Ki tartana el a ferjet?
Vagy tudsz rájuk észérvekkel hatni (amiket leírtál), vagy nem hallgatod meg őket.
Nálunk egyébként hasonló a szitu, én jól keresek, férjem rokkantnyugdíjas és otthon van, ő viszi tulajdonképpen a háztartást. A külső véleménye sosem érdekeltek, nálunk csak egy probléma van, ami Nálatok is előfordulhat, hogy a férj időnként haszontalannak érzi magát, ezt kell tudni kezelni valahogy.
Egyszerűen végig se hallgassátok őket! A leírásodból nekem úgy tűnik, Neked ez a helyzet így megfelel, sőt mi több, kifejezetten kedvező. Nyilván a férjednek is, mivel ő is csinálta eddig szívesen. A gyerekeiteknek is jó, hogy minden nap meleg ételt ehetnek, hogy az egyik szülő csak rájuk figyel. Ha betegek, akkor van, aki mellettük marad stb.
Akkor mi a gond? A rokonság? Ugyan már! Ismered az Apa, a fia meg a szamár című mesét? :) Pont erre a helyzetre illik.
És hogy mit tehetsz a gyakorlatban? Ha elkezdenek kötözködni, nyíltan és egyértelműen mondd el nekik, hogy a Ti életetek, egy olyan döntés, amit együtt hoztatok meg. Ha nem értik meg, minden egyes alkalommal, amikor rákezdik, le kell tenni a telefont, illetve élőben fel kell állni és otthagyni az illetőt. Egy-két alkalom és rájönnek, hol a helyük. Tudom, drasztikus lépés, de ha nem vagytok elég határozottak, a kialakuló feszültség végül kettőtök között csapódik le és vitákat szül.
Kíváncsi vagyok, fordított esetben, ha te lennél így otthon, akkor téged is ingyenélőnek titulálnának-e?
Nem hiszem.
Amíg a férjednek ez nem jelent problémát (önbecsülés stb.) addig hajrá!!!
Eltartanám ha kellene,tudom hogy nem szgép előtt játszana egész nap és rám várna a házimunka is.
De nálunk mindketten menőkések vagyunk,ő is én is megkattannánk ha otthon kellene lenni,kell a munka.
Úgyhogy ha a fizuja nem kellene,szerintem belekezdene valamibe ami igazán érdekli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!