Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az apámat lecsukják, kihez...

Ha az apámat lecsukják, kihez kerülök? Fontos!

Figyelt kérdés
17 éves srác vagyok apu ellen eljárás indult csalás miatt, de nem ő csinálta ezt az egészet hanem a munkatársai akikkel a vállalkozást vezette. Most lesz a tárgyalás október 25-én, baromira félek, hogy börtönbe kerül! Vele élek, meg a barátnőjével, az anyám lelépett egy f.szival 5 éves koromban, azóta csak évente egyszer láttam. Nyugtatnak, hogy nem lesz semmi baj, de mégis elvonultan folyton és suttognak tehát valami gáz csak van. Ilyenkor mi van, ki lesz a gyámom? A nagyszüleim már nem élnek, van egy nagybátyám, aki viszont külföldön él. Ha a legrosszabb történik, nem maradhatok a házban vagy mi lesz?
2012. okt. 18. 11:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen már nem kell, hogy aggódj emiatt =) Megsúgom neked, hogy az ilyen ügyekben, amíg jogerős ítélet születik, az az esetek 99%-ában több, mint egy év, úgyhogy a 17 évesekkel már nem nagyon szoktak foglalkozni :) Szóval gyakorlatilag ahhoz mész, akihez akarsz.
2012. okt. 18. 11:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Azért nem pelenkás vagy, akit fürdetni meg etetni kell, remélhetőleg nem hagy a pácban. A kérdés az, hogy megvárja-e az apukádat HA börtönbe vagy előzetesbe kerülne. A lakás kié amúgy?

Egyébként egy ilyen eljárás - ahogy előttem is írják - nem pár nap, jó ideig el fog húzódni, akár hónapokig, évekig.

2012. okt. 18. 11:59
 13/22 anonim ***** válasza:
Tényleg, még ha le is csukják apukádat, akkor is még utána hónapokig eltarthat a te elhelyezési ügyed, szóval nyugi, maradhatsz.
2012. okt. 18. 12:00
 14/22 A kérdező kommentje:
Ez a 2. tárgyalás lesz, az előző júliusban volt, akkor a munkatársai mindent apámra kentek, most az lesz a lényege, hogy apám egyedül viszi-e el a balhét vagy be tudják-e bizonyítani, hogy a többiek is benne voltak. A munkatársai üzleteltek valami külföldi céggel, ő meg semmit nem tudott erről, de az ő nevén van minden. Ha őket nem vonják felelősségre, apám kaphat 3 évet, ezt mondta az ügyvéd..
2012. okt. 18. 12:02
 15/22 anonim ***** válasza:

Persze, az is kérdés, hogy kié az a lakás (ház) amiben most laktok. Ha a papádé, és az "újasszony lelép", attól te még maradsz ott, kérdés, hogy miből fogsz tudni élni, és a rezsit fizetni.

De figyelj! Most is azt mondom, egy ilyen eljrásá, akár évekig is eltarthat, minek aggódsz olyasmin már ennyi idővel előtte, aminek még nem jött el az ideje. Csak tönkre teszed magad vele! Hidd el, minden ki fog símulni, még az is megleht, hogy papád és az ügyvédje, no meg egyéb tanúk együttesen képesek lesznek bebizonyítani, hogy az egész dologban nem a papád volt a tettes! Erre koncentráljatok, azon dolgozzatok, hogy ezt hogyan tudjátok bizonyítani, és ez legyen a napi intéznivalók között az első!

2012. okt. 18. 12:04
 16/22 anonim ***** válasza:

Hány hónap még a 18? Szerintem is sokáig tartanak a perek, sok-sok-sok évig...

Ha mégsem, nagykorúsítani is lehet egy 17 évest, ennek nem tudom a feltételeit.

2012. okt. 18. 12:12
 17/22 anonim ***** válasza:
14%
Aham, apuci nem tehet semmiről, csak az összes többi munkatársa, és a nője nem a pénzéért van vele... Jóéjt mesének is gyenge...
2012. okt. 18. 12:52
 18/22 anonim ***** válasza:
beszélj apukádékkal,mond el amit leírtál,hogy aggódsz hogy mi lesz veled,veletek...nem vagy már kicsi gyereke.....kezeljenek téged is felnőtt ként ez a t életedre is kihat!!!
2012. okt. 18. 12:54
 19/22 A kérdező kommentje:
Hát képzeld az apám nem szent, de nem is bűnöző és nála jobb fejt nem is kaphattam volna apának. És eléggé szar ez az egész mindenkinek!
2012. okt. 18. 13:25
 20/22 anonim ***** válasza:

Nyugi, egyrészt nem úgy megy ez, hogy most elítélik, és holnap megy a börtönbe - az ilyesmi évekig is eltart! De komolyan, nem csuknak le valakit olyan egyszerűen.

Másrészt meg tényleg majdnem felnőtt vagy, az akaratodon kívül nem fog már semmi sem történni veled! Ne aggódj, eleve a csalásra nem csak börtönt szabhatnak ki, más büntetési nemek is léteznek.

2012. okt. 18. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!