyám elég sokat panaszkodik, hogy alig segít a ház körüli teendőkben...

a rezsi felét is alig akarja fizetni...

titokban megissza a kávét...

már elköltöztek kb 1évre albiba, de után visszajöttek anyagi gondok miatt...

és most megint menni akarnak a barátnőjével...ebben az a rossz hogy nem tudja, hogy tervezzen...mit akarnak...

szóval ilyen gondok vannak. és bátyám barátnője+anyám 1munkahelyen vannak szóval a munkahelyi gondok is itthon csapodnak le...

szerintem, ha kölcsönösen segíttetitek egymást, akkor nincs gond. anyámat se zavarja hogy itt laknak, csak állandóan ilyen költöznek, meg nem segítenek... miatt borul ki állandóan...

2009. aug. 8. 16:01
 4/18 anonim ***** válasza:
Rögtön az elején tisztázni kell, hogy mennyivel szálljanak be a rezsibe és hogy milyen ház körüli munkákban, vagy házimunkában vesznek részt. A szülő ugyis a töredékét fogja mondani a rezsinek, mert nyilvánvaló hogy segíteni szeretne ezzel is.
2009. aug. 8. 16:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
24 vagyok és most készülök elköltözni, mert eddig bírtam apámat elviselni. Tanulni nem hagy, ha dolgozom, az a baj, ha nem dolgozom, az a baj, munkát nem tud segíteni találni, úgy döntöttem, ha szűkölködve is, de csak nélküle vagyok képes ép elmével tovább folytatni. Ha valaha is meg akarok élni, akkor (mivel nekem nincs szakmám) legalább a diplomát meg kéne csinálni, mert ha semmi iskolám nincs érettségin kívül, akkor anyagilag rájuk szorulnék, amit apám nem óhajt felvállalni (és én se akarom, hogy eltartson). Szóval patthelyzetet adott. Anyu sajnos nem mer ilyen bátran lépni, pedig apám őt is kisemmizi így. Remélem, 33 évesen már apámról nem fogok tudni semmit.
2009. aug. 8. 16:08
 6/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez annyira nem ritka és nem is gáz.

Rokonom ugyanennyi idős, albérletben lakik, de az anyja fizet neki itthonról mindent. Értsd ezalatt a kaját, az albérletpénzt, a tel.számláját és az autója törlesztőjét.

Arra hivatkozik, hogy mióta elhagyta a felesége nem tud egy fizuból meglenni.

Ennek ellenére szinte minden este bárokba jár,koncertekre jár, a Balatonon nyaralt idén már kétszer és ha véletlenül Ő nem megy, akkor a barátait hívja meg italozni magához. Na meg számíógépes játékokat vásárol, fejleszti a gépét, stb.

Na ez szerintem sokkal nagyobb gáz, mint hogy Te otthon laksz.

7/18 anonim ***** válasza:
100%
A környezetemben sokan vannak akik 40felettiek és otthon laknak. Én 27évesen költöztem el,de már nagyon vágytam rá. Nekem ciki volt még ennyi idősen otthon lakni. Pedig jól megvoltam a szüleimmel,nem is küldtek nem is marasztaltak.
 8/18 anonim ***** válasza:
68%
Én pont azért költöztem el otthonról 23évesen,mert nem volt munka,és nem volt egy vasam sem. Össze cuccoltunk a párommal és feljöttünk Pestre. Laktunk munkásszállón,el válaltunk mindent. Aztán lett albérlet,rendes munka. Most már a saját házunkban lakunk,igaz hitelböl,és van egy babánk. Sokaknak kényelmesebb otthon lakni anyucival,aki enni ad és kimossa a gatyát. Az anyagi ok jó kifogás,és meddig fog tartani? 30/N
2009. aug. 8. 16:23
 9/18 anonim ***** válasza:
71%
Hát kedves utolsó. nem mindenkinek van párja, vagy ha van is, nem biztos, hogy ő is költözne, főleg 23 évesen vqalakivel, hogy még jobban láncra kösse magát...
2009. aug. 8. 16:27
 10/18 A kérdező kommentje:
16:23:Nincs kapcsolatom. Az anyagi oldalát próbálom megoldani.
2009. aug. 8. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!