Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha meghalt az apa a születés...

Ha meghalt az apa a születés előtt mit kell tenni?

Figyelt kérdés
Barátnőm 3 hónapos terhes, a barátja hirtelen meghalt. Össze akartak házasodni a baba miatt, de sajnos közbeszólt az élet. Nem voltak bejelentett élettársak, meg semmi. Mi a teendő ilyen esetben? Megkaphatja a gyerek a nevét?

2012. szept. 30. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
14%

Hú de sajnálom.

A baba megkaphatja az édesapja nevét, de ha a barátnőd keres egy másik pasit, szerintem annak a nevét is felveheti.

2012. szept. 30. 13:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy másik pasit keresne az elkövetkező fél évben, mikor most halt meg az, akit szeretett...
2012. szept. 30. 13:32
 3/10 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem pedig sajnos nem kaphatja meg, talán ha már aláírta az apasági nyilatkozatot. Talán egy ügyvéd is jó lenne hozzá, mert ha nem lehet elintézni akkor az árvaságitól is ellesik.
2012. szept. 30. 13:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem írtak alá semmilyen apaságit. Össze akartak házasodni, csak ez a pár hónap elég szaladósra sikerült nekik. Így nem intéztek még semmit
2012. szept. 30. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

Talán ha a férfi rokonsága beleegyezik egy DNS tesztbe akkor a nevére kerülhet.

Ehhez szerintem mindenképp egy ügyvédet kell keresni, mert ez nem olyan egyszerű.

2012. szept. 30. 13:38
 6/10 anonim ***** válasza:
82%

"barátnőd keres egy másik pasit, szerintem annak a nevét is felveheti."

Ne haragudj de ki az a hülye aki fél év után a nevére veszi más gyerekét és ha nem jön össze a dolog akkor akár 23. éves koráig fizeti a gyerektartást más gyerekére.

2012. szept. 30. 13:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
hú nagyon sajnálom:( én is azt javaslom, hogy beszéljetek egy ügyvéddel vagy érdeklődjetek telefonon közp.i okmányirodában, önkorményzatnál sztem ott is fognak tudni valamit mondani. megkérdezhetem mi történt?
2012. szept. 30. 14:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy pert kell indítani a helyi bíróságon, ezt úgy hívják, hogy apaság bírói úton való megállapítása. DNS mintával lehetséges a megállapítás, de először nyilván ügyvédhez kell fordulni. És, ha megállapítják az apaságot, akkor a gyerek egyben az apja örökösévé is válik. Remélem érthető így, én is az egyik ilyen ügyekben jártas családtagomtól kaptam a segítséget. :)
2012. szept. 30. 17:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Gyámhivatalban kellene érdeklődni, biztos hogy törvényileg szabályozva vannak az ilyen esetek és van rá megoldás.
2012. szept. 30. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Az apát el kell temetni, a csajt baszkodni
2012. okt. 3. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!