Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már nincs remény, ha ez...

Már nincs remény, ha ez másodszor is előfordulhatott a házasságunkban?

Figyelt kérdés

Már másodszor fordul elő a 7 év alatt, hogy valaki más iránt kezdek érdeklődni.

Az első alkalom közvetlenül az esküvőnk előtt történt, sokat vitáztunk a lagzi miatt és akkor betoppant az életembe egy férfi, akinek kiönthettem a szívem, megértett, de sosem történt semmi sem. Így is másfél évembe telt, hogy kiverjem őt a fejemből, közben megvolt az esküvő, a megingásomat pedig akkor mindenki (a testvérem tudott róla, és egy jó barátnőm) esküvő előtti pániknak vélte, így én is bebeszéltem magamnak, hogy az volt.

Majd eltelt 4 év és újra megtörtént.

A köztes időben igyekeztem mindent helyretenni magamban, úgy éreztem jól döntöttem, amikor a férjemet választottam, született egy csodálatos babánk, és ekkor elkezdődtek a problémák, amik elől én egy újabb "plátói szerelembe" menekültem. A dolog jelenleg is tart, és szerintem ez nem normális reakció. Ez már több, mint egy éve tart, és nem csillapodik bárhogy is erőlködök. Természetesen sosem csaltam meg a férjem, és nem is áll szándékomban, viszont elkeserít a tudat, hogy ez már másodszor történt meg, talán akkor az első alkalom sem volt véletlen. Talán intő jel volt, minden más, csak nem pánik az esküvő miatt. Talán nem a megfelelő ember van mellettem, és erre így kell rájönnöm. Mit gondoltok erről az egészről?

2012. okt. 10. 12:00
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Főleg anyagi vonzatú kérdésekben hazudott, és a vége az lett, hogy itt álltunk egy fillér nélkül, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá. Sosem tudott spórolni, én már szinte levegőt sem vettem, neki még mindig kellett a cigi meg a hobbi... és ez nem minden, de nem akarok nagyon belemenni, a lényeg, hogy elveszítettem a belé vetett bizalmamat.
2012. okt. 11. 09:49
 12/21 anonim ***** válasza:

Leültél vele beszélgetni erről?

Szembesítetted azzal, hogy a cigi, stb. miatt nem marad semmire pénzetek? Megpróbáltad neki elmagyarázni?

2012. okt. 11. 10:31
 13/21 A kérdező kommentje:
Természetesen igen. Először mondtam szépen, próbáltam rá hatni észérvekkel, amiket be is látott, de tenni mégsem tett semmit sem, maximum azt, hogy eltitkolta a dohányzást, de le nem mondott róla. Azután kértem veszekedve, fenyegetőzve, sírva, de semmi sem használt. Ezt a mentalitást a családjából hozta, én pedig szöges ellentéte vagyok, mert mindig volt spórolt pénzem, amire nagyon vágytam, azt én is megvettem magamnak, de amikor nem tehettem, akkor beláttam és nem költöttem. Na most ez az én spórolt pénzem ment el az évek alatt arra, hogy amit ő elköltött magára, azt én pótoltam belőle a kettőnk dolgaira, ha nem futotta a fizetésünkből. Tehát feléltük, de sosem luxusra, hanem mindig a szükséges dolgokra futotta csak, amíg el nem fogyott. Most jól keres, sokkal jobban, mint eddig, így pl. a cigit is megengedheti, mert nem hiányzik, de attól félek, hogy a mentalitása miatt majd egyre többet költ, hiszen nincs az a pénz, amit nem lehetne elkölteni... így ha több van, nyilván több az igény is, és így tovább... engem ez nagyon bánt, többek között.
2012. okt. 11. 12:50
 14/21 Pendulum92 ***** válasza:
Az anyagi vonzatú viták hátterében mindig az áll, hogy családból hozott norma nem egyezik meg.Ezt megoldani nem lehet teljes mértékben, mivel az azt jelentené, hogy a másik adja fel a nézeteit, és úgy kezelje a pénzt, ahogy mi gondoljuk. Véleményem szerint ahogy máshol, itt is a kompromisszumra való törekvés segíthet. Ha mindenki enged, senki nem érzi, hogy el lett nyomva teljesen.
2012. okt. 13. 15:14
 15/21 Pendulum92 ***** válasza:
Még valami: ha most jól keres, mi lenne ha mondanád neki, hogy szeretnéd ha x összeget féleraknátok vészhelyzetre minden hónapban? ez egy példa a kompromisszumra.
2012. okt. 13. 15:17
 16/21 A kérdező kommentje:
Pontosan így teszünk, nekem ideadja, ami a neki szükséges összegen fölül marad, így azzal én gazdálkodok, és nyilván nem költöm el hülyeségekre, hanem amennyit csak lehet, félreteszek belőle. Remélem ez így is fog maradni, és nem az lesz később, hogy egyre kevesebbet ad ide, mert neki mindig kell valami pluszra... régen így volt, aztán a végén már visszakérte azt is, amit a rezsire adott :-(
2012. okt. 14. 07:48
 17/21 Pendulum92 ***** válasza:

Ha ez megvan, jöhet a következő lépcsőfok:

Gondolkodj el rajta, mi a pénz? Mitől van értéke? Számodra mit jelent a pénz?

Az emberek hajlamosak kivetíteni valamit a pénzbe. Mondok példát: siker,biztonság,boldogság. Pedig ezeket nem a pénz jelenti, ezeket bennünk kell újra megtalálni.Tévhit, hogy ahol sok pénz van, minden jó és nincs probléma.A probléma marad, csak a nullák változnak.Hallottam sokfelől, hogy gazdagoknak nevezett egyéneknél ugyanúgy vita tárgya a pénz, hova fektessék, miért erre költötted stb.

Számodra mit jelent a pénz?

2012. okt. 14. 12:06
 18/21 A kérdező kommentje:
A pénz számomra azt jelenti (feltéve ha van elég belőle), hogy ki tudom fizetni a számláinkat, etetni, ruházni tudom a gyerekemet és magunkat, tudom támogatni a szüleimet egy kicsit, valamint ha még egy kicsi marad, akkor egy kis szórakozás sem árt néha napján, hogy nagyon ne fásuljunk bele a hétköznapokba. Itt nem luxus dolgokra gondolok, de pl. jó lenne egy évben egyszer elmenni valahova a családdal, vagy egy hónapban egyszer beülni valahova kettesben a férjemmel enni... ilyesmikre gondolok. Tudom, hogy nem leszünk boldogabbak attól, ha sok pénzünk van, de legalább nem tesz boldogtalanná az, hogy nincs... mert én megtapasztaltam mindkettőt, volt idő, amikor sokkal jobban ment, a fent említett dolgok simán megvoltak, és persze akkor is voltak veszekedések, de nem nyomasztott a gondolta, a félelem, hogy hónap végén miből veszem meg a gyereknek a gyümölcsöt, a tejterméket, stb... ha ebből a szemszögből nézzük, akkor közvetve bár, de igenis boldoggá tesz a pénz, hiszen boldog vagyok attól, hogy nem kell számolnom, jut-e mindenre amit szeretnék. És ezek nem luxus cikkek, csak alap dolgok.
2012. okt. 15. 12:28
 19/21 Pendulum92 ***** válasza:

Úgy látom egészséges a hozzállásod a pénzhez. Ellenben a férjeddel.Ha valaki úgy viselkedik, ahogy leírtad, valami negatív dolgot vetít a pénzbe, és szabadulni akar tőle folyton ("égeti a kezét").Ha nem veszi tudomásul, hogy most nincs annyi, és ennek ellenére sem akar engedni az igényeiből,az nem egészséges dolog.Sőt, ráadásul önzőség is.

Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez: Én azt gondolom, neked kell eldöntened, hogy megprobálod-e helyreállítani a bizalmat a férjed iránt.Mert anélkül nem fog működni.

Másik kérdés:többet ér-e neked egy kétséges végkimenetellel járó kaland, mint egy házasság, ami még szerintem visszafordítható állapotban van, de az igaz, hogy sok ráfordítást igényelne.

Végszó: nem mindig a jelenleg könnyebb út(lecserélni a férjed) lesz végül a legjobb döntés. Ha mindkét fél tesz is érte, mindig van remény!

2012. okt. 15. 13:31
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos tanácsot, próbálok egy kicsit máshogy hozzáállni a dolgokhoz, mert igenis szeretném, ha rendbe jönnének közöttünk a dolgok. Hétvégén fog hazajönni és most sokkal jobban várom őt, mint legutóbb. Talán már az is segített, hogy kiadtam magamból a kétségeimet és ennyi is elég volt ahhoz, hogy másként lássak bizonyos dolgokat. Próbálok közös programot szervezni, örömet okozni neki, úgy veszem észre, hogy partner benne, szóval bízom abban, hogy az anyagi oldalát is meg tudjuk oldani most, hogy kicsit jobb a helyzet :-D

Még egyszer köszi!

2012. okt. 16. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!