Ha meghalt az apa a születés előtt mit kell tenni?
Figyelt kérdés
Barátnőm 3 hónapos terhes, a barátja hirtelen meghalt. Össze akartak házasodni a baba miatt, de sajnos közbeszólt az élet. Nem voltak bejelentett élettársak, meg semmi. Mi a teendő ilyen esetben? Megkaphatja a gyerek a nevét?2012. szept. 30. 13:21
1/10 anonim válasza:
Hú de sajnálom.
A baba megkaphatja az édesapja nevét, de ha a barátnőd keres egy másik pasit, szerintem annak a nevét is felveheti.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy másik pasit keresne az elkövetkező fél évben, mikor most halt meg az, akit szeretett...
2012. szept. 30. 13:32
3/10 anonim válasza:
Szerintem pedig sajnos nem kaphatja meg, talán ha már aláírta az apasági nyilatkozatot. Talán egy ügyvéd is jó lenne hozzá, mert ha nem lehet elintézni akkor az árvaságitól is ellesik.
4/10 A kérdező kommentje:
Nem írtak alá semmilyen apaságit. Össze akartak házasodni, csak ez a pár hónap elég szaladósra sikerült nekik. Így nem intéztek még semmit
2012. szept. 30. 13:35
5/10 anonim válasza:
Talán ha a férfi rokonsága beleegyezik egy DNS tesztbe akkor a nevére kerülhet.
Ehhez szerintem mindenképp egy ügyvédet kell keresni, mert ez nem olyan egyszerű.
6/10 anonim válasza:
"barátnőd keres egy másik pasit, szerintem annak a nevét is felveheti."
Ne haragudj de ki az a hülye aki fél év után a nevére veszi más gyerekét és ha nem jön össze a dolog akkor akár 23. éves koráig fizeti a gyerektartást más gyerekére.
7/10 anonim válasza:
hú nagyon sajnálom:( én is azt javaslom, hogy beszéljetek egy ügyvéddel vagy érdeklődjetek telefonon közp.i okmányirodában, önkorményzatnál sztem ott is fognak tudni valamit mondani. megkérdezhetem mi történt?
8/10 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy pert kell indítani a helyi bíróságon, ezt úgy hívják, hogy apaság bírói úton való megállapítása. DNS mintával lehetséges a megállapítás, de először nyilván ügyvédhez kell fordulni. És, ha megállapítják az apaságot, akkor a gyerek egyben az apja örökösévé is válik. Remélem érthető így, én is az egyik ilyen ügyekben jártas családtagomtól kaptam a segítséget. :)
9/10 anonim válasza:
Gyámhivatalban kellene érdeklődni, biztos hogy törvényileg szabályozva vannak az ilyen esetek és van rá megoldás.
10/10 anonim válasza:
Az apát el kell temetni, a csajt baszkodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!