Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 13 hetes magzatra már...

Egy 13 hetes magzatra már lehet azt mondani hogy "Milyen gyönyörű"?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonom kisbabát vár. Nagyon örülnek neki stb. nem is ő mondta ezt hanem az édesanyja, a leendő nagymama (már van neki 3 unoka). Azt mondja "kb 12 centi hosszú, és olyan gyönyörűszép feje van"
2012. szept. 29. 13:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
igen gyonyoru minden elet gyonyoru egy csoda 13 hetessen mar van mndene keze laba stb igazi csoda.
2012. szept. 29. 14:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekik, családtagoknak biztos az. Ez olyan, hogy már megszületett babára is azt mondják, nincs ronda, pedig láttam már csúnya babát. De a családjának ő volt a leggyönyörűbb.
2012. szept. 29. 14:27
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
#11 - hát bizony, az érzelmi alapú szubjektivítás csodákra képes... láttam már pártíz újszülöttet, valljuk be, oly randák mint a bűn, magzatmáztól szutykosak, ázottak, ráncosak, mégis egyetlen szülő nővel sem találkoztam még, aki ne csodálatosnak látná őket... :)))
2012. szept. 29. 15:04
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:04

Nekem pl rögtön elvitték a lányom (volt egy kis oxigénhiány, de szerencsére semmi baja nem lett), lényeg, hogy csak akkor láttam, mikor már meg volt fürdetve, letakarítva, stb. Persze, hogy gyönyörű volt:-)

De igazad van, nem túl ízléses az sem, mikor épphogy kibújt a gyerek, és közösségi oldalon megosztják a szülők az első fotót...

Kérdező, szerintem ez normális reakció... Nem kell mindent szó szerint venni...

(15 évesen engem is untatott a nagynéném 4D UH videója az unokaöcsémről, amit végig kellett nézni.

A mienknél már máshogy álltam hozzá:-))

2012. szept. 29. 15:16
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább azt mondanám rá, hogy egészséges és minden rendben van :) De nagyszülőtől jellemző ez a reakció és rendben is van :)

Én ismerek olyan anyát, aki az újszülöttet rondának látta :D Valljuk be tényleg az volt :D Utána egyébként kikupálódnak, de a születéskor azért megszenved a gyerek is, nem csak az anya :D

2012. szept. 29. 15:45
 16/20 anonim ***** válasza:
83%
Nem értem miért kell ebből ügyet csinálni. Boldogok, várják az új élet érkezését, örülni kéne, hogy ennyire szeretik már most azt a kisbabát. Nyilván a nagymama sem úgy értette a gyönyörű szót, mint mikor a végtelen tengerre mondjuk, hogy gyönyörű, hanem gyönyörű már maga a tény, hogy létezik, hogy ott fejlődik a menye szíve alatt az ő unokája. Szerintem ebben nincsen semmi rossz, én örülök, hogy vannak akik ennyire várják a kisbabát, nem pedig egy "újabb púp a hátamra, becsúszott gyerekként" kezelik-sajnos erre is sok a példa és ez sokkal megbotránkoztatóbb, mint gyönyörűnek nevezni egy magzatot.
2012. szept. 29. 15:57
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

15:04:

Egy ismerősöm édesanyja, mikor őt megszülte, kiabált a nővérekkel, milyen ronda a gyereke (mármint a sajátja), vigyék innét. Aztán mikor visszahozták neki megtisztítva, mondták: na, ugye, hogy ne olyan csúnya? Akkor meg majd' leszedte a fejüket, hogy is merik a csúnya szóval egy mondatban említeni az ő gyönyörű lányát. :D

2012. szept. 29. 16:09
 18/20 anonim ***** válasza:
XD bármire ha szereti az ember!
2012. szept. 29. 18:36
 19/20 A kérdező kommentje:

Na igen, az újszülöttek tényleg nem túl szépek, ez tény.

És igen, sokan az éppen kibújt gyerekről már teszik fel a képet, és ezen én is meglepődöm.

Jaj eszembe jutott mikor a tesóm férje átküldte a pár perces gyerekről a képet, hát minden volt csak gyönyörű nem, de én az aranyos jelzőt használtam. (magzatmáz, szétázott arc, nagy karikás szemek, lila volt). Az apja meg megkérdezte az orvostól hogy meddig lesz ilyen lila :D

De azt vettem észre hogy a császáros babák nem olyan csúnyácskák. Habár én egy ellenpélda vagyok, mert természetes úton születtem, mégsem voltam csúnya. A család is azt emlegeti hogy már pár percesen/órásan olyan voltam mint egy 2-3 hónapos, meg hogy nem volt csúnya a bőröm. És a fényképen is látszik hogy nem voltam pl lila.

Na de én ezen felkaptam a fejem hogy "gyönyörűszép feje van"

2012. szept. 29. 21:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy kérdező?

Mert én sem voltam lila. Főleg amennyit a fekete fehér képből kivenni :)

2012. szept. 29. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!