Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy ne legyen...

Mit tegyek hogy ne legyen ennyire rossz a helyzet?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok!Az a baj hogy a szüleim abszolút nem értenek meg, főleg az apum nem!Állandóan kiabál, mindenbe beleköt, aszt hiszi hogy egy 8éves gyerek vagyok még mindig, bulizni elengednek de mindig éjfélre haza kell hogy menyjek, és ha már 10 percet kések akkor másnap kiborul a bili, hogy nem tudom hogy hány óra van meg stb!Erre ő mindig azt mondja hogy csak azért csinálja ezt mert szeret meg félt!!Ezt én meg is értem de miért kell ennyire szigorúnak lennie?!Mindent megcsinálok otthon,amit kell, takarítók,főzök meg stb.Sokan mondták azt hogy próbáljak meg felelősségteljesen viselkedni és akkor meg fognak a szüleim bízni bennem, már egy éve kb. ezt csinálom és semmi sem változott!Sőt egyre rosszabb lett a helyzet!Fiúzni sem engednek mivel,csak akkor lehet barátom hogyha elvégeztem az iskolát,mert iskola mellett nem lehet fiú!Pedig elég népszerű vagyok a fiúk körében,de vissza kellett azt a fiút utasítanom akit mindennél jobban szeretek-a szüleim miatt!Nem értik meg hogy már nem vagyok gyerek!!!!!Beszélni nem lehet a szüleimmel, az anyum nem figyel arra hogy mit mondok,az apum meg állandóan üvöltözik!!!

Mit tehetnék?Segítsegek kérlek!Már nem bírom sokáig!:(

2009. aug. 4. 14:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
azt ajánlom próbálj meg ilyen kicsit "szemtelen"(jobban nem tudom kifejezni) módon hogy mint az első kb 5 percel előbb jössz vissza vagy amikor ki akar veled szúrni cselezd ki stb nekem bejöttek [egyik szülöm infarktust kapott majdnem hogy nemtudott belémkötni]
2009. aug. 6. 12:01
 12/20 A kérdező kommentje:

Elősür még én is állandóan sírtam mikor veszekedtünk,és így gyengének látott így ma már bátran a szemébe nézek és nem sírok!!!

Hát nemtudom hogy ez a ,,szemtelenség,,dolog jó ötlete-e, ahogy ismerem az apám, még ez miatt is tovább ,,szivatna,,!

Köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 6. 12:27
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mindössze három évvel vagyok idősebb nálad, tehát mondhatni, szinte azonos korosztály vagyunk. Mégis, és talán nem fog tetszeni a válaszom, de megértelek téged is és a szüleid is. Tudom, még ez egyelőre hihetetlen, de nem kiszúrásból teszik a szüleid, amit tesznek. 17 évesen persze más a világnézeted neked is és más a szüleidnek is. Két külön generáció, két külön vélemény. Ezzel nincs is semmi baj. Bevallom, ennyi idősen én is szóról szóra ugyanazt éreztem, mint te. Azóta, már én is főiskolás vagyok, gyerekekkel foglalkozom, néha még tinikkel is. És be kell látnom, hogy annak a sok tilalomnak van és volt is alapja.

Ezt még természetesen nem látod, nem is kell látnod. Csak annyi kell, hogy bízz a szüleidben, hogy jót akarnak.

A fiú-témáról meg annyit, hogy apukám ugyanígy gondolta, még most is látom a szemem előtt: "Amíg nincs szakmája, addig ne fiúzzon!". Na, a helyzet az, hogy 17,5 évesen (még érettségim sem volt, nem hogy szakmám!:))összejöttem a párommal, azóta együtt élünk és apu úgy szereti őt, mintha a saját fia lenne. Szerintem a szüleid is így fognak viselkedni, hogyha bemutatod nekik a szerelmed. Látni fogják, hogy boldog vagy és ez nekik mindennél fontosabb. A lényeg, hogy valóban ne menjen a tanulás rovására a kapcsolatod, de ha tovább szeretnél tanulni, akkor ez a veszély nem áll fenn.

Sok sikert, kellemes nyarat!

2009. aug. 6. 16:17
 14/20 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem Te egy igazán boldog ember lehetsz, ha ilyen problémákkal küzdesz. Akkor leszel szarban, ha majd a szüleid nem törödnek veled. Egyébként 16 éves kortól megválaszthatod a lakhelyed, iskolaköteles sem vagy, így ha nem tetszik lépj ki a felnőtt világba, költözz el, próbáld eltartani magad és akkor rájössz, hogy mekkora szopás az élet.
2009. aug. 6. 16:46
 15/20 anonim ***** válasza:
34%

08:09

jóvagy xD

on: idióta gyerek, idióta szülőktől. páff.

2009. aug. 6. 17:31
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Légy cseles légy kreatív. Csinálj úgy mint egy jó kislány érj haza időbe fogad szót. Közben meg verd át őket. Játsz kettős szerepet. Vagy ülj le beszél velük és közöld őszintén hogy ez így nem megy nem vagy már gyerek. Ha pedig betöltöd a 18 at már ők se irányíthatnak.
2009. aug. 6. 17:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem kielégítő a válasz, de majd megtutod, ha neked is lesz gyereked. Egyszer még hálás leszel nekik azért, mert így neveltek!
2009. aug. 7. 07:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt egy darabig csak nálunk mamám az a dirigálos fajta. De nagyon! Ha nem úgy van ahogy szeretné ideges lesz és kiabál. Anyám is néha de nem vészes. Először felvettem a kesztyűt utána inkább vissza vonultam és rájuk hagytam. Persze közbe éltem az életemet csak csendben.

16 voltam egy éves kapcsolatba. Bulizni jártam, igaz ritkán.

Időre haza mentem. Kis alkuval az egy óra lett. Most 18 vagyok és nemsokára férjhez megyek. Már nem dirigálnak mert egyszerűen nem hagyom. A sarkamra álltam. Mert ez az én életem nem a szüleimé. Tedd te is ezt. De egy kiadós beszélgetés se árt. Mondd meg a szüleidnek, hogy te is ember vagy érzésekkel nem egy programozható gép. És hogy inkább jobban figyeljenek rád hallgassanak meg mert ahogy most állnak hozzád az nem jó szülőkhöz méltó.

2009. aug. 7. 12:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Utólsó vagyok ezt elfelejtettem leírni. Azt meg hogy egy apa vagy anya üvöltsön a gyerekre elfogathatatlannak tartom. Szerintem nem olyan buta a kérdező hogy ha szépen leülnek vele beszélgetni ne értse meg. Az ordítós szülőknek néha be kéne tömni a száját. A kiabálás verés nem segít inkább árt. Mert a gyerek lelki beteg lesz tőle. Úgy fogja érezni nem szeretik. Ezeket régi tapasztalatból írom. De nálunk szerencsére minden rendeződött és nagyon jól megvagyunk. Viták és kiabálások nélkül. Már akár hajnalig is kimaradhatok és ha akarok délig alszom. Persze a házimunkából ki kell vennem a részem de ez így természetes.
2009. aug. 7. 12:36
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!

Tudom, hogy jót akarnak,meg is értem,oké,de hogy azért nem engednek el ide-oda,nehogy megerőszakoljanak,egy kis faluban lakunk,mindneki ismer mindenkit!!Azért ennél ocskább kifogást nem találhatnának már ki könyörgöm!Akkor már mondja azt hogy nem mész és ennyi!

Egyész nyáron dolgozni jártam, még most is, hétközbe jóformán ki se megyek,mert reggel 4-kor kelek, 3-ra vagyok otthon, utána meg kinek van kedve még kimenni, és még hétvégén már fél 10-re haza kell mennem holott egész héten otthon voltam, segítettem!!!Ez normális?Mert sztem nem!!!!

2009. aug. 7. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!