Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedjek? Már nem...

Hogy viselkedjek? Már nem tudom elviselni aput.

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy velünk lakik apu anyja,tehát a mamám. Ő is,és a fia is alkoholista.. nem agresszívek meg semmi,csak roppant idegesítő és undorító.Apu ha itthon van,mindig ugráltat,h*lyeségekre kér meg,főzésnél én csinálom a rossz részét az egésznek,és minden az én hibám.Szerintem amiatt iszik,mert az anyja is ilyen,de visszahallom sokszor,hogy ÉN piszkálom őt,és hogy ő semmire nem jó,le van sz*rva a véleménye. De mindez az ivásának a következménye! Egyszerűen idegesít...és nem szoktam piszkálni,egyszer szóltam rá,észszerű dolog miatt (árampocsékolás),ő pedig mindenért piszkál.Nem tudok már vele normálisan viselkedni,idegesít,inkább elbújok egész nap a szobámban...16/L Ebből van kiút?
2009. aug. 6. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Sajnálom,hogy ezt kell mondanom de nincs!Aki alkoholista az nem fogja abbahagyni soha.:(

Édesanyád nem áll ki melletted?

2009. aug. 6. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

neked a legnehezebb .

gondolom nem tudod őket sem megváltoztatni,sem rákényszeríteni a változásra,hiszen az alkoholisták legtöbbször mentálisan és érzelmileg is sérültek.

már bocs ,de ez van.

te vagy és leszel a hibás, hiszen amennyiben a világ legjobb gyereke lennél,az sem felene meg nekik .

otthon, legyél nyugodt,és tedd meg amiről úgy gondolod ,hogy a te feladatod.

álj ki magadért ,mindenkivel szemben ( ezt lázadásnak hívják,és segít a későbbi elválásban,mert el fogsz menni,KÉSŐBB,NEM MOST ! )

KERESS BARÁTOKAT, keress fiút,keress szerelmet,élményeket,és ne engedd hogy a sok negatívum befolyásoljon !

most van lehetőséged arra,hogy megértsd : nem a te hibád, és nem a te feladatod a családod megváltoztatása.

te éljél,és ne háborúzz velük !

mint felnőtt elitélem aput,meg a mamát, mint apa akinek alkoholista apja volt megértem az érzéseid.

nekem a sport,meg a csajok segítettek.

sokat sportoltam,versenyszerűen sok-sok évig.

sokat barátkoztam,sokat csajoztam.

így nem az otthoni veszekedések őröltek fel.

nem azt mondom,hogy csavarogj !!!!

azt mondom,hogy keress olyan dolgot amit élvezel !!

sport,fiúk, barátnő, vallás,állat ( kutya-macska), esetleg menhelyi segítő , bármi,ami kimozdít !!

amikor mást teszel,kikapcsolsz,és nem az otthoni stressz köt le.

2009. aug. 6. 12:56
 3/5 A kérdező kommentje:
De természetesen anyu kiáll mellettem,és tudja,hogy igazam van. De ezt apu szintén annak veszi,hogy neki nincs szava,és ellene vagyunk.. pedig nem így van. Igazából el tudok vonatkoztatni,tehát nem őröl fel ez az egész (még),csak hátha van ebből valami kiút,de úgy látom nemigazán,főleg,hogy apu vendéglátós..
2009. aug. 6. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:
66%
Egyetlen kiút van: ha édesanyád elválik tőle, ők pedig elmennek a francba az alkoholizmusukkal együtt. Szerintem a családsegítőt is érdemes megkeresni.
2009. aug. 6. 13:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Az alkoholizmus betegség. Lelki betegség. Írd be a Gugliba, hogy "alkoholista játszma", és olvass!

Ez önmagában nem oldja meg a problémádat, esetleg annyiban, hogy másképp fogod nézni Apukádat. Nehéz az ilyen embert elviselni, együtt élni vele. Megoldani sem tudod az Ő problémáját, a szülők gondjainak megoldása nem a gyermekeik feladata. Még segíteni is csak akkor segíthetnél, ha Ő azt kérné / engedné.

Én is azt mondom, ne bújj el a szobádban, épp ellenkezőleg, keress olyan időtöltést, amiből energiát, erőt meríthetsz, és a szüleid sem tudnak belekötni! Egy jó társaságban, értelmes elfoglaltsággal jobban fogod érezni magad. Ez az egész helyzet nem a Te hibád, csak egy állapot, amiből megtanulhatsz valamit. (Mert tanulni mindenből lehet. Még ebből is.)

2009. aug. 6. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!