Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért tervezel külföldre...

Miért tervezel külföldre költözni?

Figyelt kérdés
2012. okt. 2. 13:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tervezek. Én már megyek, mi épp most dobozolunk, a felmondási időmet töltöm, a suliban be van jelentve...

Miért? A gyerekek miatt. Nekem se itt, se ott nem lesz sokkal jobb. Nyugdíra nem számítok, hiába sok év adófizetés. Itt egy vacak kis lakótelepi lakásom van, amit fel kéne újítani, jó állásom, karrierem, de abból nem tudok felújítani, megtakarítani a nyugdíjas éveimre, a gyerekek életkezdését segíteni, stb... Minden nem megy.. A munkahelyem tök jó..multi, jól fizet.... amíg nem találják ki, hogy ezt a munkát pl. Romániában/Szlovákiában/Indiában olcsóbban elvégzik és akkor 40+ évesen kereshetek állást.

Én magamnak többre nem számítok, legyen egy luk ahol élhetek, legyen kaja.

A gyerekeknek viszont semmi jövőképet nem látok itt. Mit mondjak, mik legyenek? Ápolónő, tanár? Éhen halnak. Vállalkozó? Addig adóztatnak, hogy ne járj jól. Ők még pont avbban a korban vannak, hogy be tudnak illeszkedni, én még érzek magamban erőt az induláshoz.

Aztán reménykedem, hogy egy kellemesebb, tisztább és türelmesebb környezetben élhetnek.

2012. okt. 2. 16:12
 12/22 anonim ***** válasza:
Mi gyűjtögetni megyünk ki külföldre, nem tervezünk (még) letelepedni :) Szeretem a szülővárosomat, és ha összegyűjtöttük a ház árát, akkor hazajövünk és családot alapítunk :)
2012. okt. 2. 16:30
 13/22 anonim ***** válasza:

"ha összegyűjtöttük a ház árát, akkor hazajövünk és családot alapítunk :)"

Nem akarlak elkeseríteni, de ha meglesz a gyerkőc, akkor fogsz szembesülni még pár negatív dologgal....

Nekem is az iskolarendszer volt a sok közül az egyik, ami rádöbbentett, hogy menni kell...

2012. okt. 2. 16:36
 14/22 anonim ***** válasza:
Megeshet :) Mondom még nem tervezünk kint maradni, de lehet egyszer az lesz :)
2012. okt. 2. 17:07
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Mert Magyarországnak nincs jövője. Azt szeretném, ha a gyermekeim biztonságban nőnének fel, és nem kellene nélkülöznünk. Illetve a magyarországi légkör inkább a Balkánt idézi, sem mint a modern Európát. Itt nem érzem itthon magam, ellenben Olaszországban, ahol már éltem nem éreztem, hogy idegen lennék.
2012. okt. 2. 17:17
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Dániában ingyen van a felső oktatás,míg itt félévenként 300-400 ezer a fősuli,amire nincs pénzem még akkor se ha diákmelózom mellette,mert valamit haza is kellene adnom,mert anyámék nem jönnének ki és ha fel is vesznek államilag támogatottra akkor is itt kellene dolgoznom a szakmámon belül,annyi ideig amíg az állam fizette a képzést ami képtelenség.

Szóval azért mennék ki,mert ez az ország egyre inkább megy a lejtőn lefelé,álláslehetőség nincs,csak ha 1-2-3 diplomája van az embernek(de akkor se biztos) és megélni se nagyon lehet,mert az emberek nagy része éhbérért dolgozik.Jobban megéri kimennem Dániába az összespórolt pénzzel és diákmunkával fent tartani magam és mellette letenni a dán állampolgárságot és ott maradni,mint itt rohadni és gürizni a semmiért évekig,ráadásul ebben az országban úgy vettem észre,hogy a kormány mindent követel,csak éppen semmit nem ad cserébe.Diploma és protekció nélkül,szinte lehetetlenség jól fizető állást találni.

21/F

2012. okt. 2. 17:55
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
20 éves vagyok, de úgy érzem, itt nem tudom elkezdeni a független, felnőtt életemet. Amúgy nincsenek nagy igényeim, de itt aztán tényleg nagyon nem jók az anyagi körülmények. Mondok egy példát. Két éve nem vettem magamnak farmert, de mivel elszakadt az egyik régi, kénytelen voltam venni egy újat, találtam is egyet, 5500 forintért, ami tökéletes. Jó a szabása, az anyaga, a színe, minden, de szabályosan furdal a lelkiismeret, hogy ilyen sokat költöttem. Akkor ezek után vajon ki tudnék itthon venni albérletet, mindennel együtt, mikor nekem még ez is sok? Na ettől az életérzéstől akarok szabadulni.
2012. okt. 2. 17:59
 18/22 anonim ***** válasza:
29%

most jottok ra en mar 1992 ben leleptem mert a rendszervaltas utan semmi jot nem lattam otthon szrencsem volt most mar allampolgarkent 2 foiskola utan teljesjogu tagja lehetek egy orszagnak.Jol keresek es nem dolgozom agyon magam a heti 32 ora az boven eleg megelni.

Viszont most mar annyi magyar jon ide oda mindenhova hogy egyre kevesebb az eselyuk munkat talalni itt is .Ami kell nyelvtudas es jo szakma akkor megy a dolog.

2012. okt. 2. 18:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Sértőnek és fájdalmasnak érzem, hogy folyamatosan hülyének vagyok nézve az országomat irányító személyek által. Nem mintha máshol gáláns lovagok lennének a politikusok, de máshol legalább nem napi rendszerességgel vagyok fogyatékosnak nézve. Ez már csak az utolsó csepp volt persze.

A legfőbb ok, hogy kilátástalanság van, szär életszínvonal, depressziós emberek, visszamaradott gondolkodásmód, és ha már gyereket szülök, akkor őt nem fogom egy ilyen országban felnevelni, ha ezt egy ígéretesebb lehetőségekkel teli, magasabb színvonalú, fejlettebb társadalomban is megtehetem.

2012. okt. 2. 18:42
 20/22 anonim ***** válasza:
Én más okból mint az emberek többsége.itt éltem egész életemben, kicsit unom már. Apám Horvátországban él, oda fogok én is költözni, mivel így vannak ott is ismerősök, szép a természet, turizmus megélhetést biztosít, meg egyszerűen csak szeretek ott lenni. próbálkoztam már Londonban de nekem ez a nyugat-európai világ nagyon nem jön be.Most itt egy saját (pontosabban anyukámé) lakásban élek, ezt eladjuk és veszünk egy akármekkora kutyaólat, de földrajzilag kedvezőbb helyen.
2012. okt. 2. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!