Apám zsarol, idegileg kikészít, anyut is, eltartani nem akar, de a diplomamunkámat se engedi megírni, elköltözöm, de nehezen fogom tudni eltartani magam, mert nincs ismerősnél hely, kihez fordulhatok segítségért?
Mellékesen a konzulensem olyan témát adott, amihez ő maga se ért, és azok se, akiket ajánlott, hogy kérdezzek meg. Nagy nehezen mégis összeszedtem hozzá az anyagot, külföldi szakirodalmat, szerzőket kerestem fel, volt, aki visszajelzésre se méltatott, de volt, aki segített. De ez majdnem egy évbe telt, mire mindent megtaláltam tanári segítség nélkül.
De nem ez a lényeg. Apám idén érettségizett öcsémnek kinyalja a fenekét, anyut meg engem semmibe vesz, számára a nő csak házi rabszolga, a pénzét nem tudja anyu se, mire költi el, csak azt látjuk, hogy veszi fel a többszázezret, és a család összesen nem költ annyit havonta, mint amennyit ő elkölt. Minden nap szítja a veszekedést, és provokál valamivel. Ma borult a bili, és megmondtam neki, hogy "vagy hagyjon nyugodtan megírni a diplomamunkámat és leállamvizsgázni, vagy tartson el". Én egy ideje már nézem az albérleteket, és amióta a legutolsó CSALÓ munkahelyről kicsaptak (APEH eljárás megy ellenük), azóta folyamatosan keresek munkát. Bármit. Csak anyut féltem, apámat le kéne állítani. Anyut csak úgy tudom segíteni, ha tudok tartalékolni, és ha találok olyan segítséget, akik jogosultak apámat leállítani végre. Azért keresek segítséget, hogy azon túl, hogy én nyugodtabban élhessek, anyu se kerüljön még egyszer oda orvosok kezébe apám miatt. Már volt olyan, hogy határon volt, ha apám nem áll le, egyszer újból átlépi a határt.
Apád egy tahó és anyukád se valami okos ha ennyit tűr neki. Ti ahogy olvasom jól éltek. Havi 450 ezer forintból. Lehet a drága papa nem tudd mit kezdeni a jó módjával. Hány éves vagy? Próbálj erős maradni tedd le a vizsgát és menj dolgozni. Gondolj mindig a jövöre hidd el könnyebb lesz.
Apádnak meg jó lennél még ha öreg lesz és magányos hogy legyen aki egy pohár vizet add neki. Nem kell felvágnia a magas fizetésére mert attól nem lesz nagyobb ember. Attól lenne nagyobb ember ha normális lenne a családjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!