Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Keressek neki...

Mit csináljak? Keressek neki szülőket? Próbáljam meg felenvelni? Te mit csinálnál?

Figyelt kérdés

Van egy lány barátom akit régóta ismerek, árvaházba került úgy 12-13 éves korában mert meghaltak a szülei. Nekem se volt jó gyerekkorom az alkoholista apám mellett ezért 18 évesen eljöttem otthonról. Idő közben becsúszott egy gyerek de a lány beteg így nekem kéne gondoskodni a gyerekről (valószínűleg örökre). Nem tudom hogy mit csináljak, fiatal vagyok, haverjaimon kívül nem számíthatok senkire, munkám van de egy kicsit jobb állásra lenne szükség ami lehet, hogy meg is lesz nemsokára. Próbálom összeszedni magam a gyerek miatt is meg amúgy sem mehet ez így sokáig. Jobb lenne neki egy olyan családban felnőni ahol lenne anyja, apja akik mindent meg tudnak neki adni de nem szívesen adnám oda mert mégis az enyém és nálam lenne a helye. Lehet, hogy pár év múlva minden megoldódna és akkor megbánnám az egészet. Te mit tennél ebben a helyzetben?

20/F

2012. okt. 15. 12:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha örökbeadod, akkor nagyon megbánod utólag, mert rájössz, hogy ugyanúgy nem gondoskodtál róla, ahogy édesapád rólad:( Én azt ajánlom, hogy tartsd meg, ügyesen önálló életet kezdtél, ez is menni fog! Nem kell a babának egyből nagy ház meg minden, elég ha egy szobát béreltek valahol. Kérdezd meg a védőnőnél, hogy nincs-e hasonló helyzetbe lévő apuka, összefoghattok, hogy felváltva vigyáztok a gyerekekre amíg a másik dolgozik illetve együtt tartotok fenn albérletet. Ha ne adj Isten meghalna az édesanya, a gyerek árvaságit is kap, az meg a családi pótlék biztos fedezi egy bébi szükségleteit. Te pedig továbbra is meg tudsz élni annyiból, mint eddig.Védőnő lehet hogy tud majd ingyen babaruhákat is intézni. Egyedülálló szülők sokszor segítséget is kapnak (ingyen tankönyv stb...) majd meg tudod kérdezni az önkormányzatnál mik a lehetőségek. A babára ki vigyáz amíg az anyuka kórházban van?
2012. okt. 15. 14:01
 22/27 anonim ***** válasza:
92%
Ha az anyuka tényleg elmegy, akkor 1 darab marad belőle neked, a kisgyerek. Ha ezt is eldobod magadtól, egy életre megnyomorítod a lelked.
2012. okt. 15. 14:05
 23/27 anonim ***** válasza:
29%
Ha úgy érzed, nem tudnál róla gondoskodni, amit megértek, add örökbe! A szidalmazókkal ne foglalkozz!
2012. okt. 15. 15:04
 24/27 anonim ***** válasza:
65%
Egy ismerősöm is így tett. Meghalt fiatalon a felesége és nem vállalta a gyereket utána. Végül az elhunyt anya férje és annak családja nevelte fel.
2012. okt. 15. 15:12
 25/27 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ha egy kicsit is kötődsz a gyerekhez, ne dobd el magadtól, mert nagyon bánni fogod később. Most talán még csak a problémákat látod, de egy ilyen picike megéri az áldozatokat hidd el.
2012. okt. 15. 15:38
 26/27 anonim ***** válasza:

Én azt mondom hogy még picurka a gyerek és add örökbe minél előbb.

Nálad csakis jobb apát foghat ki!!

2012. okt. 16. 10:39
 27/27 anonim ***** válasza:
A te gyereked a te felelősséged neked kell felnevelned gondoskodnod rólla. Egy gyerek nem egy tárgy amit csak úgy le lehet passzolni ha nem kell. Sokan tévednek mikor azt hiszik hogy a jó körülmények a drága holmik számítanak egy gyerek életében. Nem ez nem így van, ami igazán számít ami kell egy gyereknek az a szülői szeretett a gondoskodás. A te dolgod hogy megtanísd az élet szép dolgaira, és hogy felkészísd a kudarcokra, hogy bicinglizni tanisd, hogy mesélj neki, hogy bekösd a cipőjét. Megvígasztalt ha szomorú, megdícsért ha jó jegyet kap a suliban. Együtt menjetek meccsre vagy horgászni. Ezek olyan dolgok amiket neked kell megtenned és nem egy idegennek. Te vagy az apa tiéd a felelősség. Neked kell majd mesélned az édesanyjáról is.
2012. okt. 16. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!