Az anyosom évekig innen Magyarországrol kapta a nyugdiját, de itt egy napot nem dolgozott. Itt felvette Romániába meg vigan elvolt belöle. Lehet ez ügyben fordulni valahová?
én sem értem.
de szerintem mindegy honnan kapja inkább örülj hogy vígan elvan belöle és nem a nyakatokon lóg és ti pénzelitek. az jobb lenne?
Nálunk lakik a faluban egy bácsi, aki egész életében Németben élt. Most a nyugdíjas éveire hazaköltözött. A nyugdíját küldik utána. Magyar forintra átszámolva kb. 600 ezrest ér a nyugdíja. Érdekes, nekem még sose jutott eszembe hogy utáljam érte, pedig én 100 ezrest keresek és 2 gyereket is nevelünk. Valahogy úgy érzem, megdolgozott érte. Hidd el, ha anyósodnak nem lenne rá jogosultsága, egy fillért se kapna nyugdíjat innen.Ismerve a magyar bürokráciát, az gyakrabban fordul elő, hogy olyasmit nem kapsz meg ami járna, mint hogy olyat megadjanak ami nem jár.
Amúgy meg ha nagyon idegesít a dolog, a nyugdíjintézetnél bejelentheted. Bár ha peched van, és tényleg elveszik a nyugdíjat től, akkor lehet hogy hozzátok költözik, és akkor ti tarthatjátok el öregségére, mert az utcára mégse kerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!