Hogy viselkedjek? Már nem tudom elviselni aput.
Sajnálom,hogy ezt kell mondanom de nincs!Aki alkoholista az nem fogja abbahagyni soha.:(
Édesanyád nem áll ki melletted?
neked a legnehezebb .
gondolom nem tudod őket sem megváltoztatni,sem rákényszeríteni a változásra,hiszen az alkoholisták legtöbbször mentálisan és érzelmileg is sérültek.
már bocs ,de ez van.
te vagy és leszel a hibás, hiszen amennyiben a világ legjobb gyereke lennél,az sem felene meg nekik .
otthon, legyél nyugodt,és tedd meg amiről úgy gondolod ,hogy a te feladatod.
álj ki magadért ,mindenkivel szemben ( ezt lázadásnak hívják,és segít a későbbi elválásban,mert el fogsz menni,KÉSŐBB,NEM MOST ! )
KERESS BARÁTOKAT, keress fiút,keress szerelmet,élményeket,és ne engedd hogy a sok negatívum befolyásoljon !
most van lehetőséged arra,hogy megértsd : nem a te hibád, és nem a te feladatod a családod megváltoztatása.
te éljél,és ne háborúzz velük !
mint felnőtt elitélem aput,meg a mamát, mint apa akinek alkoholista apja volt megértem az érzéseid.
nekem a sport,meg a csajok segítettek.
sokat sportoltam,versenyszerűen sok-sok évig.
sokat barátkoztam,sokat csajoztam.
így nem az otthoni veszekedések őröltek fel.
nem azt mondom,hogy csavarogj !!!!
azt mondom,hogy keress olyan dolgot amit élvezel !!
sport,fiúk, barátnő, vallás,állat ( kutya-macska), esetleg menhelyi segítő , bármi,ami kimozdít !!
amikor mást teszel,kikapcsolsz,és nem az otthoni stressz köt le.
Az alkoholizmus betegség. Lelki betegség. Írd be a Gugliba, hogy "alkoholista játszma", és olvass!
Ez önmagában nem oldja meg a problémádat, esetleg annyiban, hogy másképp fogod nézni Apukádat. Nehéz az ilyen embert elviselni, együtt élni vele. Megoldani sem tudod az Ő problémáját, a szülők gondjainak megoldása nem a gyermekeik feladata. Még segíteni is csak akkor segíthetnél, ha Ő azt kérné / engedné.
Én is azt mondom, ne bújj el a szobádban, épp ellenkezőleg, keress olyan időtöltést, amiből energiát, erőt meríthetsz, és a szüleid sem tudnak belekötni! Egy jó társaságban, értelmes elfoglaltsággal jobban fogod érezni magad. Ez az egész helyzet nem a Te hibád, csak egy állapot, amiből megtanulhatsz valamit. (Mert tanulni mindenből lehet. Még ebből is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!