Már nincs remény, ha ez másodszor is előfordulhatott a házasságunkban?
Már másodszor fordul elő a 7 év alatt, hogy valaki más iránt kezdek érdeklődni.
Az első alkalom közvetlenül az esküvőnk előtt történt, sokat vitáztunk a lagzi miatt és akkor betoppant az életembe egy férfi, akinek kiönthettem a szívem, megértett, de sosem történt semmi sem. Így is másfél évembe telt, hogy kiverjem őt a fejemből, közben megvolt az esküvő, a megingásomat pedig akkor mindenki (a testvérem tudott róla, és egy jó barátnőm) esküvő előtti pániknak vélte, így én is bebeszéltem magamnak, hogy az volt.
Majd eltelt 4 év és újra megtörtént.
A köztes időben igyekeztem mindent helyretenni magamban, úgy éreztem jól döntöttem, amikor a férjemet választottam, született egy csodálatos babánk, és ekkor elkezdődtek a problémák, amik elől én egy újabb "plátói szerelembe" menekültem. A dolog jelenleg is tart, és szerintem ez nem normális reakció. Ez már több, mint egy éve tart, és nem csillapodik bárhogy is erőlködök. Természetesen sosem csaltam meg a férjem, és nem is áll szándékomban, viszont elkeserít a tudat, hogy ez már másodszor történt meg, talán akkor az első alkalom sem volt véletlen. Talán intő jel volt, minden más, csak nem pánik az esküvő miatt. Talán nem a megfelelő ember van mellettem, és erre így kell rájönnöm. Mit gondoltok erről az egészről?
Leültél vele beszélgetni erről?
Szembesítetted azzal, hogy a cigi, stb. miatt nem marad semmire pénzetek? Megpróbáltad neki elmagyarázni?
Ha ez megvan, jöhet a következő lépcsőfok:
Gondolkodj el rajta, mi a pénz? Mitől van értéke? Számodra mit jelent a pénz?
Az emberek hajlamosak kivetíteni valamit a pénzbe. Mondok példát: siker,biztonság,boldogság. Pedig ezeket nem a pénz jelenti, ezeket bennünk kell újra megtalálni.Tévhit, hogy ahol sok pénz van, minden jó és nincs probléma.A probléma marad, csak a nullák változnak.Hallottam sokfelől, hogy gazdagoknak nevezett egyéneknél ugyanúgy vita tárgya a pénz, hova fektessék, miért erre költötted stb.
Számodra mit jelent a pénz?
Úgy látom egészséges a hozzállásod a pénzhez. Ellenben a férjeddel.Ha valaki úgy viselkedik, ahogy leírtad, valami negatív dolgot vetít a pénzbe, és szabadulni akar tőle folyton ("égeti a kezét").Ha nem veszi tudomásul, hogy most nincs annyi, és ennek ellenére sem akar engedni az igényeiből,az nem egészséges dolog.Sőt, ráadásul önzőség is.
Visszakanyarodva az eredeti kérdéshez: Én azt gondolom, neked kell eldöntened, hogy megprobálod-e helyreállítani a bizalmat a férjed iránt.Mert anélkül nem fog működni.
Másik kérdés:többet ér-e neked egy kétséges végkimenetellel járó kaland, mint egy házasság, ami még szerintem visszafordítható állapotban van, de az igaz, hogy sok ráfordítást igényelne.
Végszó: nem mindig a jelenleg könnyebb út(lecserélni a férjed) lesz végül a legjobb döntés. Ha mindkét fél tesz is érte, mindig van remény!
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, próbálok egy kicsit máshogy hozzáállni a dolgokhoz, mert igenis szeretném, ha rendbe jönnének közöttünk a dolgok. Hétvégén fog hazajönni és most sokkal jobban várom őt, mint legutóbb. Talán már az is segített, hogy kiadtam magamból a kétségeimet és ennyi is elég volt ahhoz, hogy másként lássak bizonyos dolgokat. Próbálok közös programot szervezni, örömet okozni neki, úgy veszem észre, hogy partner benne, szóval bízom abban, hogy az anyagi oldalát is meg tudjuk oldani most, hogy kicsit jobb a helyzet :-D
Még egyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!