Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldjam meg azt a problémá...

Hogy oldjam meg azt a problémát hogy 19 évesen egy 14 éves lányt szeretek de a szülők állandóan csak idegesítenek hogy ezt ne meg azt ne, meg érezni azt a bizalmatlanságot? Hogy nyugtassam meg őket hogy minden rendben?

Figyelt kérdés
Sziasztok, arról lenne szó tulajdonképpen hogy az én barátnőm 14 éves (nem régóta vagyunk együtt). Én vagyok az első barátja. Több dolgon is túl vagyunk már de talán most nem ez a lényeg. A lényeg az hogy úgy érzem mind a ketten nagyon szeretjük egymást, és tökre vágyunk egymásra. Igaz nem feküdnénk még le egy ideig, mert nem akarunk elkapkodni semmit (nem vagyok szűz) de azt viszont tökre idegesítőnek találom hogy mást se látok csak hogy árgus szemekkel figyelnek minket mindkét oldalról. Meg tök rossz azt hallgatni hogy még egy pár évig úgysem lehet semmi (mert törvény meg még gyerek..stb) Ti hogy oldanátok meg ezt a problémát? Hogy nyugtatnátok meg a szülőket hogy nem leszünk felelőtlenek? és még egy utolsó, ha végképp nem bírjuk akkor hogy adjuk ezt elő a szülőknek? mégiscsak 14 és én is jobban örülnék ha nyugodtan menne a dolog. (hogy előtte orvos látta stb.) Bocsi hogy hosszú lett (F/19)
2009. aug. 8. 00:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
42%
Szegénykém,kaptál itt érdekes válaszokat...maradj ilyen,szerintem tényleg nagyon normálisan állsz a dolgokhoz.Pár okostojástól kérdeznék valamit,(kinek nem inge,maradjon félmesztelen,tudjátok) miért jobb ha azt a lányt egy eszetlen vele egykorú d..gja meg,azért mert verseny van a haverok között,hogy ki lesz tul rajta hamarabb,vagy egy öregebb,aki szereti,és már nem a kiváncsiság meg a versenyszellem hajtja? neked annzi mondanák,türelem,szerintem rájönnek a szülők is hogy rendes vagy,a többiekkel meg ne foglalkozz 23/l
2009. aug. 10. 13:06
 22/29 Srapnel ***** válasza:
47%

Az mutatja leginkább, hogy még MINDKETTEN gyerekek vagytok, hogy azt az egyszerű alaptörvényt nem veszed figyelembe, hogy egy emberrel együtt jár az ő helyzete is, amivel együtt vagy elfogadod, vagy nem. Esetleg kivárod/eléred, hogy a helyzet megváltozzon. A baj csak az, hogy 14 évesen még nem igazán van abban a helyzetben, hogy változtasson. Az párod és a szüleid viszonya nem rád tartozik, a szülők nem fogják nagyon hagyni, hogy egy 19 éves idegen gyerek szóljon bele az ő dolgaikba és nevelésükbe, meg próbálja őket manipulálni. Meg a szülőket valószínűleg nehéz lesz meggyőzni, hogy a lányuk már nem annyira fiatal, bár 4-5 év alatt biztos, hogy sikerül...

Ha hozzá vesszük azt is, hogy a szülők azt is tudják, hogy lehet, tiszavirág életű lesz a ti kapcsolatotok, akkor nem csoda, hogy így nézik a dolgot.

Összefoglalom: Itt nem neked, hanem a barátnődnek kell tennie valamit, ha egyáltalán tud. Mert ha nem, akkor bizony gyerek, akármit is szedsz össze a fejedben, meg akárhogy is pontoznak itt le mindjárt.

(30/f)

2009. aug. 10. 14:48
 23/29 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező.. szerintem is nagyon normálisan állsz a dolgokhoz, maradj tényleg ilyen..nekem 15 évesen volt először kapcsolatom egy 20 éves fiúval /férfival. Természetesen nem feküdtünk le azonnal és a szüleim nem is engedtek el vele, ha buliba mentünk nagyon hamar otthon kellett lennünk:) csak nálunk lehettünk és később amikor megengedték, hogy ott aludjon, nem feküdhettünk együtt:) A lényeg, hogy minden "szabályba" belementünk, csak azért, hogy együtt lehessünk. Én sokkal komolyabb voltam a koromnál, ő pedig pont ezért volt velem. Szóval szerintem a válasz a kérdésedre, az idő.. hidd el, amikor már látják, hogy 1-2 éve együtt vagytok, nem lesz baj.. Egyébként mi 4 évig voltunk együtt..vele nőttem fel:)))

Ami pedig a szexet illeti.. sokan itt azt gondolják, hogy a 14 éves lányok még gyerekek.. sajnos vagy nem sajnos, már rég nem azok és sokkal többet tapasztaltak már szexuálisan mint pl. én 24 évesen. nem kell álszenteskedni..tisztelet a kivételnek (lásd a kérdező barátnőjét) ezeknek a lányoknak a testiség már rég nem idegen, feltesznek a netre magukról meztelen képeket..és a srácok azon versenyeznek, hogy ki legyen a következő a 14 évesen már kiélt lánynál...

Jöhet a lepontozás.

2009. aug. 10. 15:36
 24/29 anonim válasza:
100%
Szerintem itt sokan eltúlozzák a témát... Nagyon tisztellek azért, hogy próbálsz megfelelni a lány és a saját szüleidnek is, közben pedig óvjátok a kapcsolatotokat is. Én azt mondom, hogy a mai világban már minden más, mint régen. Én is úgy voltam, hogy többek szerint gondolkodásban több évvel lőbbre jártam, mint a velem egykorú lányok tizenévesen. Nekem sajnos a szüleim eléggé konzervatívok, és 19 évesen! nem engedték, csak kb. fél év után, hogy ott aludjak a Páromnál, aki mellesleg most a férjem. :) Most 26 vagyok. Nagyon nehéz volt, de kitartottunk egymás mellett. Szerintem ha mindketten úgy gondoljátok, hogy feltétel nélkül szeretitek egymást- és még nem a házasságra gondolok- tartsatok ki! Tudom, hogy nehéz, de valamennyire engedjetek a szülőknek is. És az idő elteltével tényleg rájönnek, hogy rendes srác vagy, és megérdemled a lányukat! Remélem segítettem. Kitartást!26/L
2009. aug. 10. 16:40
 25/29 anonim válasza:
100%

16:40-es vagyok megint.

Még annyit, hogy a mai világban egy kis korkülönbség nem árt. A férjemmel köztünk is 6 év van. Nálatok 5. Szerintem ez nem gond. Idő, türelem és kitartás kell! A szülőknek több idő kell, hogy megismerjék lányuk szerelmét, és bízzanak benne. Itt még csak a lány kora miatt van gond, de idővel már az sem lesz akadály ahhoz, hogy úgy együtt legyetek ahogy ti szeretnétek.

2009. aug. 10. 16:44
 26/29 Srapnel ***** válasza:
59%
Itt nem csak a korkülönbségről van szó, hanem arról, hogy 1. a kérdező kis barátnője még gyerek, 2. a szülei meg olyanok, amilyenek. Vagy megoldja ő és a szülei, vagy nem. De a kérdezőnek itt max. megszoksz v. megszöksz van.
2009. aug. 10. 17:01
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, kíváncsi vagyok tud e még valaki hozzáfűzni valamit :) Amúgy abban szerencsések vagyunk hogy elengedik velem, meg nem lógnak azért mindig a nyakunkon de azért még néha kapok egykét érdekes megjegyzést innen is és onnan is és azt szeretném elhitetni valahogy a szülőkkel hogy "nem fogom megerőszakolni" a lányukat. Még a saját anyám sem bízik bennem ez a vicc XD pedig abszolút nem csináltam semmi rosszat korábban sem. Mellesleg (tisztelet a kivételnek) pont azért szerettem meg mert a korosztályomban 2 éve nem találtam annyira értelmes lányt mint ő. További válaszokat is szívesen várom. Köszönöm
2009. aug. 10. 18:39
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Én egy szülő vagyok, de hasonló a gyerekem helyzete. A fiam 18 éves, a barátnője 13 és fél. Először számomra is furcsa volt ez a kapcsolat, másfél éve vannak együtt. Ismerem a lányt, a szülőket is. Beszéltem a lánnyal is a szülőkkel, a fiammal is minderről, hogy hogyan gondolkodom én erről, igen kicsit ebben a korban még furcsa ez a korkülönbség, de bízom a fiamban és tudom, hogy meg van a magához való esze minden téren. Elmondtam azt is, hogy a lány még kiskorú, és nem igazán érett szexuális kapcsolatra. Itt volt egy hozzászóló aki már 15 éves lányokról az ellenkezőjét írta. Hát elég naiv, a szexuális kapcsolathoz is fel kell nőni, mert hatalmas a különbség egy többéves kapcsolatban lévő együttlét közt, és egy-egy korai vagy még nem igazán lelki összhangban történő együttlét közt. Na de most nem a szex a lényeg. Hanem inkább a bizalom, hogy a saját gyerekünket is mindig minden helyzetben tiszteljük meg a bizlamunkkal, még akkor is, ha úgy érezzük lehet hogy vissza fog vele élni. És lesz rá alkalom mikor ez is megtörténik, akkor kérjük számon, de szülői mivoltunk mellett maradjunk igazi baráti társa is. És sokkal többre megyünk ha valamit nyiltan és bizalommal engedélyezünk, persze beszélgetésekre szükség van időnként, mint ha tiltunk, még akkor is ha nem helyeseljük igazán. Hiszen minden kapcsolatban sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön igazán erős és tartós-e.
2009. aug. 11. 10:59
 29/29 anonim válasza:

úristen XD nem értem a válaszadókat.

na mindegy.

14évesen kezdtem el járni valakivel..akivel azóta is együtt vagyunk. (most 17éves vagyok)

simán lefeküdhettek egyébként.

a szüleivel meg beszéljétek meg. az lesz a legtisztább.

ha nem értik meg, akkor is vágj hozzá "jóarcot" közben magadban gondolj amit akarsz;)

lényegében ez a ti kettőtök dolga.

szóval;)

2009. dec. 13. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!