Miért hátráltat ennyire az anyám? Szószerint nem engedi, hogy oda felvételizzek majd, ahová menni akarok.
8.-os lány vagyok.
Eddig a szüleim le se sz.rták, milyen jegyeim vannak, mi van velem, stb., csak múltkor anyám kérdezte tök flegmán, hogy hová akarok menni, én meg elmondtam, melyik suliba akarok felvételizni és rendesen kiröhögött, ohgy jaaaaj, ne álmodozzak, oda biztos nem vesznek fel.
Már nem azért, de szerintem elég jó jegyeim vannak:
magatartás 5, szorgalom 5, nyelvtan 3 5, irodalom 5 5 5, német 5 5, matek 1 2, infó 5, fizika 4, biosz 4, kémia 5, ének 5, technika 5, tesi 5 4 5 5.
Eddig ennyi jegyem van és igaz, hogy még csak év eleje van, de azért ha így folytatom, kivéve matekból, szerintem simán felvehetnének, főleg ha jól teljesítek az írásbelin is meg a szóbelin...szóval.
De nem értem, anyám miért néz le ennyire. A családban én vagyok a legokosabb, nővérem 3x bukott középsuliban, másik nővérem meg inkább 3-4-es tanuló volt. Nekem többségben 5-öseim vannak...
Szerintetek az anyám miért hátráltat ennyire? Talán irigykedik, mert ő ennyi idősen rosszabb tanuló volt és rajtam tölti ki a mérgét, hogy ha neki nem ment, nekem se mehet? Komolyan ilyen lenne egy anya, akire elvileg fel kellene néznem, még is csak szánakozni tudok az ilyen embereken, akik a gyerekeiken vezetik le a múltbeli sérelmeiket??
Szerintem az álmaidat ne tedd félre, de mellette legyenek realitások is a talonban.
Ha középsuliban művészeti szakra mész, akkor gondolom onnan majd Színművészeti Egyetemre szeretnél menni. Jellemzően 20-szoros szokott lenni a túljelentkezés = [link] az az 50 ember aki évente bekerül az 1000 körüli jelentkezőből mindig valakinek a valakije.
Jogászképzésre megszűnik az állami támogatás, és elég drága lesz, a NEFMI Oktatási Államtitkárság munkaanyaga 460 000 Ft/féléves díjat tervez. Ráadásul végzett jogászoknak 3 éves ügyvédjelölti gyakorlat szükséges ahhoz, hogy ügyvédi szakvizsgát letegye. Addig aprópénzért kénytelenek ügyvéd mellett dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!